Food Smoking Versus Cooking Food with Wood, What is the Difference?

Το κάπνισμα τροφίμων σε σχέση με το μαγείρεμα με ξύλο, Ποιά είναι η διαφορά?

Posted on: January 12, 2023



Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το κάπνισμα και το μαγείρεμα των τροφίμων με το ξύλο. Το γεγονός αυτό δεν αφορά μόνο τη διαδικασία αλλά και την επιθυμία να επιτευχθεί ένα υγιεινότερο γεύμα.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το κάπνισμα φαγητού και το μαγείρεμα του φαγητού με ξύλο. Αυτό το γεγονός δεν αφορά μόνο τη διαδικασία αλλά την επίτευξη της επιθυμητής γεύσης για να παραδώσει ένα πιο υγιεινό γεύμα.

Δεν έχω καμία προκατάληψη απέναντι στα φαγητά που μαγειρεύονται με ξύλο και το έχω κάνει μόνος μου πολλές φορές. Σήμερα θα κατανοήσουμε και τις δύο μεθόδους και θα σταθμίσουμε τα υπέρ και τα κατά. Έτσι μπορείτε να κάνετε μια συνειδητή επιλογή για την επόμενη προετοιμασία σας.

Η Διαδικασία Καπνίσματος Τροφίμων

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια πολύ παραδοσιακή μέθοδος συντήρησης τροφίμων και εφευρέθηκε πολύ πριν γίνουν πραγματικότητα τα χημικά συντηρητικά ή τα ψυγεία. Το κάπνισμα φαγητού προσθέτει απλώς γεύση καπνού στο φαγητό σας.

Επιλέγοντας συγκεκριμένους τύπους ξύλου, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση του καπνού με τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε δέντρου: από φρουτώδες και γλυκό έως ισχυρό και πικάντικο ξύλο. μπορείτε να συνδυάσετε τις γεύσεις στην τελειότητα.

Οι δύο παραδοσιακές μέθοδοι καπνίσματος είναι το κρύο και το ζεστό κάπνισμα. Με το ζεστό κάπνισμα εκθέτετε το φαγητό σε καπνό και ζέστη. Από την άλλη πλευρά, το κρύο κάπνισμα δεν περιλαμβάνει θερμότητα στο εσωτερικό του καπνιστή σας και το ξύλο θερμαίνεται σε χωριστό θάλαμο.

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία του καπνίσματος τροφίμων αναλυτικά εδώ!

Πώς η πηγή θερμότητας μπορεί να αλλάξει τη γεύση του φαγητού σας

Πρέπει να κατανοήσετε την πηγή θερμότητάς σας για να επιτύχετε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκουν το καπνιστό φαγητό πολύ σκληρό και όξινη γεύση το συσχετίζουν με φαγητό που είναι μαγειρεμένο με ξύλο.

Η εξάλειψη των όξινων και σκληρών γεύσεων είναι δυνατή μόνο εάν το ξύλο δεν αφεθεί να καεί και να γίνει στάχτη!

Επομένως, για μια ενισχυμένη και πλούσια γεύση καπνιστή, η πηγή καπνού σας πρέπει να είναι το ξύλο. Ωστόσο, η πηγή θερμότητας για το μαγείρεμα του φαγητού θα πρέπει να είναι διαφορετική.

Τα στάδια του ξύλου για την παραγωγή καθαρού καπνού, και τα σίγουρα πρέπει και δεν πρέπει

Η επιθυμητή γεύση καπνού μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα στα πρώτα λεπτά, όταν το ξύλο αρχίσει να καπνίζει. Αφού είναι πλούσιο και αρωματικό, δεν μπορεί να συνεχίσει να καίγεται χωρίς πηγή θερμότητας. Αυτό είναι σαν να ξεκινάει μια φωτιά και να μην δίνει αρκετή θερμότητα ώστε να αρχίσει να καίγεται από μόνο του.

Το να καεί το ξύλο μόνο του και να συνεχίσει να καίγεται και να γίνεται τέφρα θα ενισχύσει την όξινη γεύση και θα προσθέσει πολλές χημικές ουσίες στο φαγητό σας. Το πιο άφθονο είναι το NO2 (διοξείδιο του αζώτου).

Το διοξείδιο του αζώτου είναι εξαιρετικά τοξικό και επιβλαβές για τον άνθρωπο, επειδή όταν εισπνέεται, προκαλεί φλεγμονή στους πνεύμονες. Αυτό μειώνει την ανοσία σε λοιμώξεις των πνευμόνων στον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει πολλά μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Γιατί δεν πρέπει να θέλετε ένα Smoke Ring στο φαγητό σας;

Έχετε ακούσει για το SMOKE RING; Αυτή είναι η κόκκινη επένδυση κάτω από την επιφάνεια (φλοιός) του κρέατος που ψήνεται με κάρβουνο ή ξύλο ως πηγή θερμότητας. Το SMOKE RING δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό ή τη γεύση και δεν δημιουργείται από καπνό.

Είναι μια αντίδραση του ΝΟ2 που έρχεται σε επαφή με τη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας. Δεν υπάρχει γεύση και δεν υπάρχει κανένα όφελος από το να βλέπεις αυτό το κόκκινο δαχτυλίδι στο κρέας εκτός από απόδειξη ότι εσύ και η οικογένειά σου καταναλώνετε υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου.

Μπορεί να είναι μεγάλη ποσότητα NO2 όταν μαγειρεύετε το φαγητό σας χρησιμοποιώντας μια κλειστή σχάρα, όπως μια σχάρα pellet, μια σχάρα με ξύλα ή μια σχάρα Kamado.

Η εξαίρεση μου για τα ξύλα και τα κάρβουνα

Δεν έχω πρόβλημα να μαγειρέψω χρησιμοποιώντας ξύλα ή κάρβουνα σε υπαίθρια σχάρα γιατί το NO2 έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συσσωρευτεί στο φαγητό σας. Αυτό είναι το ίδιο με τις ψησταριές όφσετ όπου τα ξύλα και τα κάρβουνα καίγονται αντισταθμίζοντας το φαγητό που μαγειρεύεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του NO2 απορρίπτεται πριν προλάβει να μεταδοθεί στο φαγητό που μαγειρεύεται.

Ο καλύτερος συνδυασμός για τη γεύση σας

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε πριονίδι! Οι καπνιστές τροφίμων που χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο μπορούν να φτιάξουν φαγητό με εξαιρετική γεύση. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε το ξύλο πριν πάει στα κάρβουνα. Επομένως, πρέπει να προσέχετε τον καπνιστή σας και να αφαιρέσετε το πριονίδι όταν μαυρίσει μέχρι το τέλος, να το αντικαταστήσετε με πριονίδι και να συνεχίσετε τον καπνό σας. Σίγουρα, μην το αφήσετε να γίνει στάχτη ή ξέρετε το αποτέλεσμα.

Γιατί το Bradley Smokers αποδίδει τον πιο καθαρό καπνό

Πώς παράγεται ο καπνός

Η γεύση του καπνιστού φαγητού επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μόνο το καλύτερο πριονίδι διαφορετικών ξύλων, που είναι η επιλογή μου για μπισκότα καπνίσματος ξύλου Bradley. Το μέγεθος, το σχήμα και το βάρος των μπισκότων έχουν τα ίδια ακριβώς πρότυπα κάθε φορά. Εάν είναι πολύ βαριά, ή αν είναι πολύ πυκνά, δεν θα καούν εντελώς. Εάν καούν για πολύ καιρό, θα δώσουν τη σκληρή γεύση και αν αφεθούν να καούν και να γίνουν στάχτη, ναι, το μαντέψατε, αυτό το δυσάρεστο αέριο NO2 θα εκκενωθεί.

Γι' αυτό κάθε μπισκότα καίγεται στην ίδια θερμοκρασία, για τον ίδιο χρόνο. Και κάθε μπισκότα σβήνει με νερό όταν τελειώσει. Αυτή η διαδικασία σας κάνει την καλύτερη δυνατή καπνιστή τροφή.

Πώς ρέει ο αέρας μέσα από τον καπνιστή

Κάθε καπνιστής Bradley ταξινομείται ως φυσικός καπνιστής. Με αυτό εννοώ ότι επιτρέπεται ο αέρας στον καπνιστή συνεχώς από το κάτω μέρος ή από την πλευρά του καπνιστηρίου. Δεν υπάρχουν ανεμιστήρες και δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί ο καπνός ή ο αέρας στο σπίτι του Bradley Smoke.

Γιατί θα θέλατε να περιορίσετε τον καπνό ούτως ή άλλως; Όπως είπα προηγουμένως, ο καπνός που προσδίδει την πραγματικά καλή γεύση καπνού βρίσκεται στον αρχικό καπνό… ΜΠΑΜ! Μόλις έδωσα ένα άλλο μυστικό και έσκασα έναν ακόμη μύθο για το κάπνισμα φαγητού.

Είναι ένας άλλος μύθος ότι μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα και να ελέγξετε το φαγητό σας, να κλείσετε την πόρτα και να μην ανησυχείτε μήπως χάσετε όλο αυτόν τον καπνό. Θέλετε να χάσετε τον καπνό, επειδή ο πιο υπέροχος καπνός είναι λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την παραγωγή.

Οι τελευταίες μου σκέψεις

Σταματήστε το ξύλο να καεί και να γίνει στάχτη! Αυτό είναι το μυστικό για το κάπνισμα των τροφίμων και το μυστικό για την υπέροχη γεύση καπνιστού φαγητού!

Ο μόνος καπνιστής στον κόσμο που κάνει σταθερά την πιο καθαρή γεύση καπνού χωρίς συσσώρευση αερίου NO2 στο φαγητό σας είναι το Bradley Smoker. Όταν χρησιμοποιείτε ένα Bradley όχι μόνο γεύεστε τη διαφορά, αλλά θα δείτε τη διαφορά. Δεν υπάρχει (ας το πούμε όπως είναι) ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ στο φαγητό σας.

Έχω πολλά ακόμα να προσθέσω, μείνετε συντονισμένοι στο blog μας για τα επόμενα άρθρα μας με περισσότερα στοιχεία για το κάπνισμα τροφίμων, συμβουλές και κόλπα.

Καλό κάπνισμα σε όλους σας.

Ουέιντ Μπράντλεϊ