How to Smoke Food for Vegans

Πώς να καπνίσετε τρόφιμα για χορτοφάγοι

Posted on: January 16, 2023



Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν καπνιστές φαγητού για να καπνίσουν κρέας, ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που χρησιμοποιούν καπνιστές τροφίμων για το κάπνισμα λαχανικών. Ναι, τα vegan cookouts είναι συναρπαστικά και όπως το κάπνισμα κρέατος, δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο vegan φαγητό.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν καπνιστές φαγητού για να καπνίσουν κρέας, ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που χρησιμοποιούν καπνιστές τροφίμων για το κάπνισμα λαχανικών. Ναι, τα vegan cookouts είναι συναρπαστικά και όπως το κάπνισμα κρέατος, δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο vegan φαγητό.

Το κάπνισμα τροφής για βίγκαν απαιτεί σχεδόν τον ίδιο τύπο καπνιστή τροφίμων που χρησιμοποιείται για το κάπνισμα κρέατος. Μας Μπράντλεϊ Σμόκερς είναι ειδικά κατασκευασμένα για το κάπνισμα κάθε είδους φαγητού. Μπορείτε να δείτε τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές στον ιστότοπό μας.

Υπήρξε μια σταθερή αύξηση στον αριθμό των μαγειρικών με βάση τα φυτά και είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπεις ανθρώπους να απολαμβάνουν τις συγκεντρώσεις τους για vegan φαγητό. Το κάπνισμα λαχανικών είναι ένας νέος τρόπος για να κάνετε τα συνηθισμένα σας λαχανικά να έχουν πολύ καλύτερη γεύση. Θα πρέπει πιθανώς να αφιερώσετε χρόνο και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε ένα από τα παρακάτω φαγητά για την επόμενη μαγειρική σας, εάν έχετε vegans τριγύρω.

1. Κάπνισμα πατάτας

Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, γι' αυτό και τα αγαπούν πολλοί. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές συνταγές για πατάτες. Το κάπνισμά τους τα κάνει πιο νόστιμα. Οι πατάτες είναι αγαπητές στους vegans και είναι πιο πιθανό να φτάσουν στον καπνιστή τροφίμων του vegan.

Το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο συστατικό για το κάπνισμα της πατάτας μαζί με αλάτι και πιπέρι. Πρέπει να ρίξετε τις πατάτες πρώτα στο λάδι και μετά να προσθέσετε λίγο αλάτι. Η πλειονότητα των vegans προτιμά να ψεκάζει πιπέρι στις πατάτες, αλλά μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να το αποφύγετε αν δεν σας αρέσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε για τις γλυκοπατάτες και να τις κόψετε στη μέση και να τις καπνίσετε χωρίς να προσθέσετε υλικά.

Συνταγή για καπνιστές πατάτες

2. Κάπνισμα καλαμποκιού

Το κάπνισμα καλαμποκιού κάνει τη γεύση του καλαμποκιού πολύ καλύτερη. Είναι επίσης από τα λίγα τρόφιμα που μπορείτε εύκολα να καπνίσετε ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Το κάπνισμα καλαμποκιού είναι σχετικά εύκολο παρά το γεγονός ότι είναι μια αργή διαδικασία καπνίσματος. Ξεκινάτε αφαιρώντας το φλοιό και στη συνέχεια ρίχνοντάς το σε ελαιόλαδο. Μπορείτε ακόμα να αρωματίσετε το καλαμπόκι σας χρησιμοποιώντας τα καρυκεύματα που προτιμάτε για να του δώσετε αυτή τη λαχταριστή γεύση που αγαπάτε. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν καπνίζετε καλαμπόκι και να το γυρίζετε συνεχώς για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι καλά ψημένες.

Μόλις το καλαμπόκι είναι έτοιμο, μπορείτε να επιλέξετε να το τρίψετε με αλάτι για να το σερβίρετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καπνίσει καλαμπόκι όσο είναι ζεστό.

Συνταγή για καπνιστό καλαμπόκι

3. Κάπνισμα ξηρών καρπών

Πολλοί προτιμούν τους καπνιστούς ξηρούς καρπούς τους. Είναι τα ιδανικά σνακ για υπαίθριο κάμπινγκ. Ο χρόνος που απαιτείται για το κάπνισμα ξηρών καρπών επιτρέπει στους φίλους και τα μέλη της οικογένειας να δεθούν μαζί.

Δοκιμάστε αυτόν τον τρόπο καπνίσματος ξηρών καρπών για να τους κάνετε καλύτερη γεύση.

Ξεκινήστε μουλιάζοντας τους ωμούς ξηρούς καρπούς σε νερό και μετά τοποθετήστε τους σε ένα δίσκο με αλουμινόχαρτο. Αν σας αρέσουν τα γλυκά με ξηρούς καρπούς, σκεφτείτε να τα καρυκεύσετε με ζάχαρη καρύδας και αν δεν είναι διαθέσιμη, χρησιμοποιήστε την άμεσα διαθέσιμη κρυσταλλική ζάχαρη. Το να καρυκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας με αλάτι ή αλεσμένο πιπέρι είναι ένας συνηθισμένος τρόπος και μπορείτε ακόμα να το δοκιμάσετε.

Ο εκτιμώμενος χρόνος καπνίσματος είναι μεταξύ 40 και 50 λεπτών, ανάλογα με το πόσο καλά μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του καπνιστή.

Συνταγή με καπνιστά φιστίκια

4. Κάπνισμα Λάχανου

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να καπνίζετε λάχανο; Τα λάχανα μπορούν να καπνιστούν και είναι αγαπημένο μεταξύ των vegans.

Λοιπόν, πώς το κάνετε; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το εξωτερικό φύλλο και να κόψετε το λάχανο σε φέτες. Όπως κάθε άλλη εμπειρία καπνίσματος λαχανικών, θα πρέπει να μουσκέψετε το λάχανο σε ελαιόλαδο και να βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια είναι καλά καρυκευμένα. Το να κάνετε μια τρύπα στο στέλεχος του λάχανου και να το γεμίσετε με μπαχαρικά είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να το καρυκεύσετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τυλίξετε το λάχανο χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο πριν το βάλετε στο καπνιστή.

Σε αντίθεση με το κάπνισμα του κρέατος, θα πρέπει να αναποδογυρίζετε το λάχανο τουλάχιστον μετά από 20 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι καλά ψημένες.

5. Κάπνισμα ελιών

Σχεδόν όλοι οι χορτοφάγοι αγαπούν τις καπνιστές ελιές. Είναι από τις πιο εύκολες χορτοφαγικές τροφές για να καπνίσετε και δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με αυτές. Μπορείτε να καπνίσετε και τις πράσινες και τις μαύρες ελιές μαζί αν θέλετε. Το πρώτο βήμα είναι να στεγνώσετε τις ελιές χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για περίπου μία ώρα. Μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο για να σχηματίσετε ένα παλτό πριν πασπαλίσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Η όλη διαδικασία καπνίσματος μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά και πρέπει να παρακολουθείτε στενά τη θερμοκρασία.

Συνταγή για μαριναρισμένες καπνιστές ελιές

Αφού τώρα ξέρετε πώς να καπνίζετε vegan τρόφιμα, μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στα μαγειρικά σας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα βήματα που απαιτούνται για να καπνίσετε σωστά τα λαχανικά. Θα λατρέψετε τη νέα γεύση των λαχανικών που πάντα απολαμβάνατε όταν τα καπνίζετε.
Για περισσότερες υπέροχες συμβουλές και κόλπα Bradley καθώς και για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog.