Does Cold Smoking Cook or Preserve Food?

Κάνει κρύο το κάπνισμα Κουκ! ή (') Το φαγητό?

Posted on: January 18, 2023



Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια από τις πρώτες μορφές μαγειρέματος και διατήρησης τροφίμων όταν δεν υπήρχαν φούρνοι. Στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, οι διατροφικές κρίσεις λόγω φυσικών καταστροφών θεωρήθηκαν σοβαρή απειλή για την επιβίωση. Το κάπνισμα είναι κυρίως μια διαδικασία διατήρησης τροφίμων, όπως το κρέας, που είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε μόλυνση.

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια από τις πρώτες μορφές μαγειρέματος και συντήρησης τροφίμων όταν δεν υπήρχαν φούρνοι. Στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, οι διατροφικές κρίσεις λόγω φυσικών καταστροφών θεωρούνταν σοβαρή απειλή για την επιβίωση. Για να ξεπεράσουν αυτές τις καταστάσεις, οι άνθρωποι συντήρησαν τα τρόφιμα καπνίζοντάς τα. Το κάπνισμα είναι κατά κύριο λόγο μια διαδικασία για τη συντήρηση τροφίμων, όπως το κρέας, που είναι πολύ επιρρεπή σε μόλυνση.

Στη σύγχρονη εποχή, διαθέτουμε ψυγεία για την αποθήκευση τροφίμων και διάφορα προηγμένα μέτρα για την προστασία των κρίσεων τροφίμων. Έτσι, κάποτε μια δημοφιλής μέθοδος συντήρησης των τροφίμων, το κάπνισμα έχει πλέον μετατραπεί σε έναν τρόπο για να προσθέσει έντονη καπνιστή γεύση στα τρόφιμα. Τώρα ένα κοινό ερώτημα που εμφανίζεται συχνά στους αρχάριους καπνιστές τροφίμων είναι αν πρέπει να καπνίζουν κρύο ή ζεστό καπνό. Για να βρούμε μια σταθερή λύση σε αυτό, θα συζητήσουμε ορισμένες πτυχές του καπνίσματος τροφίμων και της χρήσης των καπνιστών τροφίμων εδώ. Τσέκαρέ το.

Τι είναι το ζεστό κάπνισμα;

Το ζεστό κάπνισμα είναι η διαδικασία μαγειρέματος του φαγητού σε τέλειο ψήσιμο χρησιμοποιώντας ζεστό καπνό. Γενικά, το κρέας προτιμάται για αυτό το είδος καπνίσματος. Τα ψάρια και τα πουλερικά μαγειρεύονται επίσης σε ζεστό καπνό. Το ζεστό κάπνισμα διασφαλίζει ότι το φαγητό είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση και έχει επίσης ως αποτέλεσμα νόστιμο καπνιστό φαγητό.

Τι είναι το κρύο κάπνισμα;

Το κρύο κάπνισμα είναι η διαδικασία προσθήκης καπνιστή γεύση στο φαγητό χωρίς να το μαγειρέψετε. Αυτό το είδος καπνίσματος τροφίμων χρησιμοποιείται επίσης για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του φαγητού. Το κρύο κάπνισμα γίνεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και υψηλότερη υγρασία. Αυτός ο συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας εξάγει την υγρασία από την εξωτερική επιφάνεια του κρέατος, καθιστώντας το εχθρικό για τα βακτήρια να ζήσουν ή να αναπαραχθούν. Αυτό, κατά κάποιο τρόπο, σώζει το φαγητό από τη μόλυνση για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Είναι ασφαλές ή όχι το κρύο καπνισμένο φαγητό;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το καπνιστό φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Λοιπόν, το επόμενο ερώτημα που τίθεται συχνά είναι: ποια είναι η ανάγκη να καπνίζετε κρύο φαγητό εάν δεν το συντηρείτε σωστά; Τα ακόλουθα σημεία μπορεί να είναι μια απάντηση σε αυτό.

1. Μην καταναλώνετε τρόφιμα κρύου καπνίσματος, ειδικά κρέας. Το φαγητό πρέπει να μαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμο πριν το καταναλώσετε.

2. Το εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 104 °F και 284 °F (40 °C έως 140 °C) είναι ιδανικό για την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη βακτηρίων. Κατά τη διάρκεια του κρύου καπνίσματος, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του καπνιστή φαγητού πρέπει να είναι κάτω από 86 °F (30 °C) και τουλάχιστον 50 °F (10 °C).

3. Η υγρασία είναι καθοριστικός παράγοντας στο κάπνισμα των τροφίμων, ιδιαίτερα στο κρύο. Το επίπεδο υγρασίας στο εσωτερικό του καπνιστή τροφίμων πρέπει να διατηρείται στο απαιτούμενο επίπεδο.

4. Το κάπνισμα των τροφίμων είναι μια χαμηλή και αργή διαδικασία, και το κρύο κάπνισμα δεν διαφέρει. Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική επιφάνεια του κρέατος καπνίζεται σωστά από όλες τις πλευρές, χωρίς να αφήνει χώρο για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κρύο κάπνισμα

Εκτός από τη θερμοκρασία και την υγρασία, πολλοί άλλοι παράγοντες είναι σημαντικοί για την τέλεια εμπειρία κρύου καπνίσματος.

Ποιότητα κρέατος: Μερικές φορές το επεξεργασμένο κρέας μπορεί να είναι η πιο ανθυγιεινή τροφή για κρύο κάπνισμα. Έχοντας μόνο την ημερομηνία «πώληση έως» σε αυτό, είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πότε το κρέας υποβλήθηκε σε επεξεργασία και πόσα βακτήρια έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αυτό μέχρι να το αγοράσετε.

Τύπος καπνιστή τροφίμων: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του καπνιστή τροφίμων θα πρέπει να διατηρείται στο ελάχιστο. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα για έναν αυτοσχέδιο καπνιστή τροφίμων ή ένα παραδοσιακό καπνιστήριο. Το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η διακύμανση της θερμοκρασίας του κρύου καπνίσματος και της υγρασίας στο εσωτερικό του θαλάμου μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκές κρύο κάπνισμα.

Είδος φαγητού: Το κρέας είναι μια δημοφιλής τροφή για κάπνισμα λόγω της έντονης καπνιστικής γεύσης που απορροφά. Ωστόσο, άλλα τρόφιμα μπορούν επίσης να είναι κρύα καπνιστά και είναι λιγότερο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση. Για παράδειγμα, το τυρί και μερικά λαχανικά μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους να δοκιμάσουν το κρύο κάπνισμα. Εμπιστευσου μας. Δεν θα μπορείτε να πάρετε αρκετό καπνιστό τυρί μόλις το δοκιμάσετε.

Τύπος καυσίμου: Ο καπνός που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του φαγητού στο κρύο κάπνισμα πρέπει να είναι καθαρός και όχι μαύρος. Στην περίπτωση των παραδοσιακών καπνιστηρίων, το πριονίδι χρησιμοποιείται για κρύο κάπνισμα επειδή παράγει χαμηλή θερμότητα. Όμως ο καπνός δεν είναι πάντα καθαρός, οπότε βρείτε μια καλύτερη εναλλακτική που δεν θα παίξει ρόλο στη μόλυνση του φαγητού.

Συμβουλές για τέλειο κρύο κάπνισμα

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε απλώς να σας αφήσουμε να μαντέψετε τις λύσεις αφού μιλήσουμε για όλους τους παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν την εμπειρία του κρύου καπνίσματος. Ορίστε λοιπόν:

Χρησιμοποιήστε έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων: Ένας ποιοτικός καπνιστής τροφίμων όπως ο καπνιστής Bradley μπορεί να αλλάξει τη συνολική εμπειρία καπνίσματος τροφίμων. Ένα Bradley Smoker μπορεί να ενσωματωθεί με ένα Bradley Κιτ προσαρμογέα κρύου καπνιστή καπνιστή για να το μεταμορφώσετε αμέσως σε κρύο καπνιστή. Με ενσωματωμένα ψηφιακά χειριστήρια θερμοκρασίας, προκαθορισμένο χρονοδιακόπτη και ξεχωριστό δοχείο νερού, το Bradley Smoker μπορεί να κρυώσει τα τρόφιμα στην τελειότητα χωρίς τον φόβο της μόλυνσης.

Χρησιμοποιήστε καθαρό καπνό: Για να διασφαλίσετε ότι το δροσερό κάπνισμα γίνεται σε καθαρό καπνό, χρησιμοποιήστε τσιπς πριονιδιού αντί για πριονίδι. Οι μπισκότες Bradley είναι μια εξαιρετική επιλογή εδώ. Αυτά τα ειδικά συμπιεσμένα ροκανίδια πριονιδιού καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο και σβήνουν πριν γίνουν στάχτη. Με Μπράντλεϊ Μπισκετ, το κρύο κάπνισμα μπορεί να είναι ασφαλές και λιγότερο ακατάστατο επίσης.

Μην παραλείπετε την ξηρή σκλήρυνση: Το αλάτι είναι ο καλύτερος σκληρυντικός παράγοντας που έχει χρησιμοποιηθεί στο κάπνισμα τροφίμων σε όλη την ιστορία. Το αλάτι επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας υγρασίας κατά το κάπνισμα των τροφίμων, ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής του φαγητού.

Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ:
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;
Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων
Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τον σκοπό του κρύου καπνίσματος και τον σωστό τρόπο να το κάνετε. Μπορείτε να δείτε περισσότερες συμβουλές και κόλπα Bradley για το κάπνισμα τροφίμων στο Blog Bradley Smoker.

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>