Σσσσσς! Μοιραζόμαστε το μυστικό μας για το The Next Big Thing in Cold Smoking Technology. Στο κρύο κάπνισμα, προσθέτετε καπνό ενώ διατηρείτε τη θερμοκρασία κάτω από τους 100°F, με αποτέλεσμα να μην μαγειρεύετε το προϊόν. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα προσαρμογέας κρύου καπνιστή. Εναλλακτικά, μπορείτε να δουλέψετε τον καπνιστή σας στη χαμηλότερη ρύθμιση, με ένα δίσκο πάγου στο κάτω μέρος για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία χαμηλή. Θέλετε να μάθετε τους 3 διαφορετικούς τρόπους χρήσης του καπνίσματος με κρύο φαγητό; Λοιπόν, μην ψάχνετε άλλο!
1. Κρύο κάπνισμα σε συνδυασμό με αλάτι ή άλμη
Μπορείτε να θεραπεύσετε ή να συντηρήσετε τρόφιμα όπως σολομό κρύου καπνίσματος, ζαμπόν και πεπερόνι για νοστιμιά στο κρύο κάπνισμα. Ωστόσο, αυτό το είδος κρύου καπνίσματος απαιτεί μεγάλους χρόνους καπνίσματος, καθώς και την προσθήκη αλατιού ή/και νιτρωδών για τη διατήρηση.
Ορισμένες συνταγές απαιτούν μόνο αλάτι και μικρότερους χρόνους καπνίσματος. Ο κρύος καπνιστός σολομός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς το τελικό προϊόν είναι ακόμα ωμό και πρέπει να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά με αυτό το είδος κρύου καπνίσματος. Αρχικά, ακολουθήστε μια αξιόπιστη συνταγή και τα πρότυπα για τη χρήση νιτρωδών/νιτρικών αλάτων. Δεύτερον, ακολουθήστε τα πρότυπα εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε βακτηριακή καλλιέργεια.
Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να διατηρήσετε πραγματικά ωριμασμένα και κρύα καπνιστά προϊόντα που είναι συντηρημένα και έτοιμα για κατανάλωση σε δροσερό, ξηρό μέρος για βραχυπρόθεσμη αποθήκευση.
2. Κρύο κάπνισμα ακολουθούμενο από άλλη μέθοδο μαγειρέματος
Αυτή η άλλη μέθοδος μαγειρέματος μπορεί να είναι είτε τηγάνισμα, ψήσιμο ή σιγοψήσιμο. Ως εξαιρετικό παράδειγμα, χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο για ελαφρώς καπνιστό χοιρινό ψητό στο φούρνο, κοκκινιστό και ελαφρώς κρύο άσπρο ψάρι.
Αυτός ο τύπος κρύου καπνίσματος απαιτεί μικρότερο χρόνο καπνίσματος, επειδή η πρόθεση είναι απλώς να προσδώσει μια ελαφριά καπνιστή γεύση και στη συνέχεια θα πρέπει να το μαγειρέψετε αμέσως μετά.
Αυτή η μέθοδος κρύου καπνίσματος είναι ιδανική για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία για πολύ ελαφρύ κρέας, όπως το λευκό ψάρι. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και ως «πύλη» προς το καπνιστό φαγητό με το αποτέλεσμα να έχει λίγο καπνιστή γεύση χωρίς να είναι η κύρια γεύση.
Επαγγελματική συμβουλή: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ωμό κρέας. Όταν καπνίζετε ωμό κρέας στο κρύο, φροντίστε να μην το αφήνετε σε μη ασφαλή θερμοκρασία. Καπνίστε το μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα και ξεκινήστε το μαγείρεμα αμέσως, μέχρι να ψηθεί πλήρως για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.
3. Κρύο κάπνισμα Τρόφιμα που δεν απαιτούν περαιτέρω μαγείρεμα
Αυτός ο τύπος κρύου καπνίσματος φέρνει μια καπνιστή γεύση σε τρόφιμα που έχουν ήδη μαγειρευτεί (ή δεν χρειάζονται μαγείρεμα). Παραδείγματα αυτού είναι το καπνιστό τυρί και οι ξηροί καρποί. Το πόσο καιρό καπνίζετε κρύο αυτό το είδος φαγητού εξαρτάται από το πόσο καπνιστό θέλετε να είναι.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Όταν καπνίζετε τυρί τροφίμων, φροντίστε να μην το λιώσετε. Όταν καπνίζετε ξηρές τροφές, όπως ξηρούς καρπούς, θα πρέπει να τους μουλιάζετε εκ των προτέρων, έτσι ώστε ο καπνός να έχει λίγη υγρασία για να δεσμευτεί.
Και να το έχετε, 3 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία καπνίσματος κρύου φαγητού του Bradley! Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το δικό μας blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για όλα τα τρόφιμα για το κάπνισμα!
Καλό κάπνισμα!