How To Make Gluten-Free Food Rubs

Πώς να κάνει Γλουτένη-Δωρεάν Καουτσούκ:

Posted on: January 17, 2023



Οι συνταγές και οι δίαιτες χωρίς γλουτένη γίνονται όλο και πιο κοινές. Όλοι φαίνεται να γίνονται σταδιακά λάτρεις των γευμάτων χωρίς γλουτένη, ακόμα κι αν δεν είναι «ευαίσθητα στη γλουτένη».

Οι συνταγές και οι δίαιτες χωρίς γλουτένη γίνονται όλο και πιο κοινές. Όλοι φαίνεται να γίνονται σταδιακά λάτρεις των γευμάτων χωρίς γλουτένη, ακόμα κι αν δεν είναι «ευαίσθητα στη γλουτένη».

Τι είναι η γλουτένη;

Η γλουτένη είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκονται συνήθως στο σιτάρι. Η γλουτένη χρησιμοποιείται συνήθως ως κόλλα για να κρατήσει και να βοηθήσει άλλα τρόφιμα να παραμείνουν σε φόρμα. Αυτό οφείλεται στο ότι η ανάμειξη αλεύρου σίτου με νερό παράγει μια πάστα, γλουτένη, με εύκαμπτες, ελαστικές και κολλώδεις πρωτεΐνες. Η γλουτένη βρίσκεται ευρέως σε ζύμες και κουρκούλες.

Αν και ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά, άτομα με συγκεκριμένα συμπτώματα και επιπλοκές μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στη γλουτένη. Η κοιλιοκάκη, η αλλεργία στο σιτάρι και η ευαισθησία στη γλουτένη είναι συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αντιδρούν στη γλουτένη.

Γλουτένη σε μπαχαρικά

Αυτή πρέπει να είναι μια από τις πιο συχνές συζητήσεις μεταξύ των εραστών των μπαχαρικών. Πολλοί υποστηρίζουν ότι στους περισσότερους κατασκευαστές μπαχαρικών αρέσει να προσθέτουν αλεύρι με σκοπό να απλώσουν τα μπαχαρικά. Επίσης, το διοξείδιο του πυριτίου που χρησιμοποιείται συνήθως ως συντηρητικό για την προστασία των μπαχαρικών από το σχηματισμό συστάδων υποστηρίζεται ότι περιέχει γλουτένη.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία ήταν η πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης που προκύπτει από μπαχαρικά που περιέχουν γλουτένη. Αυτό μπορεί να προκύψει από μείγματα καρυκευμάτων που, στις περισσότερες περιπτώσεις, περιέχουν γλουτένη. Τα περισσότερα μείγματα μπαχαρικών ή βοτάνων συνδυάζονται κυρίως με άμυλο σίτου, αλεύρι σίτου, πρωτεΐνη σίτου και ψίχουλα σίτου που είναι γνωστό ότι περιέχουν γλουτένη.

Αν και πολλές εταιρείες παραγωγής μπαχαρικών δηλώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι χωρίς γλουτένη, συνιστούμε να εξετάσετε προσεκτικά τα συστατικά και την ετικέτα για να βεβαιωθείτε εάν είναι χωρίς γλουτένη.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας τρίψιμο τροφίμων χωρίς γλουτένη;

Η απάντηση είναι ένα απόλυτο ναι! Το να φτιάξετε το δικό σας τρίψιμο φαγητού στο σπίτι είναι ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να επιτύχετε 100% καρύκευμα χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης μια εύκολη διαδικασία που μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.

Ίσως αναρωτιέστε πώς να το κάνετε, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για σπιτικά τρίψιμο τροφίμων χωρίς γλουτένη. Θα μοιραστούμε μαζί σας την ειδικά σχεδιασμένη, απλή διαδικασία μας για το πώς να φτιάξετε το δικό σας μείγμα μπαχαρικών χωρίς γλουτένη.

Το σπιτικό μας τρίψιμο τροφίμων χωρίς γλουτένη είναι ένα βολικό, εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ευέλικτο μείγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια σειρά από πιάτα. Αυτό θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε τις αγαπημένες σας λιχουδιές χωρίς ανησυχία. Θα έχετε επίσης τον απόλυτο έλεγχο του τι συμβαίνει στον καπνιστή φαγητού σας, εξασφαλίζοντας στον εαυτό σας ένα γεύμα χωρίς γλουτένη.

Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως συστατικά για να τρίψετε τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Έχουμε παραθέσει μερικά από τα καλύτερα μπαχαρικά που μπορείτε να επιλέξετε από παρακάτω. Θυμηθείτε, προτιμήστε μπαχαρικά που λειτουργούν καλά με τον τύπο του φαγητού που μαγειρεύετε. Σας συμβουλεύουμε επίσης να εξετάσετε προσεκτικά τις διαθέσιμες επιλογές και τη χρήση τους για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε τα καλύτερα συστατικά που ταιριάζουν καλύτερα στα γούστα και τις προτιμήσεις σας.

Λίστα μπαχαρικών

  • Αλάτι – αυτό είναι μακράν το νούμερο ένα τρίψιμο που δεν πρέπει ποτέ να χάσετε σε κανένα από τα μπαχαρικά σας. Συνιστούμε να προτιμάτε θαλασσινό αλάτι ιδιαίτερα για την πλουσιότερη μεταλλική του σύνθεση.
  • Σκόρδο – συνιστούμε να μαζέψετε σκόρδο που έχει παρασκευαστεί από αποξηραμένους σπόρους σκόρδου.
  • Μαύρο πιπέρι - ένα άλλο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως. Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε μαύρο πιπέρι σε σκόνη από κόκκους πιπεριού.
  • Κρεμμύδι σε σκόνη – είναι η βολική επιπλέον φυσική γεύση που χρειάζεστε για όλα τα είδη πιάτων. Ταιριάζει επίσης καλά με άλλα μπαχαρικά, όπως το σκόρδο σε σκόνη, για να σας δώσει μια ποικιλία από αλμυρά καρυκεύματα.
  • Δεντρολίβανο – αυτό το μεσογειακό βότανο είναι διάσημο για την προσθήκη αυτού του επιπλέον αρώματος.
  • Θυμάρι – αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά για τρίψιμο. Ταιριάζει κυρίως με διάφορα είδη κρέατος όπως κοτόπουλο, χοιρινό και αρνί.
  • Αποξηραμένη μουστάρδα – είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά που μπορείτε να ρίξετε στην πάστα τρίψεως του φαγητού σας για να προσθέσετε αυτό το γνωστό ζινγκ.
  • Σκόνη σπόρων κόλιανδρου – επίσης γνωστή ως σκόνη κόλιανδρου, είναι αναμφισβήτητα ένα παγκόσμιο μπαχαρικό που συνιστούμε να προσθέσετε στη λίστα με τα κορυφαία μπαχαρικά σας.
  • Καπνιστή πάπρικα - αυτό το μπαχαρικό παρασκευάζεται συνήθως από αποξηραμένες, καπνιστές και θρυμματισμένες πιπεριές πιμέντο.

Σερβίρισμα: 80 κουταλάκια του γλυκού

Συστατικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερό θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 6 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 2 κσ αλεσμένο κόλιανδρο

Πως να προετοιμαστείς

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε να ενωθούν τέλεια.

Το έτοιμο τρίψιμο σας είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε μοσχαρίσια ψητά, μπριζόλες και χοιρινά ψητά.

Το φρέσκο αναμεμειγμένο τρίψιμο τροφίμων χωρίς γλουτένη θα σας χρησιμεύσει για έως και έξι μήνες, ενώ εξακολουθεί να δίνει την ίδια ποιότητα. Αυτό συμβαίνει κυρίως εάν έχετε χρησιμοποιήσει αλεσμένα μπαχαρικά ή αποξηραμένα βότανα, οπότε θα μπορούσατε να διπλασιάσετε τη συνταγή εάν χρειαστεί.

Ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρίψιμο κρέατος; Μην ψάξετε περισσότερο από τα άρθρα μας σχετικά με:
3 Σπιτικά Τρίψιμο για να ανεβάσετε το Καπνιστό Κοτόπουλο σας στο Επόμενο Επίπεδο
Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.