Όταν πρόκειται για φαγητό, το κοτόπουλο, το βόειο κρέας, το χοιρινό, ακόμα και τα ψάρια τραβούν όλη την προσοχή. Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι τα Bradley Smoker και Bradley Bisquettes σας δίνουν νόστιμο καπνιστό κρέας κάθε φορά. Γνωρίζατε ότι το κάπνισμα προσθέτει μια απολαυστική γεύση και στα λαχανικά σας;
Το κάπνισμα λαχανικών τους δίνει μια εκπληκτικά πλούσια γεύση και άρωμα. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το κάπνισμα των λαχανικών σας θα έχει ακόμη και τον χορτοφάγο στο σπίτι σας να τρέξει για το δείπνο όταν καπνίζετε το φαγητό σας.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι καπνίζοντας λαχανικά, θα τα κάνετε να μαλακώσουν και επίσης θα καταστρέψετε τη δομική τους ακεραιότητα. Αυτό μπορεί να ισχύει με άλλες επωνυμίες καπνιστών τροφίμων, εάν τα καπνίζετε για πολύ καιρό, κάνοντας βασικά λάθη καπνίσματος τροφίμων.
Για να σας προσφέρουμε υπέροχα καπνιστά λαχανικά κάθε φορά, θα σας δείχνουμε τα βασικά μαζί με το Συμβουλές και κόλπα Bradley.
Τα βασικά του καπνίσματος λαχανικών
Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να καπνίσετε λαχανικά. Μπορείτε να τα καπνίσετε είτε ζεστό είτε κρύο εκεί. Εδώ θα σας καθοδηγήσουμε στις λεπτομέρειες και των δύο διαδικασιών.
Κάπνισμα λαχανικών σε ζεστό καπνιστή
Όσο το Bradley Smoker σας είναι ακόμα ζεστό, μπορείτε να προετοιμάσετε τα λαχανικά σας για κάπνισμα. Ακριβώς όπως όταν καπνίζετε κρέας, το κλειδί είναι ο χρόνος και η θερμοκρασία. τα λαχανικά σας είναι στον καπνιστή. Μην υπερβαίνετε τους 250 βαθμούς––μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ο στόχος εδώ είναι να προσθέσετε γεύση καπνού στα λαχανικά και να τα μαγειρέψετε χαμηλό και αργό. Ωστόσο, αν πάτε πολύ ψηλά, ειδικά με μαλακά λαχανικά, να είστε έτοιμοι να καθαρίσετε το χάος που συμβαίνει αφού τελειώσετε το κάπνισμα γιατί θα καταρρεύσουν.
Κάπνισμα λαχανικών σε κρύο καπνιστή
Η διαδικασία του καπνίσματος λαχανικών σε έναν κρύο καπνιστή είναι πιο σύντομη και λίγο διαφορετική. Ο στόχος εδώ είναι απλώς να τους προσθέσετε γεύση καπνού. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε άθικτα τα φυτικά θρεπτικά συστατικά και να διατηρήσετε και το τραγανό τους.
Αυτή η τεχνική κρύου καπνού λειτουργεί πολύ καλά με ζουμερά και μαλακά λαχανικά, καθώς καπνίζουν γρήγορα και δεν θα γίνουν χυλός (μπορείτε να το κάνετε αυτό με Αντάπτορας ψυχρού καπνού Bradley εργαλειοθήκη). Είναι καλύτερα να διατηρείτε τον καπνιστή κάτω από τους 100 βαθμούς έτσι ώστε Μπράντλεϊ Μπισκέ μπορεί να σιγοκαίει όμορφα.
Συμβουλές και κόλπα Bradley
Τώρα που έχετε τα βασικά για το ζεστό κάπνισμα και τα λαχανικά με κρύο κάπνισμα, θα μοιραστούμε οκτώ από τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να βεβαιωθούμε ότι αποδεικνύονται τέλεια για εσάς κάθε φορά.
- Όποια και αν είναι τα λαχανικά που σκοπεύετε να καπνίσετε και ποια τεχνική καπνίσματος επιλέγετε. ζεστός ή κρύος καπνός, φροντίστε πάντα τα λαχανικά να είναι πλήρως ώριμα, φρέσκα και γεμάτα χρώμα. Τα εποχιακά λαχανικά θα έχουν πάντα καλύτερη γεύση.
- Πάντα να πλένετε τα λαχανικά σας με ζεστό νερό για να καθαρίσετε τυχόν κερί ή φυτοφάρμακα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος.
- Πριν βάλετε τα λαχανικά σας στο καπνιστή, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί για να πιάσει τυχόν επιπλέον υγρό.
- Ακριβώς όπως ψήνετε λαχανικά στη σχάρα, θα πρέπει επίσης να τα αλείψετε με λίγο φυτικό λάδι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του καπνίσματος. Για περισσότερες γεύσεις, πασπαλίστε τα με αλάτι kosher, πιπέρι, βότανα και φρέσκα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
- Εάν καπνίζετε κρύο, κόψτε τα λαχανικά σας σε κομμάτια 3/4″ έως 1″ ώστε να μπορούν να ψηθούν γρήγορα και ομοιόμορφα.
- Όταν τοποθετείτε λαχανικά σε ένα ζεστό καπνιστή, θα χρειαστεί να ανοίξετε μερικές μικρές τρύπες στο κέντρο τους με ένα πιρούνι για να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Αυτή η τεχνική θα μαγειρέψει τέλεια τα λαχανικά σας.
- Μια άλλη επιλογή είναι ότι μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα λαχανικά σε αλουμινόχαρτο για να μειώσετε τον καπνό του.
- Παρακολουθήστε προσεκτικά όταν καπνίζετε λαχανικά καθώς θα πρέπει να τα αφαιρέσετε από τον καπνιστή εγκαίρως. Ευτυχώς, το Bradley Smoker διαθέτει αυτόματα χειριστήρια θερμοκρασίας και χρονοδιακόπτη για να κάνει αυτή τη διαδικασία απίστευτα εύκολη.
Ετοιμάσαμε ξεχωριστό οδηγός καπνιστών λαχανικών που σίγουρα θα δημιουργήσει τις καλύτερες καπνιστές γεύσεις σε κάθε μαγειρική.
Πόσο καιρό πρέπει να καπνίζετε λαχανικά;
Κάθε λαχανικό έχει τη δική του μέθοδο καπνίσματος. Για την καθοδήγησή σας, έχουμε καθορίσει έναν μέσο χρόνο καπνίσματος και θερμοκρασία για τα παρακάτω λαχανικά.
Λαχανικό | Ώρα καπνίσματος | Θερμοκρασία καπνίσματος | |
Αγκινάρες | 2 ώρες | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Σπαράγγι | 90 λεπτά | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Πιπεριές | 90 λεπτά | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Λάχανο | 4 ώρες | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Πιπεριές τσίλι | 3 ώρες | 95°C (200°F) | |
Corn on the Cob | 90 λεπτά | 100°C (225°F) | |
Μελιτζάνα | 60 λεπτά | 95°C (200°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Σκόρδο | 2 ώρες | 100°C (225°F) | |
Μανιτάρια | 90 λεπτά | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
κρεμμύδια | 2 ώρες | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Πατάτες | 2 ώρες | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Ντομάτες | 45 λεπτά | 95°C (200°F) ή μέχρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει το δέρμα | |
Κολοκύθι | 60 λεπτά | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν | |
Σκουός | 60 λεπτά | 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν |
Θα χρειαστεί να καπνίζετε μόνο λαχανικά για την απαιτούμενη χρονική διάρκεια. Αν τα κρατήσετε περισσότερο στο καπνιστή, θα τα κάνει υπερβολικά καπνιστά και δεν θα έχετε αυτή την έντονη γεύση και άρωμα καπνού.
Συνταγές λαχανικών
Συνταγή για καπνιστό καλαμπόκι
Σερβίρετε ως υγιεινό συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο για τους χορτοφάγους φίλους σας. Τέλος πάντων, το Smoked Corn on the Cob είναι νόστιμο. Χρησιμοποιήστε ξύλο πεκάν για καλύτερη γεύση.
Τα Καπάκια Καπνιστών Μανιταριών είναι μια εύκολη συνταγή και θα προσθέσει κομψότητα σε κάθε γεύμα.
Τελικές σκέψεις
Τα καπνιστά λαχανικά έχουν νόστιμη γεύση, είτε τα τρώτε μόνα τους είτε μαζί με καπνιστό κρέας. Τα μπισκότα Bradley Smoker και Bradley θα κάνουν αυτή τη διαδικασία απίστευτα εύκολη για κάθε είδος φαγητού που καπνίζει, όπως λαχανικά, κρέας, τυρί, ξηρούς καρπούς και πολλά άλλα. Θα έχετε νόστιμα αποτελέσματα κάθε φορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Bradley Smoker Food Tips & Tricks Blog!
Καλό κάπνισμα!