What is a Rub, Why and How to Do It?

Τι είναι ένα ΤρίψιμοΓιατί και πώς να το κάνουμε;

Posted on: January 16, 2023



Το τρίψιμο αποτελεί σημαντικό βήμα για να κυριαρχήσει η τέχνη του καπνίσματος. Ένα τρίψιμο είναι ένα μυστικό συστατικό που κάνει κάθε καπνιστό λιπ λίπ-smacking. Ένα τρίψιμο όχι μόνο ενισχύει τη γεύση και τη γεύση του φαγητού, αλλά επίσης εντείνει το χρώμα και τη μυρωδιά του. Είτε είναι το κάπνισμα ή ψήσιμο αν θέλετε να δημιουργήσετε κάποια μαγεία ένα τρίψιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάει.

Το τρίψιμο είναι ένα σημαντικό βήμα για να κατακτήσετε την τέχνη του καπνίσματος των τροφίμων. Το τρίψιμο είναι ένα μυστικό συστατικό που κάνει κάθε καπνιστή τροφή να κολλάει στα χείλη. Ένα τρίψιμο όχι μόνο ενισχύει τη γεύση και τη γεύση του φαγητού αλλά επίσης εντείνει το χρώμα και τη μυρωδιά του. Είτε πρόκειται για κάπνισμα είτε για ψήσιμο στη σχάρα, αν θέλετε να δημιουργήσετε κάποια μαγικά, ένα τρίψιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος.

Θα σας δώσουμε σύντομες λεπτομέρειες για τα τρίψιμο και την εφαρμογή τους σε αυτό το άρθρο μαζί με μερικές συμβουλές για το κάπνισμα υπέρ των τροφίμων. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό του τρίψιμο.

Τι είναι ένα τρίψιμο;

Το τρίψιμο είναι ένα μείγμα διαφορετικών αρωματικών συστατικών ή καρυκευμάτων που εφαρμόζεται σε όλο το ωμό φαγητό πριν το κάπνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα. Ένα τρίψιμο μπορεί να παρασκευαστεί αναμειγνύοντας μπαχαρικά ή βότανα ή και τα δύο. Τα τρίψιμο έχουν γενικά δύο κυρίαρχες γεύσεις αλμυρή και γλυκιά. Μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλες γεύσεις όπως πικάντικες, πικάντικες, γήινες κ.λπ.

Υπάρχουν δύο τύποι τριψίματος, ξηρό και υγρό. Κάθε τύπος τριψίματος έχει τα μοναδικά του οφέλη και τη διαδικασία προετοιμασίας που κάνει το κάπνισμα φαγητού διασκεδαστικό.

Τρίψιμο ξηρού τύπου

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ξηρό τρίψιμο γίνεται μόνο με ξηρά συστατικά όπως μπαχαρικά, βότανα, αλεσμένους σπόρους κ.λπ. Για να εφαρμόσετε το ξηρό τρίψιμο, αλείψτε το με τα χέρια σας σε όλο το ωμό κρέας και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι γεύσεις απορροφώνται στο φαγητό ενισχύοντας τη γεύση του.

Οφέλη από το ξηρό τρίψιμο

  • Δημιουργεί μια καλή απανθρακωμένη κρούστα στο εξωτερικό μέρος
  • Δεν προσθέτει επιπλέον υγρασία στο φαγητό κάνοντάς το τρυφερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο για φαγητά που μαγειρεύονται πιο γρήγορα και δεν χρειάζονται τρυφερό.
  • Διατηρεί τη φυσική γεύση του κρέατος ενώ το ενισχύει.

Προετοιμασία ξηρού τρίψιμο

Πρέπει να δημιουργήσετε μια βασική γεύση πριν εφαρμόσετε το ξηρό τρίψιμο. Γενικά, εδώ προτιμώνται η πάπρικα, η σκόνη τσίλι ή η σκόνη κρεμμυδιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ένα μείγμα μπαχαρικών ή βοτάνων ανάλογα με το είδος του φαγητού που θέλετε να μαγειρέψετε. Εδώ είναι μια λίστα με μπαχαρικά και τις γεύσεις τους για να προετοιμάσετε ένα ξηρό τρίψιμο.

Αλας: Προσδίδει αλμυρή γεύση στο φαγητό χωρίς να αλλοιώνει τη φυσική γεύση. Το κονσερβοποιημένο αλάτι ή το αλάτι kosher είναι τέλειο για αυτό το σκοπό.

Ζάχαρη: Προσθέτει μόνο γλυκύτητα στο φαγητό και πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μπαχαρικά ή βότανα. Η ακατέργαστη ζάχαρη ή η καστανή ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κάπνισμα τροφίμων.

Πιπέρι: Εάν θέλετε να προσθέσετε μια γεύση που γαργαλάει τη γλώσσα ή μια ήπια όξινη γεύση στο φαγητό, τότε προτιμήστε το πιπέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπέρι πιπεριάς, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν ή πιπέρι τσίλι ανάλογα με τη γεύση.

Κανέλα/ Μοσχοκάρυδο: Για γήινη γεύση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο στο μείγμα ξηρού τρίψιμο. Πάρα πολύ από οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να έχει ανεπιθύμητη επίδραση.

Βότανα: Μυρωδικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, μάραθο, σκόρδο, τζίντζερ, βασιλικός, ρίγανη κ.λπ. προσθέτουν μοναδική γεύση στο φαγητό. Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε ή δύο από αυτά με ένα μείγμα από άλλα μπαχαρικά στο στεγνό τρίψιμο.

Τρίψιμο υγρού τύπου

Το υγρό τρίψιμο περιέχει τα ίδια συστατικά με το ξηρό τρίψιμο, αλλά έχει μια υγρή βάση που προστίθεται σε αυτό. Το υγρό τρίψιμο εφαρμόζεται βυθίζοντας πλήρως την ωμή τροφή και μετά αφήνοντάς την για λίγο. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τις γεύσεις να εισχωρήσουν στο φαγητό αλλά η υγρή βάση θα προσθέσει επίσης υγρασία σε αυτό.

Οφέλη από το υγρό τρίψιμο

  • Ιδανικό για αργό μαγείρεμα καθώς προσθέτει υγρασία στο φαγητό εμποδίζοντάς το να στεγνώσει.
  • Λειτουργεί ως μαλακτικό εκτός από την ενίσχυση της γεύσης.
  • Χαρίζει καλή απανθράκωση εξωτερικά ενώ το διατηρεί ζουμερό και τρυφερό

Προετοιμασία υγρού τρίψιμο

Το υγρό τρίψιμο παρασκευάζεται αναμειγνύοντας ένα μείγμα μπαχαρικών ή βοτάνων με κάποιο είδος υγρού. Γενικά, μια υφή σαν πάστα ή κρεμώδης σύσταση θεωρείται η καλύτερη για υγρό τρίψιμο. Ακολουθεί μια λίστα με τα υγρά που χρησιμοποιούνται ως βάση.

Λάδι: Το λάδι προσθέτει μόνο τρυφερότητα στο φαγητό χωρίς ιδιαίτερη γεύση. Το ελαιόλαδο είναι η πιο κατάλληλη βάση για όλα τα υγρά τρίψιμο.

Ξύδι: Προσθέτει μια πικάντικη και όξινη γεύση στο φαγητό κάνοντάς το χυμώδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξιδιού για αυτό το σκοπό.

Χυμός: Ο χυμός φρούτων περιέχει ορισμένες χημικές ουσίες που λειτουργούν ως φυσικό μαλακτικό. Ο χυμός ανανά είναι αρκετά δημοφιλής για την προετοιμασία υγρών τρίψιμων.

Αλκοόλ: Η μπύρα, το κρασί, το ουίσκι κ.λπ. προσθέτουν μια μοναδική γεύση στο φαγητό ενώ προσθέτουν στην τρυφερότητά του.

Συμβουλές για το κάπνισμα τροφίμων

Τώρα που έχετε μια βασική ιδέα για την προετοιμασία τρίβει, μπορείτε να παίξετε με σιγουριά τον pitmaster στο πάρτι του σπιτιού σας με αυτές τις συμβουλές για το κάπνισμα τροφίμων.

  • Προτιμήστε το αργό μαγείρεμα καθώς διατηρεί την τρυφερότητα και τη φυσική γεύση του φαγητού.
  • Χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε την ετοιμότητα για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο
  • Χρησιμοποιήστε ωμό κρέας καλύτερης ποιότητας για το κάπνισμα, καθώς το ωμό φαγητό απορροφά καλύτερα τη γεύση του καπνού από το ημιμαγειρεμένο φαγητό.
  • Χρησιμοποιήστε έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων με προηγμένες δυνατότητες και ψηφιακά χειριστήρια. Ευτυχώς, έχουμε το Bradley Smoker που διατίθεται σε εργονομικό σχεδιασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
  • Χρησιμοποιήστε καλό ξύλο για να διατηρήσετε τη μυρωδιά και τη γεύση του φαγητού σας. Και πάλι ο Bradley Bisquettes ήρθε στη διάσωση εδώ. Μπράντλεϊ Μπισκέ είναι ειδικά σχεδιασμένα ροκανίδια που σβήνουν πριν μετατραπούν σε στάχτη προστατεύοντας το φαγητό σας από τη βρωμιά.

Με αυτό, φτάσαμε στο τέλος των σημερινών συμβουλών για το τρίψιμο μπάρμπεκιου και το κάπνισμα φαγητού. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley να σας βοήθησαν.

Ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρίψιμο κρέατος; Μην ψάξετε περισσότερο από τα άρθρα μας σχετικά με:
3 Σπιτικά Τρίψιμο για να ανεβάσετε το Καπνιστό Κοτόπουλο σας στο Επόμενο Επίπεδο
Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.