Το κάπνισμα τροφίμων είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Γιατί; Γιατί τα καπνιστά έχουν υπέροχη γεύση και άρωμα που δεν μπορείς να αποκτήσεις με καμία άλλη μέθοδο μαγειρέματος.
Σήμερα, πολλοί καπνιστές τροφίμων χρησιμοποιούν συνδυασμό τεχνολογίας και ξύλου. Αυτό διευκολύνει τη διαδικασία ελέγχου των σημαντικών μεταβλητών της θερμοκρασίας, του χρόνου και του καπνού, χωρίς να χρειάζεται να τείνετε συνεχώς τον καπνιστή. Το καλύτερο από όλα αυτή η συνοχή διασφαλίζει ότι το καπνιστό κρέας σας γίνεται τρυφερό και ζουμερό κάθε φορά.
Η διασκέδαση του καπνίσματος των τροφίμων προέρχεται από τον πειραματισμό με διαφορετικά σκληρά ξύλα για τη δημιουργία διαφορετικών γεύσεων. Αλλά δεν είναι εύκολο να ελέγξετε τη γεύση και τη θερμότητα όταν μαγειρεύετε με πέλλετ ξύλου, ειδικά αν είστε νέοι. Ποια είναι η λύση;
Μπορείτε να βελτιώσετε τόσο τη γεύση όσο και το άρωμα χρησιμοποιώντας το ξύλο με τη μορφή μας μπισκότα σχεδιασμένο για να σας προσφέρει τον τέλειο καπνό. Όταν θερμαίνονται, δημιουργούν τη σωστή ποσότητα καπνού καθ' όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος, ώστε να έχετε την υπέροχη γεύση που αναζητάτε.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν δημιουργούνται όλοι οι καπνοί ίσοι. Οι καπνιστές που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές καυσίμου, όπως ηλεκτρική ενέργεια, αέριο, πέλλετ, κορμούς ξύλου και κάρβουνο, κάθε καύσιμο παράγει διαφορετικές γεύσεις. Αυτό συμβαίνει λόγω του μοναδικού συνδυασμού μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου, υδρατμών, διοξειδίου του αζώτου, διοξειδίου του άνθρακα και υδρογονανθράκων – γνωστά ως υποπροϊόντα καύσης.
Τι είναι η Καύση;
Σε καύση (η επιστημονική λέξη καίγεται), ένα καύσιμο αντιδρά με το οξυγόνο, συνήθως το ατμοσφαιρικό οξυγόνο. Η χημική αντίδραση συμβαίνει σε υψηλές θερμοκρασίες, απελευθερώνει τη θερμότητα και την ενέργεια φωτός στο περιβάλλον.
Ο τύπος της αντίδρασης καύσης είναι υδρογονάνθρακας + οξυγόνο = θερμική ενέργεια.
Ποιο είναι το καλύτερο ξύλο για το κάπνισμα;
Αρχικά, το σκληρό ξύλο είναι το καλύτερο για το κάπνισμα. Γενικά, τα δέντρα σκληρού ξύλου αναπτύσσονται πιο αργά, επομένως είναι πιο πυκνά.
Τα πυκνά σκληρά ξύλα λειτουργούν καλύτερα για το κάπνισμα, επειδή όταν στεγνώσουν, καίγονται με πιο αργό ρυθμό και ο καπνός που παίρνετε από αυτά τα ξύλα είναι καθαρός, γεγονός που κάνει το φαγητό σας υπέροχη γεύση!
Εδώ μερικά από τα καλύτερα σκληρά ξύλα για το κάπνισμα κρέατος και άλλων τροφίμων.
Επιλέξτε το σωστό ξύλο--Γεύση, Γεύση, Γεύση
Ακριβώς όπως η επιλογή του τι να καπνίσετε, η επιλογή των σωστών μπισκότων Bradley είναι εξίσου σημαντική. Τα ελαφρύτερα ξύλα όπως το μήλο, το κεράσι, το ροδάκινο και το αχλάδι προσδίδουν μια γλυκιά και διακριτική γεύση ελαφρύτερα τρόφιμα όπως τα πουλερικά, τα ψάρια και μερικές φορές το χοιρινό. Στη συνέχεια, τα ξύλα όπως το αγριόφυλλο, το σφενδάμι, το πεκάν και η βελανιδιά είναι εξαιρετικά για χοιρινό, βόειο κρέας και κρέατα κυνηγιού. Τέλος, το πιο δυνατό ξύλο από όλα είναι σε μια δική του κατηγορία. Το μεσκίτι προσθέτει μια ξεχωριστή και εκπληκτική γεύση, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Παρόμοια με ένα πικάντικο καρύκευμα, πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ σε συνδυασμό με άλλες γεύσεις.
Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το Προφίλ με γεύση Bradley Bisquette που επιμεληθήκαμε προσεκτικά για τις επόμενες περιπέτειες μαγειρικής σας!
Συμβουλές και κόλπα Bradley
1. Να καπνίζετε πάντα ωμή τροφή
Δεν έχει σημασία τι καπνίζετε? φτερούγες κοτόπουλου, μπέικον, χοιρινό κρέας, παϊδάκια ή ακόμα και καπνιστά φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μην τα μαγειρεύετε προτού καπνίσετε. Οι γευστικές ενώσεις στον καπνό είναι υδατοδιαλυτές, πράγμα που σημαίνει ότι τα ωμά τρόφιμα απορροφούν καλύτερα τις γεύσεις του καπνού.
2. Πηγαίνετε χαμηλά και αργά
Για τη διαδικασία του καπνίσματος των τροφίμων, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Για να έχετε εκπληκτικό νόστιμο καπνιστό φαγητό κάθε φορά που χρειάζεται να αφιερώνετε χρόνο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρήσουν την υγρασία του κρέατος και θα το κάνουν πιο χυμώδες για κατανάλωση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γλυκά αρώματα ξύλου σε διαφορετικές γεύσεις Bradley Bisquette όταν μαγειρεύετε μπριζόλες, ακόμη και λαχανικά.
Αλμη είναι ιδανικό για πιο σκληρά κομμάτια κρέατος που έχουν φυσικά λίγη υγρασία. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα στεγνώσει κατά τη διαδικασία του καπνίσματος. Όταν σχεδιάζετε το κάπνισμα, ιδανικά θέλετε να αλατίζετε το κρέας σας 10-12 ώρες πριν ξεκινήσετε το κάπνισμα.
4. Μην καπνίζετε υπερβολικά το φαγητό σας
Ναι, είναι δυνατόν να έχουμε πάρα πολλά από ένα καλό πράγμα. Εάν καπνίζετε πολύ καιρό το φαγητό σας, θα στεγνώσει και θα είναι δύσκολο να το φάτε. Ποτέ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό με το Μπράντλεϊ Σμόκερ επειδή η λειτουργία αυτόματου ελέγχου σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε το χρονόμετρο καπνού και τη θερμοκρασία, ώστε το κρέας σας να γίνεται τρυφερό και νόστιμο κάθε φορά.
5. Μην αφήνετε το ξύλο να καεί και να γίνει στάχτη
Όταν το ξύλο του καπνιστή σας μετατρέπεται σε στάχτη, απελευθερώνει χημικές ουσίες που προκαλούν πικρή γεύση στο καπνιστό σας φαγητό. Ωστόσο, με τις μπισκότες Bradley δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό γιατί σβήνουν αυτόματα πριν γίνουν στάχτη, ώστε να έχετε τέλεια γεύση καπνού κάθε φορά.
Επιλέγοντας το σωστό φαγητό καπνιστή
Όταν ψάχνετε για καπνιστή, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε έναν καπνιστή υψηλής ποιότητας που θα δίνει νόστιμο καπνιστό φαγητό κάθε φορά με τα σωστά χαρακτηριστικά. Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά που προσφέρουμε με τον καπνιστή Bradley.
- Θερμικά στοιχεία πολλαπλών λειτουργιών
- Αυτόματος θερμοστάτης
- Αυτόματη απενεργοποίηση
- Μονωμένο σώμα με μαγνητικές πόρτες
- Αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας
Τελικές σκέψεις
Πολλοί άνθρωποι απέφευγαν το κάπνισμα τροφίμων στο παρελθόν λόγω της δυσκολίας διατήρησης σταθερής θερμότητας και καπνού σε όλη τη διαδικασία. Με τις μπισκότες Bradley Smoker και Bradley, λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα θερμότητας και καπνού σε όλη τη διαδικασία καπνίσματος. Το σύστημά μας χωρίς φύλαξη βρεφών, χωρίς ταλαιπωρία θα σας δώσει νόστιμα αποτελέσματα για μικρότερους οκτάωρους καπνούς έως μεγαλύτερους καπνούς που μπορούν να διαρκέσουν μέρες. Απολαύστε καπνιστά φαγητά που θα είστε περήφανοι να μοιράζεστε με την οικογένειά σας, τους φίλους σας και όλους όσους είναι κοντά στην καρδιά σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το Bradley Smoker Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα!