How To Smoke Tea

Πώς να καπνίσετε Τσάι

Posted on: January 13, 2023



Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που πίνουν καφέ και εκείνοι που πίνουν τσάι. Πάντα ήμουν (και θα είμαι πάντα) ένας από αυτούς που πίνουν καφέ.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που πίνουν καφέ και αυτοί που πίνουν τσάι. Πάντα (και θα είμαι) από αυτούς που πίνουν καφέ. Όσο πιο δυνατό τόσο το καλύτερο. Μην με παρεξηγείτε, το τσάι είναι μια χαρά. Ξέρω πολλούς λάτρεις του τσαγιού και μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου προτιμούν το τσάι. Ακόμα και η ίδια μου η μητέρα είναι τσαγιέρα. Αλλά όταν υπάρχει καφές, θα επιλέγω πάντα τον καφέ χωρίς δισταγμό. Εκτός αν μου προσφέρετε κόκκινο κρασί…τότε θα πάρω και τα δύο παρακαλώ!

Τι θα λέγατε για το κάπνισμα λίγου τσαγιού;

Με τον καφέ έχουμε μια μακροχρόνια σχέση, πάμε πολύ πίσω. Ωστόσο, από καιρό σε καιρό, ο καφές δεν είναι εκεί για μένα και έπρεπε να πιω ένα φλιτζάνι τσάι. Έχω συναντήσει μερικά τσάγια που μου αρέσουν αρκετά με τα χρόνια και μερικές φορές θα απατήσω τον καφέ με (σσς… ο καφές δεν ξέρω).

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο που απολαμβάνω περισσότερο από τα υπόλοιπα: Genmaicha. Το Genmaicha είναι ένα ιαπωνικό πράσινο τσάι με ψημένο ρύζι. Μερικές φορές αναφέρεται ως "τσάι ποπ κορν", καθώς το ρύζι θα σκάσει όπως θα σκάσει το καλαμπόκι.

Δεδομένου ότι το τσάι φαίνεται να ταιριάζει καλά με τα ψητά αρώματα του ρυζιού, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να σκεφτούμε το κάπνισμα. Ας καπνίσουμε λοιπόν λίγο τσάι!

Πειραματισμός με διαφορετικούς τύπους τσαγιού

Τώρα, σε πλήρη αποκάλυψη, αυτό ήταν ένα είδος προσπάθειας βολής στο σκοτάδι, δοκιμής και σφάλματος. Την πρώτη φορά, δεν έβρεξα αρκετά τα φύλλα του τσαγιού και η γεύση του καπνού ήταν αδιόρατη στο τσάι. Θυμηθείτε ότι χρειάζεστε υγρασία για να απορροφήσετε την καπνιστή γεύση τελικά!

Στον δεύτερο γύρο, χρησιμοποίησα ένα μπουκάλι ψεκασμού για να θολώσω τα φύλλα τσαγιού. Τα τοποθέτησα σε αλουμινένιο ταψί με νερό, για να στρωθούν καλά, αλλά να μην επιπλέουν. Αυτό λειτούργησε πολύ καλύτερα.

Δοκίμασα μερικά διαφορετικά είδη τσαγιού: Πράσινο, Αγγλικό Πρωινό, Rooibos, Oolong και Chai.

Καλύτερα αποτελέσματα με Rooibos και τσάι Chai

Αφού κάπνισα κάθε τσάι για 1,5 ώρα στους 150°F με μπισκότα Alder, βούτηξα τα τσάγια για ένα ή δύο λεπτά σε βραστό νερό και έκανα τη δοκιμή γεύσης. Υπήρχαν ανάμεικτα αποτελέσματα.

Περίμενα ότι το πράσινο τσάι θα ήταν καλό, καθώς μου άρεσε τόσο πολύ το Genmaicha. Δυστυχώς έκανε το τσάι πολύ, πολύ πικρό. Όπως συνέβη με τα δύο μαύρα τσάγια, το Oolong και το English Breakfast. Μέχρι στιγμής ο πειραματισμός μου αποδείχτηκε άκαρπος, καθώς το πράσινο και το μαύρο τσάι κατέληξαν σε πικρή και αιθάλη.

Δεν είχα μεγάλες ελπίδες για τα τσάγια Rooibos ή Chai, αλλά αποδείχτηκε ευχάριστα λάθος! Οι φυσικές πικάντικες γεύσεις αυτών των δύο τσαγιών συμπλήρωναν και στάθηκαν για να καπνίσουν καλά. Η γεύση ήταν αρκετά ευχάριστη, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγο ραφινάρισμα, όσον αφορά τη διάρκεια στον καπνιστή και την επιλογή των μπισκότων.

Πέρα από κάθε πειραματισμό, νομίζω ότι θα μείνω με τον καφέ μου, αλλά για εσάς που πίνουν τσάι εκεί έξω, σας προτείνω να το δοκιμάσετε!