Does Smoking Meat Add Sodium?

-Ναι Κάπνισμα Προσθήκη νατρίου;

Posted on: January 16, 2023Το αλάτι ήταν πάντα ένα βασικό συστατικό στο κάπνισμα για ηλικίες. Το αλάτι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κρέατος όταν οι άνθρωποι που καπνίζουν ως διαδικασία για τη διατήρηση των τροφίμων. Το κρέας κωλύματος εμπόδισε την ανάπτυξη βακτηρίων, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Το αλάτι ήταν πάντα βασικό συστατικό στο κάπνισμα τροφίμων εδώ και πολύ καιρό. Το αλάτι χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του κρέατος όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το κάπνισμα ως διαδικασία για τη συντήρηση των τροφίμων. Η ωρίμανση του κρέατος εμπόδισε την ανάπτυξη βακτηρίων, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του. Το κρύο κάπνισμα ήταν συνήθως η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για τη συντήρηση του κρέατος. Δεν έψησε τελείως το κρέας, αλλά έκανε την επιφάνεια του άσαρκου επιρρεπή σε μόλυνση. Με το κύμα του εκσυγχρονισμού, το κάπνισμα τροφίμων έχει εξελιχθεί δραστικά. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον ψυγεία για να συντηρούν τα τρόφιμα και δεν βασίζονται στο ότι πρέπει να καπνίζουν κρέας πια εκτός από τη γεύση.

Αυτό ήταν όταν το ζεστό κάπνισμα έγινε πιο δημοφιλές στους λάτρεις του μπάρμπεκιου. Η διαδικασία περιλαμβάνει θερμότητα και καπνό που σχεδόν μαγειρεύει το κρέας αντί να το αφήνει άψητο, όπως με το κρύο κάπνισμα. Αυτό δημιουργεί τρυφερό, χυμώδες κρέας που μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να κάνει τα σάλια. Ενώ το αλάτι δεν είναι πλέον συστατικό για τη συντήρηση του κρέατος, χρησιμοποιείται πλέον για να ενισχύσει τη γεύση του κρέατος. Η περιεκτικότητα σε νάτριο του καπνιστού κρέατος προέρχεται πλέον από την άλμη ή το τρίψιμο που χρησιμοποιείται για το μαρινάρισμα του κρέατος και όχι από τη διαδικασία μαγειρέματος.

Ανεπιθύμητες ενέργειες του νατρίου

Τα αυξημένα επίπεδα νατρίου στο σώμα μπορεί να προκαλέσουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους των οποίων οι ορμόνες αρχίζουν να χάνουν την ισορροπία τους. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί περαιτέρω να προκαλέσει πολλές άλλες χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακά προβλήματα και ακόμη και εγκεφαλικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λάτρεις του μπάρμπεκιου πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη νατρίου.

Πώς να αποφύγετε το νάτριο στο κάπνισμα των τροφίμων

Με τους σύγχρονους καπνιστές, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το ωρίμανση του κρέατος τους για να διατηρήσουν το φαγητό. Αυτοί οι προηγμένοι καπνιστές τροφίμων, όπως το Bradley Smoker, μπορούν να καπνίσουν σχεδόν οτιδήποτε μπαίνει σε αυτό. Τα Bradley Smokers διαθέτουν ψηφιακά χειριστήρια για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και του χρόνου μαγειρέματος, προσφέροντας σας την τέλεια εμπειρία καπνίσματος χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Εδώ είναι που το τρίψιμο και η άλμη δεν παίζουν απαραίτητα ρόλο. Οι σύγχρονοι καπνιστές μπορούν να καπνίζουν τέλεια το κρέας χωρίς καμία θεραπεία ως τέτοια. Φυσικά, εδώ πρέπει να συμβιβαστείτε με τη γεύση του καπνιστού κρέατος, καθώς το αλάτι προσθέτει γεύση στο κρέας που διαφορετικά θα έλειπε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναντικατάστατο.

Εναλλακτικές λύσεις για το νάτριο στο κάπνισμα τροφίμων

Κατανοούμε ότι η γεύση που προκαλείται από το αλάτι μπορεί να παραλείψει κυρίως τους λάτρεις των καπνιστών τροφίμων εάν αποφασίσουν να μειώσουν την πρόσληψη νατρίου. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με διάφορες επιλογές που περιλαμβάνουν τόσο βιολογικές όσο και ανόργανες γεύσεις. Δείτε τα παρακάτω:

Σπόροι σέλινου: Όταν καβουρδιστούν και αλεσθούν σε λεπτή σκόνη, αυτοί οι σπόροι χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του αλατιού σε τρίψιμο κρέατος. Μπορεί να μην αναπαράγουν την ακριβή γεύση του αλατιού, αλλά σίγουρα δεν θα απογοητεύσουν σε μια καπνιστή μπριζόλα.

Υποκατάστατα με βάση το κάλιο: Μερικά άλατα με βάση το κάλιο λειτουργούν επίσης ως υποκατάστατο νατρίου κατά το κάπνισμα τροφίμων. Φυσικά, μόνο εάν δεν έχετε ανεπιθύμητη αντίδραση σε αυξημένα επίπεδα καλίου.

Βουτυρόγαλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το θαυμαστό συστατικό ως άλμη για να αρωματίσετε το κρέας. Μαλακώνει το κρέας και επίσης προσθέτει γεύση. Τα πρόσθετα οφέλη του βουτυρογάλακτος είναι ότι είναι θρεπτικό και δεν έχει παρενέργειες, αλλά φροντίστε να προσέξετε για μια μάρκα βουτυρόγαλου χωρίς νάτριο.

Φυσικές μαρινάδες: Ορισμένα φυσικά βότανα και χυμοί φρούτων μπορούν να είναι εξαιρετικές μαρινάδες όταν καπνίζετε κρέας. Όχι μόνο αυξάνουν τη γεύση αλλά και κάνουν το κρέας πιο χυμώδες. Δοκιμάστε σκόρδο, κρεμμύδι, χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και λεμόνι αν αποφασίσετε να πάτε χωρίς αλάτι.

Αλκοόλ: Ενώ προσθέτει μια ήπια γεύση, το αλκοόλ είναι επίσης ένα εξαιρετικό μαλακτικό για το κρέας. Για παράδειγμα, το έντονο ή το ουίσκι ταιριάζει καλύτερα με χοιρινό ή βοδινό. Οι πιο ανοιχτόχρωμες αλκοόλες όπως το τζιν και η τεκίλα μπορούν να συμπληρώσουν τα πουλερικά ή τα θαλασσινά. Το κρασί λειτουργεί και ως μαρινάδα για όλα σχεδόν τα είδη κρέατος.

Καρυκεύματα χωρίς αλάτι: Πολλές μάρκες καρυκευμάτων έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν μια σειρά από μαρινάδες και καρυκεύματα χωρίς αλάτι που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για το κάπνισμα. Αλλά φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα διατροφικών στοιχείων στο πίσω μέρος κάθε συσκευασίας πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε νάτριο μεταμφιεσμένα.

Μπράντλεϊ Μπισκετ: Αυτά είναι μακράν η καλύτερη εναλλακτική λύση στο αλάτι για να αρωματίσετε το κρέας. Τα Bisquettes είναι πριονίδια από αρωματικό ξύλο ειδικά κατασκευασμένα για να παράγουν αρωματικό καπνό. Τα μπισκότα Bradley είναι διαθέσιμα σε μια σειρά διαφορετικών γεύσεων όπως πεκάν, δρυς, κεράσι, μήλο, σφενδάμι κ.λπ., και λειτουργούν καλύτερα με το Bradley Smoker.

Ελέγξτε τις επιλογές κρέατος: Τα κρέατα όπως η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο απαιτούν αλάτι για να αποκτήσουν την επιθυμητή γεύση κατά το κάπνισμα. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει με άλλα κρέατα που είναι φυσικά πλούσια σε γεύση. Ζητήστε τη βοήθεια του κρεοπώλη σας και ενημερώστε τον για τις ανησυχίες σας προτού αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν καπνού.

Με αυτό, φτάσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου για το νάτριο και το κάπνισμα κρέατος. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για τη μείωση της χρήσης αλατιού στις μαρινάδες και τις εναλλακτικές του να σας βοήθησαν.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.