What Is the Money Muscle? (The Best, Finest Part of the Pork Butt!)

Τι είναι το Money Muscle? (Το καλύτερο, καλύτερο μέρος του χοιρινού γλουτού!)

Posted on: January 25, 2023



Ο μυς του χρήματος είναι ένας ιδιαίτερος μυς που θεωρείται ευρέως ως το «ιερό δισκοπότηρο της συσκευασίας χοιρινού κρέατος». Προέρχεται από το κάτω μισό του ώμου του γουρουνιού, στο αντίθετο άκρο του οστού. Αυτός ο μαλακός χοιρινός «μύς του χρήματος» είναι ελκυστικά μαρμαρωμένος με λίπος, δίνοντάς του μια γεύση που λιώνει στο στόμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Ο μυς του χρήματος είναι ένας ιδιαίτερος μυς που θεωρείται ευρέως ως το «ιερό δισκοπότηρο της συσκευασίας χοιρινού κρέατος». Προέρχεται από το κάτω μισό του ώμου του γουρουνιού, στο αντίθετο άκρο του οστού. Αυτός ο μαλακός χοιρινός «μύς του χρήματος» είναι ελκυστικά μαρμαρωμένος με λίπος, δίνοντάς του μια γεύση που λιώνει στο στόμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Έχει την όψη μικρότερου χοίρου, με βαθιές λωρίδες λίπους να διατρέχουν. Αυτό το διακρίνει από άλλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, τα οποία αναγνωρίζονται ότι έχουν υπερβολικό μυϊκό λίπος αντί για ουσιαστικό μαρμάρισμα. Το λίπος αποδίδεται απαλά καθώς ψήνετε το χοιρινό σας πισινό, παρέχοντας μια πλούσια, βουτυρώδη γεύση στο μυ του χρήματος.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα του γουρουνιού ή του ώμου.

Επιλέγοντας το καλύτερο χοιρινό γλουτό

Η απόκτηση του σωστού τύπου χοιρινού κρέατος είναι το πρώτο βήμα σε όλα. Να δίνετε πάντα μεγάλη προσοχή στο μέγεθος των μυών των χρημάτων καθώς όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. Ένας γρήγορος τρόπος για να εξετάσετε έναν χοιρινό πισινό είναι να πιάσετε το μυ και αν σας φαίνεται παχύ, τότε αυτό είναι το καλύτερο.

Ενώ κάνετε μια επιλογή, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το μέγεθός σας καπνιστής. Το μέγεθος που επιλέγετε θα πρέπει τουλάχιστον να ταιριάζει στον θάλαμο καπνίσματος, αφήνοντας ταυτόχρονα αρκετό χώρο για επαρκή ροή αέρα. Είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά τον παραλείπουν.

Εντοπισμός του Money Muscle

Η εύρεση του οστού και η μετακίνηση προς την αντίθετη πλευρά είναι η απλούστερη προσέγγιση για τον εντοπισμό του μυός του χρήματος. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τον τέλειο πισινό, μπορεί να είναι δύσκολο να δουν ποιος είναι ο τέλειος μέσα από τη συσκευασία του Cryovac. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να νιώσετε τον μυ των χρημάτων. Είναι ένας σφιχτός μυς που τρέχει σε όλο το πρόσωπο του γλουτού και αυτός που παρέχει το τέλειο κόψιμο.

Χαράξτε κατά μήκος της γραμμής λίπους στη χοιρινή σπάλα με ένα κοφτερό μαχαίρι κρέατος για να αφαιρέσετε τους μυς και να αποφύγετε να κόψετε τις γραμμές του λίπους. Αυτό το λίπος θα βοηθήσει στη διαδικασία του καπνίσματος ενώ παράλληλα θα προσφέρει γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν.

Πρέπει να κόψω τον μυ των χρημάτων;

Αν και τα περισσότερα άλλα κρέατα μπάρμπεκιου, όπως το ψαρονέφρι, το κοτόπουλο και άλλα κομμάτια βοείου κρέατος μπορεί να χρειάζονται κούρεμα, ο μυς των χρημάτων δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση. Ένας σημαντικός αριθμός pitmasters έχουν καπνίσει με επιτυχία το χοιρινό τους χωρίς να το κόψουν.

Αλλά επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να κόψετε, να αφαιρέσετε τους σωλήνες, τους μύες, ακόμα και το κόκκαλο. Το κόψιμο μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να απαλλαγεί από το υπερβολικό λίπος. Αυτό θα σας αφήσει με το επιθυμητό κομμάτι κρέατος. Θα αυξήσει επίσης την επιφάνεια, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη έκθεση στη θερμότητα για μια καλά φτιαγμένη κρούστα.

Ανεξάρτητα από την επιλογή, είναι επίσης καλό να βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το χοιρινό σας πισινό να ξεκουραστεί. Ουσιαστικά, θέλετε να δώσετε χρόνο στους εσωτερικούς χυμούς να απορροφηθούν ξανά στο κρέας.

Πώς να μαρινάρετε τους μυς των χρημάτων σας

Η ένεση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μαρινάρετε τον μυ του χρήματος. Είναι ένα εύκολο και αξιόπιστο μέσο για την ενίσχυση της χυμότητας και της γεύσης του χοιρινού κρέατος. Οι πρόσθετοι χυμοί παρέχουν την επιπλέον υγρασία που απαιτείται για ένα τρυφερό, ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα για τη συνεδρία καπνίσματος.

Μερικοί από τους καλύτερους pitmasters συνήθως κάνουν ένεση στους μυς των χρημάτων τους με χυμούς όπως το νέκταρ ροδάκινου, το μήλο ή το λευκό σταφύλι. Το διάλυμα μπορεί μερικές φορές να αποτελείται από χυμούς και εντριβές που περιέχουν φωσφορικά άλατα.

Η εφαρμογή ενός τρίψιμο είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να προσθέσετε γεύση στο κρέας σας. Έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τρίψιμο από τα αγαπημένα σας βότανα της επιλογής σας. Ωστόσο, αυτά τα βότανα και τα συστατικά πρέπει να είναι συμβατά με τις φυσικές γεύσεις των μυών του χρήματος. Το Sweet Heart είναι ένα συνηθισμένο τρίψιμο, ένα μείγμα πολλών άλλων τριβών.

Εάν επιλέξετε να κάνετε το τρίψιμο, συνιστούμε να εφαρμόσετε το τρίψιμο και στις δύο πλευρές για να αναδείξετε αυτό το καφέ ή κοκκινωπό τρίχωμα. Θα χρειαστεί επίσης να αφήσετε το χοιρινό σας πισινό να ξεκουραστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να επιτρέψετε την απορρόφηση των νέων γεύσεων.

Πώς να καπνίσετε το χοιρινό σας πισινό

Το κάπνισμα χαμηλά και αργά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσετε τα χρήματά σας. Τοποθετήστε το μυ των χρημάτων σας στον καπνιστή φαγητού που έχει ρυθμιστεί στις βέλτιστες θερμοκρασίες γύρω στους 250 °F (121 °C) Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία που συνιστάται για το κάπνισμα ενός μυός χρημάτων με χρόνο μαγειρέματος περίπου τρεις ώρες. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε οποιουσδήποτε χυμούς της επιλογής σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος.

Παρόλο που είναι καλύτερο όταν καπνίζεται χαμηλό και αργό, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να προετοιμαστεί από τον υπόλοιπο πισινό. Ως αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να κόψετε τον μυ των χρημάτων και να τον ψήσετε ξεχωριστά από το υπόλοιπο κρέας. Κινδυνεύετε να το παραψήσετε αν δεν το κάνετε αυτό.

Περίληψη

Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του μυός χρημάτων τον κρατά μαλακό. Το λίπος μάρμαρο διεισδύει βαθιά μέσα από το κρέας αυτού του μυός, καθιστώντας τον μοναδικό στη γεύση και τη νοστιμιά του. Αυτό είναι ασυνήθιστο για τα κοψίματα χοιρινού κρέατος, καθώς το λίπος είναι γενικά έξω και δεν περνάει μέσα από το κρέας, κάτι που είναι πιο κοινό με τα κομμάτια βοείου κρέατος.

Δείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τον καπνιστό χοιρινό πισινό:
6 Θαυμάσια βήματα για να καπνίσετε το καλύτερο χοιρινό πισινό της Βοστώνης
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το τραβηγμένο χοιρινό κρέας υγρό;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.