Top 5 Mistakes New Outdoor Food Smokers Make (And How to Avoid Them)

Πάνω! 5 Λάθη Νέα Εξωτερική Καπνιστές Τροφίμων Κάνουν (Και Πώς Να Τις Αποφύγετε)

Posted on: January 17, 2023



Το κάπνισμα φαγητού είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου, αλλά μπορεί να υπάρξει μια καμπύλη μάθησης όταν μόλις ξεκινάτε. Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι νέοι καπνιστές σε εξωτερικούς χώρους μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν επίγνωση της ακαμψίας του καπνίσματος των τροφίμων.

Το κάπνισμα φαγητού είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου, αλλά μπορεί να υπάρξει μια καμπύλη μάθησης όταν μόλις ξεκινάτε. Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι νέοι καπνιστές σε εξωτερικούς χώρους μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν επίγνωση της ακαμψίας του καπνίσματος των τροφίμων. Φυσικά, δεν μπορείτε να είστε pitmaster στην πρώτη σας απόπειρα στο κάπνισμα φαγητού, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να αποφύγετε να μετατραπεί σε καταστροφή. Και όταν πρόκειται για το κάπνισμα φαγητού, να θυμάστε ότι είναι μια τέχνη που τελειοποιείται μόνο μέσω της εμπειρίας και της πρακτικής.

Για όλους εκείνους τους αρχάριους στο κάπνισμα τροφίμων που θέλουν να πυροδοτήσουν τον καπνιστή τους με σιγουριά για ένα πάρτι μπάρμπεκιου, αυτός ο οδηγός μπορεί να βοηθήσει. Εδώ θα συζητήσουμε 5 κοινά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στο κάπνισμα τροφίμων, μαζί με μερικές πρακτικές συμβουλές για να τα αποφύγετε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

5 κοινά λάθη των νέων καπνιστών τροφίμων

Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος στο κάπνισμα τροφίμων. Διαλέξαμε μόνο 5 κοινά που μπορούν ειλικρινά να σώσουν το barbeque party σας αν τα ακολουθήσετε.

1. Χρήση καπνιστή τροφίμων κακής ποιότητας

Ο καπνιστής φαγητού σας μπορεί να είναι πραγματικός μπελάς αν δεν ξέρετε πώς να το χειριστείτε. Οι περισσότεροι καπνιστές τροφίμων offset δεν έχουν δυνατότητες ελέγχου της θερμότητας και διατήρησης της θερμοκρασίας στο εσωτερικό, επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αρχάριους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με έναν ποιοτικό ηλεκτρικό καπνιστή που μπορεί να εκτελεί εργασίες καπνίσματος τροφίμων με κάποια επίβλεψη σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα.

Υπόδειξη: Με σύγχρονους καπνιστές φαγητού όπως το Bradley Smoker, το κάπνισμα φαγητού μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία ακόμα και για αρχάριους. Μπορείτε να προκαθορίσετε την ώρα και τη θερμοκρασία για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Ο αυτόματος τροφοδότης διατηρεί τον καπνιστή να εργάζεται για 0 έως 9 ώρες με ελάχιστη επίβλεψη.

2. Θεωρώντας όλα τα ξύλα ίδια

Τα ξύλα έρχονται σε διάφορες μορφές όπως κορμούς, κομμάτια, σφαιρίδια και συμπιεσμένα ροκανίδια. Επίσης, παράγουν διαφορετικούς τύπους γεύσης με βάση τον τύπο ξύλου που χρησιμοποιείται, όπως πεκάν, μήλο, κεράσι ή δρυς. Οι ερασιτέχνες στο κάπνισμα φαγητού συχνά θεωρούν ότι όλα τα ξύλα είναι ίδια και αυτό είναι που κάνουν λάθος με τη θερμότητα και το αρωματικό μέρος. Τα κούτσουρα παράγουν περισσότερη θερμότητα από τα πέλλετ. Μια συγκεκριμένη γεύση ξύλου μπορεί να μην συμπληρώνει το κομμάτι του κρέατος που καπνίζετε. Μπορεί να οδηγήσει σε μια μπριζόλα με απαίσια γεύση που είναι είτε υπερβολικά απανθρακωμένη είτε λίγο ψημένη.

Υπόδειξη: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να χρησιμοποιήσετε το ξύλο ως πηγή θερμότητας για το μαγείρεμα και για την παραγωγή καπνού και πώς αυτό αλλάζει τη γεύση. Οι έμπειροι pitmasters και οι λάτρεις του καπνιστού φαγητού μπορούν ξεκάθαρα να παρατηρήσουν μια πιο όξινη και άσχημη γεύση που προέρχεται από το μαγείρεμα από κάρβουνο, για να κάνετε μια σαφή επιλογή, εδώ είναι ένα άρθρο για να μάθετε περισσότερα Κάπνισμα φαγητού έναντι Μαγειρικής Φαγητού με ξύλο και πώς επηρεάζει την επιλογή ενός καπνιστή.

3. Μη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας

Χαμηλό και αργό είναι η χρυσή φράση για το κάπνισμα φαγητού. Οι αρχάριοι στο κάπνισμα τροφίμων συχνά κάνουν το λάθος να αυξήσουν τη θερμοκρασία για να μαγειρέψουν το φαγητό πιο γρήγορα. Επίσης, συχνά δεν ελέγχουν καν συχνά ότι διατηρούν σταθερή θερμοκρασία. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικά μαγειρεμένο ή καλά μαγειρεμένο φαγητό που δεν έχει καπνιστή γεύση και τρυφερότητα.

Υπόδειξη: Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του θαλάμου καπνού και μην βιάζεστε ποτέ τη διαδικασία. Θυμηθείτε ότι το κρέας πρέπει να απορροφήσει όλη την καπνιστή γεύση ενώ ψήνεται. Αυτό θα σας δώσει τέλεια μαγειρεμένες, με έντονη καπνιστή γεύση χυμώδεις μπριζόλες.

4. Ακολουθώντας τυφλά τη συνταγή

Ναι, μια συνταγή είναι απαραίτητη για να βγάλετε μια τέλεια καπνιστή μπριζόλα, αλλά δεν είναι το καλύτερο και το τέλος. Οι περισσότεροι αρχάριοι εμπιστεύονται τυφλά τη συνταγή χωρίς να ελέγχουν το ίδιο το κρέας. Για παράδειγμα, εάν η συνταγή λέει ότι μια συγκεκριμένη μπριζόλα θα ψηθεί σε 6 ώρες, αυτό σημαίνει ότι θα καθίσετε για 6 ώρες χωρίς να ελέγξετε το κρέας. Η ποιότητα του κρέατος μπορεί να διαφέρει καθώς και η ικανότητα του καπνιστή. Με τον καπνιστή σας, ο χρόνος μπορεί να είναι λίγο λιγότερος ή περισσότερος από 6 ώρες.

Υπόδειξη: Χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε την ετοιμότητα. Διεισδύστε στο πιο χοντρό κεντρικό μέρος του κρέατος με την άκρη του θερμομέτρου. Τώρα ελέγξτε την ανάγνωση. Εάν η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 5 βαθμούς κάτω από την απαιτούμενη θερμοκρασία, μπορείτε να αφαιρέσετε το κρέας και να το αφήσετε να ψηθεί στην υπολειπόμενη θερμότητα για να πάρει την επιθυμητή ψησταριά.

5. Μη υπομονή

Το κάπνισμα φαγητού είναι ένα παιχνίδι υπομονής και εκεί βρίσκεται η μαγεία. Οι αρχάριοι στο κάπνισμα τροφίμων είναι ανυπόμονοι να δουν το αποτέλεσμα. Αν και είναι κατανοητό λαμβάνοντας υπόψη τον ενθουσιασμό της πρώτης συνεδρίας μπάρμπεκιου, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να κάνετε λάθη. Το να επισπεύσετε το μαγείρεμα ή ακόμα και το σερβίρισμα πριν ξεκουραστείτε το κρέας μπορεί να καταστρέψει όλη τη σκληρή δουλειά σας.

Υπόδειξη: Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρετε. Καθώς η πρωτεΐνη του κρέατος διασπάται στη ζέστη, οι χυμοί διαρρέουν. Η ξεκούραση του κρέατος μετά το κάπνισμα θα του επιτρέψει να απορροφήσει ξανά όλους τους χυμούς, μετατρέποντάς το σε ένα πιο ζουμερό, τρυφερό και γευστικό κομμάτι κρέατος.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το κάπνισμα τροφίμων είναι τέχνη και η εμπειρία κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για να αποφύγετε ορισμένα κοινά λάθη και να βγείτε ως πολλά υποσχόμενος pitmaster.

Δείτε μερικά ακόμη άρθρα σχετικά με τους καπνιστές τροφίμων παρακάτω:
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον καπνιστή φαγητού σας ως φούρνο
Οι καλύτεροι τρόποι καθαρισμού της ψησταριάς και του καπνιστή φαγητού
Πώς να πάρετε καλύτερο καπνό από τον καπνιστή φαγητού σας

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.