3 Ingredients You Can Smoke for Your Cooking Needs

3 Υλικά Μπορείτε να καπνίζετε για τις μαγειρικές σας ανάγκες

Posted on: January 17, 2023



Όπως μπορείτε να καπνίσετε κρέας για να του δώσετε μια νόστιμη, καπνιστή γεύση, μπορείτε επίσης να καπνίσετε άλλα συστατικά για να προσθέσετε γεύση στα πιάτα σας. Τα καπνιστά τρόφιμα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε γεύμα και είναι ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσετε γεύση και βάθος γεύσης στα πιάτα σας.

Όπως μπορείτε να καπνίσετε το κρέας για να του δώσετε μια νόστιμη, καπνιστή γεύση, μπορείτε επίσης να καπνίσετε άλλα συστατικά για να προσθέσετε γεύση στα πιάτα σας. Τα καπνιστά τρόφιμα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε γεύμα και είναι ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσετε γεύση και βάθος γεύσης στα πιάτα σας. Την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση για καπνιστό φαγητό, δοκιμάστε να καπνίσετε ένα από αυτά τα τρία συστατικά:

Αλας

Το καπνιστό αλάτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας. Μπορείτε να αγοράσετε καπνιστό αλάτι στο κατάστημα ή να το φτιάξετε στο σπίτι.

Για να φτιάξετε καπνιστό αλάτι, θα χρειαστείτε:

-Θαλασσινό αλάτι

-Καπνιστής

-Ξύλο της προτίμησής σας

Πολλά διαφορετικά είδη ξύλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κάπνισμα, το καθένα προσδίδοντας τη δική του μοναδική γεύση. Το καπνιστό θαλασσινό αλάτι είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου. Είδος μιμόζας είναι ένα αρωματικό σκληρό ξύλο που παρέχει μια έντονη, καπνιστή γεύση.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με άλλα είδη ξύλων στο κάπνισμα για να δείτε ποιο σας αρέσει περισσότερο. Οι καπνιστές pro-food έρχονται με μια μεγάλη ποικιλία από ξύλα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Για παράδειγμα, το Bradley Smoker έχει 17 διαφορετικά Μπράντλεϊ Μπισκετ μπορείτε να επιλέξετε από.

Για να ετοιμάσετε καπνιστό αλάτι, βάζετε το αλάτι σε ένα ταψί ή ταψί και το τοποθετείτε από πάνω ράφι μέσα στον καπνιστή σας. Αφήστε το αλάτι σας να καπνίσει για μια ώρα πριν το αφαιρέσετε. Λάβετε υπόψη ότι το κάπνισμα αλατιού εντείνει τη γεύση του, επομένως μπορεί να μην χρειαστείτε περισσότερο από μία ώρα. Όσο περισσότερο καπνίζετε το αλάτι με το ξύλο, τόσο πιο οξύ θα γίνεται. Ξεκινήστε να ελέγχετε τη γεύση του αλατιού μετά από μια ώρα για να το αποφύγετε.

Αφού καπνίσετε το αλάτι σας, αφήστε το να κρυώσει πριν το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο. Εκεί θα συνεχίσει να απορροφά τον καπνό. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η γεύση γίνεται καλύτερη με τον καιρό. Δοκιμάστε το μόνοι σας και δείτε πώς θα πάει!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ετοιμάσετε φαγητό με καπνιστό αλάτι. Αντί να χρησιμοποιείτε κανονικό αλάτι όταν μαγειρεύετε πατάτες, δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο καπνιστό αλάτι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε όταν καρυκεύετε ψάρια. Είναι καλό για τα περισσότερα είδη μαγειρέματος, ειδικά εκείνα όπου συνήθως θα χρησιμοποιούσατε κανονικό αλάτι.

Ζάχαρη

Το κάπνισμα ζάχαρης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να του δώσετε μια μοναδική γεύση και να το κάνετε λίγο πιο ξεχωριστό. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι λίγη ζάχαρη. Οποιοσδήποτε τύπος ζάχαρης θα λειτουργήσει, αλλά η καστανή ζάχαρη έχει πιο πλούσια γεύση. Θα χρειαστείτε επίσης μερικά ροκανίδια καπνίσματος. Το μήλο και το κεράσι είναι καλές επιλογές για έναν αρχάριο. Μπορείτε επίσης να πάτε για σφενδάμι και hickory αν θέλετε μια διαφορετική γεύση.

Μόλις αποφασίσετε για το ξύλο, ετοιμάστε τον καπνιστή σας. Το κρύο κάπνισμα λειτουργεί καλύτερα για τη ζάχαρη. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα λιώσουν τη ζάχαρη και δεν το θέλετε. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο καπνιστή σας μεταξύ 185 °F και 203 °F (85 °C και 95 °C). Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η ζάχαρη δεν καίγεται πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση ζάχαρης πάνω από το ταψί και κλείστε το καπνιστή. Θα χρειαστεί να ανοίγετε το καπνιστή και να το ανακατεύετε καλά κάθε 30 λεπτά περίπου. Αυτό θα βοηθήσει τη ζάχαρη να καπνίσει ομοιόμορφα.

Δεν πρέπει να αφήσετε τη ζάχαρη να καεί, γι' αυτό προσέξτε την. Κατά γενικό κανόνα, δύο ώρες είναι αρκετές για το κάπνισμα. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες όπως ο τύπος του καπνιστή και η ζάχαρη που χρησιμοποιείτε θα επηρεάσουν επίσης τον χρόνο καπνίσματος.

Η ζάχαρη είναι έτοιμη όταν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη γεύση της καπνιστής ζάχαρης δοκιμάζοντας μια πρέζα. Αν έχει αρκετά καπνιστή γεύση, τότε αυτό σημαίνει ότι το κάνατε σωστά!

Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καπνιστή σας ζάχαρη σε οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί ζάχαρη.

Paprika

Η καπνιστή πάπρικα είναι ένα είδος πάπρικας που έχει αποξηρανθεί και καπνιστεί. Έχει μια καπνιστή, γήινη γεύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά πιάτα.

Για να χρησιμοποιήσετε καπνιστή πάπρικα στη μαγειρική, πρέπει πρώτα να την προετοιμάσετε. Εδώ είναι πώς να το κάνετε:

1. Προθερμάνετε το καπνιστή σας στους 180 °F (82 °C).

2. Απλώστε πάπρικα σε ένα διάτρητο φύλλο ή σε ένα πουγκί καπνίσματος.

3. Καπνίζετε την πάπρικα για 1 ώρα, ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι μαγειρεύεται ομοιόμορφα.

4. Αποθηκεύστε την καπνιστή πάπρικα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα του επιτρέψει να παραμείνει φρέσκο και νόστιμο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Απλώς βγάλτε ό,τι χρειάζεστε και τα υπόλοιπα θα τα κρατήσετε για μελλοντική χρήση! Η καπνιστή πάπρικα μπορεί επίσης να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Τελικές σκέψεις

Μπορείτε να καπνίσετε όλα τα είδη των συστατικών στην κουζίνα σας για να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές. Διασκεδάστε με την επιλογή ξύλου και ίσως ανακαλύψετε νέες γεύσεις που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Καλό κάπνισμα!

Ενδιαφέρεστε να μάθετε τι άλλο μπορείτε να καπνίσετε; Δείτε τα παρακάτω άρθρα:
Μπορώ να καπνίζω προμαγειρεμένα κρέατα;
5 είδη κρέατος που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να καπνίσετε

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.