How to Make Smoked Cream Cheese

Πώς να κάνει Καπνιστό τυρί κρέμα

Posted on: January 17, 2023Η πανδημία έχει εισαγάγει νέες τάσεις τροφίμων. Με τους ανθρώπους να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, πολλοί έχουν πάρει αυτό το χρόνο για να πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις μαγειρικές τους εμπειρίες, φέρνοντας νέες συνταγές. Χάρη σε κοινωνικές πλατφόρμες όπως και το Instagram, το να αποκτήσετε στα χέρια σας μερικές από αυτές τις συνταγές έχει γίνει ευκολότερο.

Η πανδημία COVID-19 έχει εισαγάγει νέες τάσεις στα τρόφιμα. Καθώς οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικούς χώρους, πολλοί έχουν αφιερώσει αυτόν τον χρόνο για να πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις μαγειρικές τους εμπειρίες, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες συνταγές. Χάρη σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram, έχει γίνει ευκολότερο να αποκτήσετε μερικές από αυτές τις συνταγές.

Το Instagram μπορεί να πιστωθεί ως η πηγή καπνιστού τυριού κρέμα. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ενιαία ανάρτηση τράβηξε γρήγορα την προσοχή των κοινοτήτων τροφίμων, με πολλούς να ακολουθούν την τάση. Μερικοί άνθρωποι συνέχισαν να ονομάζουν καπνιστό τυρί κρέμα ως τη φέτα που είχε πρόσφατα ψηθεί. Τώρα θα δούμε πώς να φτιάξουμε το θρυλικό γεύμα.

Τι είναι το καπνιστό τυρί κρέμα;

Το καπνιστό τυρί κρέμα είναι ένα μπλοκ τυριού κρέμα που καλύπτεται με διαφορετικά καρυκεύματα και στη συνέχεια καπνίζεται. Το κάπνισμα του επιτρέπει να αποκτήσει μια επιπλέον καπνιστή γεύση, καθιστώντας το πιο νόστιμο.

Πώς να φτιάξετε καπνιστό τυρί κρέμα

Ενώ πολλοί μπορεί να αποφεύγουν να φτιάξουν καπνιστό τυρί καθώς φοβούνται ότι το τυρί λιώσει σε μια λακκούβα με χυμό, το κάπνισμα τυριού κρέμα είναι εξαιρετικά απλό. Αφορά περισσότερο την τεχνική παρά απλώς μια συγκεκριμένη συνταγή, δίνοντάς σας την ελευθερία να τροποποιήσετε τη συνταγή και να δημιουργήσετε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στη γεύση σας.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε καπνιστό τυρί κρέμα:

 • Κρέμα τυρί μπλοκ οκτώ ουγκιών
 • Ένας ποιοτικός καπνιστής τροφίμων
 • Αλουμινόχαρτο
 • Καρυκεύματα – ανάλογα με το τι θέλετε να πετύχετε, μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά καρυκεύματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να επιλέξετε ένα μείγμα από καρυκεύματα που δεν είναι πολύ αλμυρά, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τελική γεύση.
 • Ελαιόλαδο

Κατευθύνσεις:

 1. Τοποθετήστε απαλά το τυρί κρέμα σας σε ένα καθαρό φύλλο αλουμινόχαρτου.
 2. Πάρτε το ελαιόλαδο σας και αλείψτε το πάνω στο τυρί κρέμα παντού μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το μπλοκ.
 3. Προσθέστε το καρύκευμα.
 4. Προθερμάνετε τον καπνιστή φαγητού σας σε θερμοκρασία 250 °F (121 °C)
 5. Τοποθετήστε το τυρί κρέμα σας στον καπνιστή φαγητού σας και αφήστε το να καπνίσει για περίπου δύο έως τρεις ώρες.
 6. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε καπνιστό τυρί κρέμα

Το καπνιστό τυρί κρέμα μπορεί να σερβιριστεί με διάφορα συνοδευτικά, όπως κράκερ, πατατάκια πίτας, τσιπς καλαμποκιού και φέτες μήλου.

Πώς να το κάνετε:

Αφού αφαιρέσετε το τυρί κρέμα από τον καπνιστή φαγητού σας, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10-20 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό βοηθά να απαλύνει τη γεύση καπνού, καθιστώντας το τυρί πιο νόστιμο. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τυρί δεν ξεκουράζεται για πολύ.

Τώρα μπορείτε να εμβαθύνετε όταν είστε σίγουροι ότι επιτέλους έχετε αυτό που ψάχνετε. Το καπνιστό τυρί κρέμα μπορεί επίσης να σερβιριστεί με λαχανικά όπως σέλινο ή καρότα ή σαν κουλούρι με σάντουιτς.

Τελειώσαμε τώρα με την παρασκευή του τυριού κρέμα μας και σερβίρεται, κάτι που μας οδηγεί στην επόμενη ερώτηση, τι κάνετε με τα ρέστα σας; Μπορεί να έχετε καπνίσει πάρα πολύ τυρί κρέμα και να έχετε μερικά υπολείμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να διατηρήσετε το τυρί που σας περίσσεψε φρέσκο και νόστιμο.

Αποθήκευση καπνιστού τυριού κρέμας

Τυλίξτε προσεκτικά το καπνιστό τυρί κρέμα που περίσσεψε και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήστε το τυρί κρέμα σας να μείνει στο ψυγείο για περίπου 24-48 ώρες πριν το βγάλετε και το κλείσετε με ηλεκτρική σκούπα. Καθώς τα σφραγιστικά κενού λειτουργούν συμπιέζοντας όλο τον αέρα από τη σακούλα αποθήκευσης, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του καπνιστού τυριού κρέμας.

Μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι πλαστικές σακούλες κατάψυξης. Στη θέση των σφραγιστικών κενού, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες κατάψυξης βυθίζοντας τη σακούλα στο νερό, εκτός από την επάνω σφράγιση. Αυτό σας επιτρέπει να βγάζετε το μεγαλύτερο μέρος του αέρα.

Συμβουλές και κόλπα Bradley

Ακολουθούν συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη για ένα πιο νόστιμο καπνιστό τυρί κρέμα:

 • Για να αποφύγετε να λιώσει το τυρί κρέμα σας, καπνίστε το χαμηλό και αργό, διασφαλίζοντας ότι διατηρείτε μια τέλεια θερμοκρασία.
 • Βεβαιωθείτε ότι το καρύκευμα είναι και στις δύο πλευρές του τυριού.
 • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αλμυρά μείγματα μπαχαρικών καθώς το τυρί σας μπορεί να είναι πολύ αλμυρό για να το απολαύσετε.

Όπως συνοψίζουμε:

Όπως κάθε άλλη τεχνική μαγειρέματος φαγητού, το κάπνισμα τυριού κρέμα δεν σας περιορίζει σε μία συνταγή. Τα παραπάνω δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε καπνιστό τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας τον καπνιστή φαγητού σας. Ανάλογα με το τι θέλετε να επιτύχετε, μπορείτε επίσης να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Δείτε αυτά τα άλλα άρθρα:
Διάσημα είδη σάλτσας σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Οι 5 κορυφαίες ντιπ καπνιστών που μπορείτε να κάνετε στο επόμενο μπάρμπεκιου

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.