All About Food Smoking: Let's Talk About Shrimp

Όλα για το κάπνισμα τροφίμων: Ας μιλήσουμε για Γαρίδα

Posted on: October 04, 2023



Πολλοί άνθρωποι και άλλοι ιστότοποι θα πουν ότι δεν μπορείτε να καπνίσετε γαρίδες. το έχω κάνει πολλές φορές. Απλά πρέπει να παρακολουθείτε στενά και να απογειωθείτε μόλις τελειώσετε.

Πολλοί άνθρωποι και άλλοι ιστότοποι θα πουν ότι δεν μπορείτε να καπνίσετε γαρίδες. Το έχω κάνει πολλές φορές. Απλά πρέπει να παρακολουθείτε στενά και να απογειωθείτε μόλις τελειώσετε. Αλλά και πάλι, δεν είμαι επιλεκτικός με τις γαρίδες. Αυτό που άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι υπερβολικές γαρίδες και λάστιχο, το καταβροχθίζω. Δεν έχω συναντήσει ποτέ μια γαρίδα πολύ «σκληρή» για να φάω. Λοιπόν, εκτός από εκείνα τα μικροσκοπικά αποξηραμένα στις ανατολίτικες αγορές.

Ένα πράγμα που δεν κάνω όμως είναι να τα τυλίγω σε μπέικον. Δεν είχα ποτέ αυτή τη δουλειά για μένα. Για να καπνίσουν αρκετά για να γίνει το μπέικον, οι γαρίδες είναι στεγνές. Άλλοι φαίνεται να μπορούν να το κάνουν, αλλά εγώ δεν το κατάφερα. Όταν θέλω αυτή τη γεύση, θα την τυλίξω σε ένα φτηνό προσούτο αντί για μπέικον. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να γίνει αυτό.

Αποφύγετε το κάπνισμα των Biggies

Συνήθως δεν προσπαθώ να καπνίσω τα μπιφτέκια – τα U15 και μεγαλύτερα – θα τα ψήσω στα κάρβουνα. Θα χρησιμοποιήσω τα μεγέθη 21/25 ή 26/30, το ξεφλουδίζω και θα μαρινάρω και μετά θα καπνίζω μέχρι να τελειώσει. Οι περισσότεροι λένε να χρησιμοποιήσετε έναν πιο ήπιο καπνό όπως σκλήθρα ή σφενδάμι, αλλά καλό, αν σας αρέσει το μεσκίτι, προτιμήστε το - το έχω. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος στους 165 (73,9 C) έως 200 F (93,3 C) για να ολοκληρωθούν. Για παράδειγμα, μια γαρίδα γίνεται σε βραστό νερό σε περίπου 3 λεπτά. Θα πάρει περισσότερο χρόνο στον καπνιστή, αλλά όχι πολύ περισσότερο. Απλά προσέξτε την αλλαγή χρώματος. Μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 45 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία και το μέγεθος της γαρίδας. Μου αρέσει η αξονική τομογραφία να είναι κάτω από 200. Μαρινάρετε τα μικρά buggers από 2 έως 8 ώρες. Δεν μου αρέσουν οι μεγαλύτεροι χρόνοι, καθώς φαίνεται να μουσκεύουν με το λάδι. Να πώς τα μαρινάρω:

Η μαρινάδα με τις γαρίδες του Τέξας

Χρειάζεσαι μόνο λευκό κρασί, κάτι γλυκό σαν Riesling. EVOO, κόλιανδρο, τσίλι σε σκόνη, κύμινο, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα ασκαλώνια ή πράσινο κρεμμύδι. Ίσως λίγη ζάχαρη ή γλυκαντικό και μερικές φορές προσθέτω νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ένα άλλο που μου αρέσει είναι η Tequila Lime. Για αυτή τη μαρινάδα, θα χρησιμοποιήσετε EVOO (1/4 φλιτζάνι), μερικές κουταλιές της σούπας τεκίλα, αλλά ίση ποσότητα με το χυμό λάιμ, φρέσκο χυμό λάιμ, χοντρό τριμμένο πιπέρι, μια πρέζα κρυσταλλωμένο σκόρδο, μια πρέζα κύμινο. Μπορείτε να προσθέσετε κόλιαντρο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Και τα δύο λειτουργούν υπέροχα.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το σεμινάριο καπνιστής γαρίδας και μην ξεχάσετε να το δείτε Bradley Smoker Food Smoking Blog για πρόσθετες συμβουλές και κόλπα σε επίπεδο pitmaster. Απολαμβάνω!