Η συντήρηση των τροφίμων είναι μια αρχαία τεχνική για τη διατήρηση των τροφίμων και την προσθήκη γεύσης. Κυριαρχεί ακόμα και σήμερα όχι φυσικά για τους αρχικούς λόγους, αλλά για τη μοναδική γεύση και γεύση που προσδίδει σε τρόφιμα όπως το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά.
Εδώ θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές και κόλπα Bradley σχετικά με την ωρίμανση και το κάπνισμα κρέατος για τη συντήρηση των τροφίμων, αλλά πριν βουτήξουμε πρέπει να καλύψουμε τη σημασία της ωρίμανσης του κρέατος.
Οφέλη από τη θεραπεία κρεάτων
Το κρέας έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του καπνίσματος των τροφίμων. Ο ήχος μιας τέλειας απανθρακωμένης μπριζόλας μπορεί να πεινάσει οποιονδήποτε. Αυτό που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε είναι το μικρό μυστικό του pitmaster που κρύβεται πίσω από αυτή την τρυφερή και χυμώδη καπνιστή μπριζόλα.
Είναι η διαδικασία ωρίμανσης. Εκτός από την ενίσχυση της γεύσης των καπνιστών τροφίμων, η θεραπεία έχει και άλλα οφέλη. Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη:
- Αυξάνει τη διάρκεια ζωής: Το κρέας τείνει να αποσυντίθεται πιο γρήγορα επειδή είναι επιρρεπές στην ανάπτυξη βακτηρίων. Η σκλήρυνση επιβραδύνει τη διαδικασία αποσύνθεσης καθιστώντας το κρέας δυσμενές για την αναπαραγωγή βακτηρίων. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του κρέατος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
- Προλαμβάνει την τροφική δηλητηρίαση: Καθώς η σκλήρυνση μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο κρέας, μειώνονται και οι πιθανότητες τροφικής δηλητηρίασης.
- Ενισχύστε τη γεύση και την τρυφερότητα: Η ωρίμανση είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό πριν το καπνίσετε. Η ωρίμανση διατηρεί επίσης το κρέας ζουμερό ακόμα και μετά το κάπνισμα, διατηρώντας την τρυφερότητα και ενισχύοντας τη καπνιστή γεύση.
Διαδικασία ωρίμανσης του κρέατος
Η ωρίμανση του κρέατος γίνεται με δύο τρόπους. Η δοκιμασμένη μέθοδος είναι η ωρίμανση με αλάτι και η δημοφιλής για το κάπνισμα τροφίμων είναι η άλμη. Η πιο βασική μορφή ωρίμανσης είναι η διατήρηση του κρέατος σε αλάτι. Για παράδειγμα, για να θεραπεύσετε μια μπριζόλα 5 κιλών, απαιτούνται περίπου 2 έως 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μερικές φορές χρησιμοποιείται και ζάχαρη μαζί με αλάτι. Εξαρτάται από το κρέας και τη συνταγή.
Ακριβώς όπως η σκλήρυνση, η άλμη χρησιμοποιείται επίσης για τη ζύμωση, τη συντήρηση και το πάστωμα των τροφίμων. Το άλμη ενισχύει το χρώμα, τη γεύση και την υφή του φαγητού. Γενικά, απαιτείται υψηλή συγκέντρωση αλατιού και νερού στην άλμη. Για παράδειγμα, για να αλατιστούν 15 κιλά κρέατος, απαιτούνται περίπου 6 κουταλιές της σούπας αλάτι. Το νερό πρέπει να είναι αρκετό για να βυθίσει το κρέας στο δοχείο. Μόλις το κρέας μουλιάσει στην άλμη από όλες τις πλευρές, είναι έτοιμο να καπνιστεί σε τρυφερή χυμώδη μπριζόλα.
Συμβουλές για τέλειο κάπνισμα
Η σκλήρυνση ή το άλμη είναι ένα σημαντικό μυστικό πίσω από το τέλειο κάπνισμα. Βοηθά το κρέας να απορροφήσει τη γεύση του καπνού, εμποδίζοντας το να στεγνώσει κατά το μαγείρεμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι θεραπεύετε/αλατίζετε τη μπριζόλα σχεδόν στην τελειότητα.
Μην γεμίζετε το δοχείο: Όταν ωριμάζετε το κρέας ή το αλατίζετε, φροντίστε να μην γεμίσετε πάρα πολλά κομμάτια σε ένα δοχείο. Τα κομμάτια κρέατος πρέπει να διατηρούνται χαλαρά, έτσι ώστε όλες οι πλευρές να είναι εκτεθειμένες και να απορροφούν ομοιόμορφα την άλμη.
Αναλογία κρέατος προς άλμη: Κατά την ωρίμανση του κρέατος χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα αλατιού για να το καλύψετε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για την άλμη. Χρησιμοποιήστε αρκετό νερό για να σκεπάσει το κρέας ώστε να απορροφήσει την άλμη από όλες τις πλευρές.
Επιμείνετε στη συνταγή: Ορισμένες συνταγές μπορεί να απαιτούν την προσθήκη μερικών μπαχαρικών στην άλμη ή τη σκλήρυνση για να βελτιώσετε τη γεύση. Αυτό μπορεί να προσθέσει στη γεύση της καπνιστή μπριζόλα.
Χρησιμοποιήστε έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων: Τέλος, αλλά το πιο σημαντικό, χρησιμοποιήστε έναν ποιοτικό καπνιστή τροφίμων για να έχετε την καλύτερη εμπειρία καπνίσματος τροφίμων. Ένας επαγγελματίας καπνιστής έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αυτάρκεια χωρίς συχνή τάση για να σας προσφέρει την απαιτούμενη ετοιμότητα και τέλεια καπνιστή γεύση.
Χαρακτηριστικά ενός καλού καπνιστή τροφίμων
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός ποιοτικού καπνιστή τροφίμων είναι ότι δεν χρειάζεται φύλαξη παιδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε το δίσκο καυσίμου και να αφήσετε το κρέας να καπνίσει μέχρι να γίνει το επιθυμητό.
Πολλοί καπνιστές τροφίμων που διατίθενται στην αγορά στερούνται το ένα ή το άλλο χαρακτηριστικό. Είναι δύσκολο να βρεις έναν καπνιστή τροφίμων με όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά. Ευτυχώς έχουμε καπνιστή Bradley που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Η Bradley είναι μία από τις λίγες μάρκες που παρέχει όλες τις προηγμένες δυνατότητες σε φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό.
Το Bradley P10 Professional Smoker Χαρακτηριστικά
- Εύρος θερμοκρασίας εσωτερικής λειτουργίας καπνιστή 30 c – 160 c/ 86 f – 320 f
- Ενσωματωμένη γεννήτρια καπνού με θήκη για μπισκότα παραθύρου και αυτόματη προώθηση μπισκότων για καπνό έως και 10 ώρες χωρίς ξαναγέμισμα
- Επαγγελματικός σχεδιασμός σώματος από ανοξείδωτο ατσάλι 76 λίτρων
- Βελτιωμένη ακρίβεια θερμοκρασίας και προβλήματα διπλής θερμοκρασίας με ελεγχόμενη θέρμανση pdi (αναλογική-ολοκληρωμένη παράγωγο)
- Έξυπνο κάπνισμα με έως και 50 από τις αγαπημένες σας συνταγές που μπορείτε να δημιουργήσετε ή να κατεβάσετε χρησιμοποιώντας ένα USB stick. Έλεγχος, χρόνος, καπνός και θερμοκρασία για την τέλεια συνταγή
Ελπίζουμε αυτές οι απλές συμβουλές και κόλπα του Bradley σχετικά με τη θεραπεία και το κάπνισμα του κρέατος να σας βοήθησαν. Απαιτούνται χρόνια εξάσκησης και εμπειρίας για να βελτιωθεί η τέχνη του καπνίσματος φαγητού, αλλά αυτές οι συμβουλές σχετικά με τα βασικά της θεραπείας μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους να έχουν μια σχεδόν τέλεια εμπειρία καπνίσματος τροφίμων.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.