What Does BBQ Stand For?

Τι κάνει μπαρμπεκιου Αντιπροσωπεύω?

Posted on: January 17, 2023



Το μπάρμπεκιου αναφέρεται στον τόνο των καλύτερων τρόπων φαγητού με την οικογένεια και τους φίλους, καθώς και σε μεθόδους μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε το νόστιμο φαγητό. Ωστόσο, η δύναμη ενός μπάρμπεκιου μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συγκέντρωση.

Το μπάρμπεκιου αναφέρεται στον τόνο των καλύτερων τρόπων φαγητού με την οικογένεια και τους φίλους, καθώς και σε μεθόδους μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε το νόστιμο φαγητό. Ωστόσο, η δύναμη ενός μπάρμπεκιου μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συγκέντρωση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε αυτή τη μοναδική εμπειρία καπνίσματος φαγητού και να απολαύσετε καλομαγειρεμένο, νόστιμο, γευστικό και τρυφερό κρέας.

Είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους μαγειρέματος κρέατος που δεν φαίνεται ποτέ να πέφτει σε δυσμένεια για τους λάτρεις της υπαίθριας μαγειρικής. Εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να εξακολουθούν να εφαρμόζουν αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος και μεταδίδεται γρήγορα από γενιά σε γενιά.

Το μπάρμπεκιου, ή μπάρμπεκιου όπως αποκαλείται πλήρως, προέρχεται από τη λέξη της Καραϊβικής barbacoa, που χρησιμοποιείται από τους Ινδούς Taino για να περιγράψει ένα υπερυψωμένο ξύλινο ράφι που χρησιμοποιείται συνήθως για το κάπνισμα ψαριών και άλλου κρέατος. Το μπάρμπεκιου έχει γίνει πλέον ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος όρος που χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους. Σήμερα, χρησιμοποιούμε μπάρμπεκιου για να περιγράψουμε σχεδόν όλες τις μορφές εξωτερικής μαγειρικής. Ουσιαστικά, η πλειοψηφία τους χαρακτηρίζει τις μπριζόλες, τα χοτ ντογκ και τα μπιφτέκια μαγειρικής ως μπάρμπεκιου.

Αυτό προκαλεί σύγχυση μεταξύ του μπάρμπεκιου και του ψησίματος, με τους περισσότερους ανθρώπους να δυσκολεύονται να διαφοροποιήσουν τα δύο.

Διαφορά μεταξύ καπνίσματος και ψησίματος τροφίμων

Τόσο το κάπνισμα φαγητού όσο και το ψήσιμο στη σχάρα είναι δύο από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί επίσης να είναι συμπληρωματικοί και να σας φέρουν όμορφες στιγμές και τόνους γεύσης.

Φαγητό Κάπνισμα

Μία από τις μεθόδους μαγειρέματος μπάρμπεκιου που διαπερνά τη γεύση του καπνού του ξύλου ενώ μαγειρεύετε το φαγητό σε χαμηλό και αργό ρυθμό. Ουσιαστικά είναι έμμεσο μαγείρεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κάπνισμα φαγητού είναι ιδανικό για το κάπνισμα κομματιών κρέατος όπως ψαρονέφρι, παϊδάκια, γαλοπούλα, χοιρινή σπάλα ή ολόκληρο κοτόπουλο. Αυτά τα κομμάτια κρέατος είναι γενικά πιο απαιτητικά και απαιτούν χαμηλότερες θερμοκρασίες και αργό χρόνο μαγειρέματος, επομένως οι πολλές ώρες έχουν ως αποτέλεσμα ένα απαλό και πιο τρυφερό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείτε βασικά αρωματισμένα ξύλα για να βελτιώσετε τη φυσική γεύση του κρέατος. Ξύλα όπως το σφενδάμι, η μηλιά και το κεράσι μπορούν να είναι ιδανικά για το κάπνισμα κρέατος, και έχετε την επιλογή να πάτε για οποιοδήποτε κομμάτι που αρέσει στο γούστο σας.

Ψήσιμο στη σχάρα

Το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να θεωρηθεί ότι σημαίνει αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις αυλές τους. Ένας απλός ορισμός του ψησίματος μπορεί να είναι το μαγείρεμα των φαγητών ζεστό και γρήγορο. Σε αντίθεση με το κάπνισμα τροφίμων, το ψήσιμο στη σχάρα γίνεται σε άμεση φωτιά.

Μερικά από τα κοινά φαγητά που μπορείτε να ψήσετε στην αυλή σας περιλαμβάνουν χάμπουργκερ, μπριζόλες, χοτ ντογκ, χοιρινές μπριζόλες, μεταξύ άλλων. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα στη σχάρα. Η περίοδος μαγειρέματος είναι επίσης μικρή καθώς το φαγητό θα καεί σε άμεση φωτιά.

Το ψήσιμο θα γίνεται συνήθως σε υψηλές θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 500°F–550°F (260°C–288°C).

Τώρα, είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε πλέον να διαφοροποιήσετε άνετα μεταξύ του μπάρμπεκιου, του ψησίματος και του καπνίσματος τροφίμων, ένα σημαντικό βήμα για να γίνετε pitmaster. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι οι δύο διαδικασίες θα οδηγήσουν σε εκπληκτικό φαγητό εάν γίνει σωστά, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείτε πιστά τη συνταγή σας.

Τύποι μπαχαρικών και καρυκεύματα για μπάρμπεκιου

Το μπάρμπεκιου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική γεύση του κρέατος και πρέπει να επισημάνουμε μερικά από τα κοινά μπαχαρικά που ταιριάζουν καλά με αυτό το είδος μαγειρέματος, είτε επιλέγετε το ψήσιμο στη σχάρα, είτε το κάπνισμα φαγητού είτε και τα δύο. Πριν εμβαθύνουμε σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, το βασικό πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι διαφορετικοί τύποι κρέατος ταιριάζουν καλά με διαφορετικούς τύπους μπαχαρικών και ίσως θελήσετε πρώτα να προσδιορίσετε τη φυσική γεύση του κρέατος.

  • Αλάτι: Είναι το καθολικά απαραίτητο συστατικό για οποιοδήποτε τρίψιμο ή μείγμα καρυκευμάτων. Το αλάτι βοηθά στην ανάδειξη της φυσικής γεύσης του κρέατος.
  • Πάπρικα: Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά που μπορείτε να έχετε για κάθε συνεδρία μπάρμπεκιου. Συχνά μας αρέσει να το χαρακτηρίζουμε ως ένα από τα κύρια συστατικά για να φτιάξουμε ένα υπέροχο τρίψιμο για το κρέας. Η πάπρικα έχει εξαιρετική προσθήκη χρώματος και επίσης ενισχύει τις φυσικές γεύσεις του κρέατος.
  • Πιπέρι: υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πιπεριές που μπορείτε να διαλέξετε για ένα υπέροχο μπάρμπεκιου. Το πιπέρι βοηθάει να αναδειχθεί αυτή η πικάντικη καυτή πινελιά, μια τολμηρή γεύση που συνδυάζεται τέλεια με σχεδόν όλα τα κρέατα BBQ.
  • Κύμινο: Το χοιρινό είναι ένα από τα καλύτερα κρέατα για μπάρμπεκιου, κυρίως όταν καρυκεύεται με κύμινο και άλλα μπαχαρικά. Το κύμινο προσθέτει μια καπνιστή γεύση και προσαρμόζεται επίσης με άλλα μπαχαρικά.
  • Κρεμμύδι σε σκόνη: Τα κρεμμύδια έχουν πλούσια ιστορία στην ενίσχυση των φυσικών γεύσεων BBQ. Η σκόνη κρεμμυδιού συνδυάζεται με διαφορετικούς τύπους κρέατος και μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε ως συστατικό στο μπάρμπεκιου σας.
  • Σκόνη σκόρδου: Το σκόρδο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για μια σάλτσα BBQ ή τρίψιμο. Προσθέτει μια φυσικά ισχυρή αλλά ελκυστική γεύση που μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με άλλα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται συχνά στο μπάρμπεκιου.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι οι περισσότερες επιλογές μπαχαρικών BBQ ενημερώνονται από το είδος του κρέατος που μαγειρεύετε. Επιπλέον, συνιστούμε να πάτε με μπαχαρικά που επίσης εμπίπτουν στα γούστα και τις προτιμήσεις σας.

Άλλα άρθρα με καρυκεύματα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα καρυκεύματα; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Προετοιμασία λουκάνικων και οι υπέρ-συμβουλές για τα καρυκεύματα

Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές

Πότε να πάτε απλά: Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για να χρησιμοποιήσετε μόνο αλάτι και πιπέρι

Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.