Το κρύο κάπνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε μια έντονη, καπνιστή γεύση στα λουκάνικα σας χωρίς να τα ψήσετε εντελώς. Μπορείτε να αποθηκεύσετε λουκάνικα κρύου καπνίσματος για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες μέχρι να είστε έτοιμοι να τα μαγειρέψετε και να τα σερβίρετε. Τα λουκάνικα θα έχουν ακόμα τις πλούσιες καπνιστές γεύσεις που κάνουν τους λάτρεις του μπάρμπεκιου να ξεστομίζουν.
Τα λουκάνικα κρύου καπνίσματος απαιτούν μόνο μερικά ακόμη βήματα. Το λουκάνικο γίνεται πιο επιρρεπές σε βακτηριακή μόλυνση κατά τη διάρκεια του κρύου καπνίσματος, επομένως οι άπειροι μάγειρες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό. Είναι καλή ιδέα να έχετε μια πρώτη πρακτική εμπειρία κρύου καπνίσματος με τροφές χαμηλού κινδύνου όπως το τόφου ή το αυγό. Έτσι θα έχετε μια ιδέα για το κρύο κάπνισμα και λιγότερες πιθανότητες να κάνετε λάθος με τα λουκάνικα. Για όσους έχουν ήδη φορέσει μια ποδιά για τον κρύο καπνό μερικά λουκάνικα, εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός βήμα προς βήμα για να το κάνετε πιο εύκολο!
Πάρτε φρέσκο κρέας
Αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το φρέσκο κρέας μπορεί να απορροφήσει τη μέγιστη γεύση καπνού κατά το κρύο κάπνισμα. Επίσης, οι πιθανότητες βακτηριακής μόλυνσης είναι μικρότερες όταν χρησιμοποιείτε φρέσκο, ωμό κρέας. Επομένως, είτε το αγοράζετε από ένα κατάστημα είτε το φτιάχνετε στο σπίτι, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι φρέσκο.
Η σκλήρυνση είναι σημαντική
Το φαγητό, η ζεστασιά και η υγρασία καθιστούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Κατά το κρύο κάπνισμα, όλοι αυτοί οι παράγοντες πληρούνται για την προώθηση της βακτηριακής μόλυνσης, η οποία τελικά οδηγεί σε τροφική δηλητηρίαση. Η ωρίμανση με αλάτι μπορεί να αντλήσει υγρασία από τα λουκάνικα για να αποτρέψει την ανάπτυξη μικροβίων κατά το κρύο κάπνισμα. Εκτός από το να προσδίδει γεύση στο φαγητό και να ενισχύει το χρώμα του, το αλάτι έχει τη δυνατότητα να σκοτώνει τα θανατηφόρα βακτήρια.
Γενικά, η ισχύς πολυμερισμού #1 θεωρείται η πιο κατάλληλη για λουκάνικα κρύου καπνίσματος. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία που προτείνεται σε όποια συνταγή ακολουθείτε. Καλό είναι να ωριμάζετε τα λουκάνικα μια μέρα πριν το κρύο κάπνισμα και μετά να τα βάζετε στο ψυγείο για 6 έως 12 ώρες. Αν θέλετε να προσθέσετε καρύκευμα, βγάζετε τα λουκάνικα στο ψυγείο, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε ξανά στο ψυγείο για μερικές ώρες. Αυτό βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση και καρύκευμα του κρέατος. Αυτή είναι μια γενική μέθοδος για λουκάνικα κρύου καπνίσματος, αλλά αν ακολουθείτε κάποια συνταγή, θα σας προτείναμε να τηρήσετε τις οδηγίες.
Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ:
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;
Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων
Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα
Επιλέξτε τη γεύση του καπνού
Εδώ έρχεται ένα από τα συναρπαστικά μέρη του καπνίσματος φαγητού: η επιλογή των προτιμώμενων γεύσεων. Ο αρωματισμένος καπνός μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την έντονη γεύση των λουκάνικων, καθιστώντας τα πιο απολαυστικά. Γεύσεις όπως το αγριόχορτο, το μήλο, η σκλήθρα και το κεράσι θεωρούνται οι καλύτερες για λουκάνικα κρύου καπνίσματος, αλλά όλα εξαρτώνται από την προσωπική προτίμηση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το φαγητό παίρνει καθαρό καπνό για να μην μυρίζει άσχημα.
Τα μπισκότα είναι τέλεια για αυτό το σκοπό. Ο Bradley παρουσίασε μια σειρά από αρωματικά μπισκότα που καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο και σβήνουν πριν γίνουν στάχτη. Να γιατί Μπράντλεϊ Μπισκέ παράγετε καθαρό, καθαρό αρωματικό καπνό για μια απροβλημάτιστη εμπειρία καπνίσματος τροφίμων.
Ετοιμάστε το Food Smoker
Τώρα που είστε έτοιμοι με αλλαντικά και έχετε επιλέξει την αγαπημένη σας γεύση για τον καπνό, ήρθε η ώρα να πυροδοτήσετε τον καπνιστή φαγητού.
Ο ηλεκτρικός μας καπνιστής φαγητού λειτουργεί κανονικά ως ζεστός καπνιστής και μπορεί να μετατραπεί σε κρύο καπνιστή με ένα κιτ προσαρμογέα. Απλώς μετακινήστε τον καυστήρα Bisquette έξω από το κουτί καπνού για να χωρέσει στο κιτ προσαρμογέα κρύου καπνίσματος Bradley μεταξύ του πύργου καπνού και της γεννήτριας. Τότε, ο καπνιστής Bradley σας είναι έτοιμος για αληθινό κρύο κάπνισμα, ακόμα και τις καλοκαιρινές μέρες.
Για να καπνίσετε λουκάνικα, η ιδανική θερμοκρασία στο εσωτερικό του καπνιστή φαγητού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 110 βαθμούς F ή τους 45 βαθμούς C. Για να αποφύγετε το υπερβολικό κάπνισμα των λουκάνικων, διατηρήστε τη θερμοκρασία στους 80 βαθμούς F ή 25 βαθμούς C αρχικά και αφήστε τα λουκάνικα να καπνίσουν.
Ακολουθήστε τη Σωστή Τεχνική
Κατά το κρύο κάπνισμα, πρέπει να φροντίζετε ώστε το λουκάνικο να απορροφά τον καπνό ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσετε αυτό είναι να κρεμάσετε τα λουκάνικα μέσα στον καπνιστή φαγητού χρησιμοποιώντας γάντζους καπνιστή.
Αφαίρεση Μόλις γίνει
Το κρύο κάπνισμα δεν διαρκεί περισσότερο από 2 έως 3 ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί το κρύο κάπνισμα δεν μαγειρεύει εντελώς τα λουκάνικα, δίνει μόνο μια πλούσια καπνιστή γεύση στο φαγητό. Συνιστούμε, ωστόσο, να τηρήσετε τη συνταγή που ακολουθείτε για να πάρετε νόστιμα, με ασφάλεια παρασκευασμένα λουκάνικα.
Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι κορυφαίες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα βασικά των λουκάνικων κρύου καπνίσματος. Διαβάζοντας περισσότερα στο blog μας, θα αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να έχετε μια φανταστική εμπειρία καπνίσματος φαγητού.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.