Do You Need to Marinate Bacon Before Making It into Jerky?

Πρέπει να Marinate Μπέικον. -Πριν μπει στο Τζέρκι;

Posted on: January 18, 2023



Αν ψάχνετε για το τέλειο χαμηλής θερμίδων, συσκευασμένο με πρωτεΐνες, flavorful σνακ, σκεφτείτε να κάνει μπέικον jerky. Αν και όχι τόσο δημοφιλής όσο το ξαδερφάκι του βοδινό κρέας, αυτό το σνακ είναι εύκολο και διασκεδαστικό να κάνει.

Αν ψάχνετε για το τέλειο σνακ χαμηλών θερμίδων, γεμάτο πρωτεΐνες, γευστικό, σκεφτείτε να κάνετε το μπέικον jerky. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το ξάδελφό του, αυτό το σνακ είναι εύκολο και διασκεδαστικό να το φτιάξετε. Δεδομένου ότι το μπέικον είναι ήδη κομμένο σε φέτες και εν μέρει ωριμασμένο για εσάς, χρειάζεστε μόνο χρόνο και μερικά ακόμη βήματα για να το φτιάξετε. Ας εξερευνήσουμε πώς να φτιάξετε αυτό που σύντομα θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ.

Επιλέξτε τη σωστή περικοπή

Το πρώτο βήμα για τη νοστιμιά είναι η επιλογή μπέικον που θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Πηγαίνετε για χοντρό μπέικον αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε μπέικον jerky. Θα μπορούσατε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μπέικον κανονικής κοπής, αλλά θα χάσει γρήγορα την υγρασία και κινδυνεύετε να γίνει εύθραυστο. Στοχεύουμε σε τραγανό αλλά λίγο λαστιχωτό, οπότε το χοντρό μπέικον θα λειτουργήσει καλύτερα.

Πώς να φτιάξετε το μπέικον jerky

Καρύκευμα

Το μπέικον δεν χρειάζεται εξωτερικές γεύσεις για να είναι νόστιμο. Η φυσική του γεύση είναι αρκετή από μόνη της. Αν και οι μαρινάδες μπορεί να βελτιώσουν ελαφρώς τη γεύση του τραχανά σας, δεν είναι σημαντικό. Σε κάθε περίπτωση, η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του μπέικον μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την απορρόφηση της γεύσης από τη μαρινάδα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό τρίψιμο, και ακόμη και τότε, μην το κάνετε στην αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαρινάδα, χρησιμοποιήστε τα πιο απλά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και μαύρη ζάχαρη για να φτιάξετε μια απλή μαρινάδα. Η καστανή ζάχαρη θα δώσει στο jerky ένα ωραίο γλάσο αν απορροφηθεί σωστά. Βάλτε τις λωρίδες μπέικον σε μια σακούλα με φερμουάρ και περιχύστε τις με τη μαρινάδα. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε μερικές σκελίδες σκόρδο πάνω από τις λωρίδες μπέικον. Κολλήστε τη σακούλα στο ψυγείο και αφήστε το μπέικον να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.

Μετά από 2 ώρες βγάζουμε τις λωρίδες μπέικον από το ψυγείο. Σκουπίστε την περίσσεια μαρινάδας και στεγνώστε καλά τις λωρίδες. Αν δεν το κάνετε, θα έχουν τη γεύση σαν jerky και όχι μπέικον.

Προετοιμάστε τον καπνιστή

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε το μπέικον jerky. Μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, στον αφυγραντήρα ή στο καπνιστή. Ο στόχος είναι να στεγνώσει το μπέικον και το καλύτερο μέρος για να γίνει αυτό είναι στο καπνιστή. Γνωρίζουμε επίσης ότι λίγος καπνός έχει υπέροχη γεύση σε όλα, οπότε, ας πυροδοτήσουμε τον καπνιστή. Προθερμάνετε τον καπνιστή σας στους 225 °F (107 °C).

Θυμηθείτε να αφήσετε λίγο χώρο ανάμεσα στις λωρίδες. Εάν μαγειρεύετε πολύ μπέικον, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο σχάρες. Το λίπος στο μπέικον θα στάζει καθ' όλη τη διάρκεια του καπνίσματος, επομένως πρέπει να προετοιμαστείτε με ένα ταψί.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του ξύλου σας. Δεδομένου ότι το μπέικον είναι φυσικά αλμυρό, ξύλα όπως το αγριόφυλλο, το πεκάν, το μήλο, το κεράσι και το σφενδάμι θα το συμπληρώσουν τέλεια.

Στεγνώστε το Jerky

Τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον στη σχάρα και κλείστε την πόρτα. Η διαδικασία στεγνώματος θα διαρκέσει 4-6 ώρες. Εάν δεν χρησιμοποιούσατε μαρινάδα, μπορείτε να βγάλετε το μπέικον από το καπνιστή μετά από 2 ώρες για να προσθέσετε ένα απλό τρίψιμο. Μερικά από τα συστατικά που θα ήταν καλά περιλαμβάνουν καστανή ζάχαρη, θαλασσινό αλάτι, κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη και μαύρο πιπέρι. Απλώστε μια ελαφριά στρώση και στις δύο πλευρές του μπέικον και επιστρέψτε το στον καπνιστή.

Πότε γίνεται το Bacon Jerky;

Το jerky θα πρέπει να είναι έτοιμο μετά από περίπου 4 ώρες εάν διατηρήσετε τη θερμοκρασία. Για επιβεβαίωση, πάρτε μια λωρίδα από τον καπνιστή και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αν λυγίσει τέλεια στη μέση, είναι σχεδόν έτοιμο. Θυμηθείτε, αυτό είναι μπέικον, οπότε θα διατηρήσει λίγη υγρασία. Μην το παρακάνετε, διαφορετικά θα γίνει εύθραυστο, και δεν είναι αυτό που στοχεύουμε.

Επιβεβαιώστε ότι το μπέικον δεν τεντώνεται όπως θα ήταν αν ήταν άψητο. Εάν αισθάνεστε σταθερό στην αφή, σκάει χωρίς να σπάει και σας αρέσει η εμφάνισή του, μπορείτε να το βγάλετε από τον καπνιστή. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να ωφεληθεί από περισσότερο καπνό, δώστε του επιπλέον 15 λεπτά και ελέγξτε ξανά.

Τοποθετήστε το έτοιμο μπέικον σε σχάρες ψύξης. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε το περιττό λίπος και αφήστε το να ξεκουραστεί λίγο πριν το σερβίρετε.

Πώς αποθηκεύετε το Bacon Jerky;

Επειδή το κάπνισμα είναι μια μέθοδος στεγνώματος σε χαμηλή θερμότητα, το μπέικον jerky σας πιθανότατα θα διατηρήσει λίγο λίπος και λίπος. Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα λίπη να ταγγίσουν εάν κρατήσετε το μπέικον σπαστό για πολύ καιρό. Ωστόσο, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του jerky μέσω της κατάλληλης αποθήκευσης.

Χρησιμοποιήστε σακούλες με φερμουάρ και φυλάξτε το μπέικον σας στο ψυγείο. Θα πρέπει να είναι καλά για 1-2 εβδομάδες. Η σφράγιση του μπέικον σας με ηλεκτρική σκούπα θα του δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Τελικές σκέψεις

  1. Δεν χρειάζεται πραγματικά να μαρινάρετε το μπέικον σας πριν το κάνετε σπαστό. Η φυσική του γεύση είναι αρκετή.
  2. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα καπνιστή για να ετοιμάσετε το μπέικον σας.
  3. Το χοντρό μπέικον είναι το καλύτερο για να κάνετε το μπέικον σπασμωδικό. Θα σας δώσει ακριβώς το σωστό επίπεδο μασητικότητας.

Δείτε μερικά ακόμη άρθρα σχετικά με το καπνιστό jerky:
Πώς να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας: Συμβουλές, κόλπα & 2 συνταγές για το Bradley σας
Τρομερή προετοιμασία και δημιουργία του δικού σας μείγματος
Πώς να φτιάξετε καλό μοσχαρίσιο κρέας σε έναν ηλεκτρικό καπνιστή

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.