Αν είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε τον χειμώνα με λίγο καπνό και δελεαστικό άρωμα, ορίστε κάτι που θα σας ενδιαφέρει. Τα καπνιστά κοκτέιλ φτιάχνουν τα καλύτερα ποτά για δροσερά βράδια. Ειδικά αν δεν χρειάζεται πάντα να επισκέπτεστε ένα πολυτελές μπαρ και να ξοδεύετε μια περιουσία. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καπνιστό κοκτέιλ στην άνεση του σπιτιού σας με τον καπνιστή φαγητού σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα συστατικά, ένας ποιοτικός καπνιστής φαγητού και ένας προσαρμογέας κρύου καπνού.
Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν καπνιστή τροφίμων για να ετοιμάσετε καπνιστά κοκτέιλ
Μπορείτε να μετατρέψετε τον καπνιστή φαγητού σας σε καπνιστή κοκτέιλ μέσα σε λίγα λεπτά. Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε ένα είδος τεχνικής διπλού λέβητα. Αυτό γίνεται για να μην ζεσταθεί το κοκτέιλ κατά το κάπνισμα γιατί όλοι το αγαπάμε παγωμένο. Για να ξεκινήσετε, πάρτε ένα μεγάλο ανθεκτικό στη θερμότητα δοχείο ή μπολ μικροκυμάτων, κατά προτίμηση ρηχό για να μπει ο καπνός από όλες τις πλευρές. Τώρα πάρτε ένα άλλο ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, λίγο μικρότερο σε μέγεθος από το προηγούμενο. Βάλτε λίγο πάγο στο πρώτο ή στο μεγαλύτερο μπολ. Ρίξτε τώρα το μείγμα κοκτέιλ μέσα στο μικρό μπολ και τοποθετήστε το μέσα στο μεγάλο μπολ. Το κοκτέιλ σας είναι έτοιμο για κάπνισμα.
Χρησιμοποιήστε κρύο καπνό για κοκτέιλ. Μετατρέψτε τον ζεστό καπνιστή σας σε κρύο καπνιστή με έναν προσαρμογέα κρύου καπνού. Αυτή η προηγμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη σε καπνιστές ποιοτικών τροφίμων όπως οι καπνιστές Bradley. Αυτοί οι καπνιστές φαγητού διαθέτουν στοιχεία διπλής θερμότητας που μπορούν να καπνίσουν τόσο ζεστό όσο και κρύο φαγητό. Ο Bradley εισήγαγε ένα κιτ προσαρμογέα ψυχρού καπνού που μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί για συνταγές που απαιτούν κρύο κάπνισμα όπως το κάπνισμα κοκτέιλ.
Τώρα ανάψτε τον καπνιστή φαγητού και κρατήστε το ήδη προετοιμασμένο μπολ μέσα του. Αφήστε το κοκτέιλ να απορροφήσει τη γεύση του καπνού για λίγο, κατά προτίμηση για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για άλλα δύο λεπτά πριν το σερβίρουμε.
3 τρόποι για να προσθέσετε καπνιστή γεύση στο κοκτέιλ σας
Πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι για να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο με τον καπνιστή φαγητού σας για να ανεβείτε τον γευστικό πήχη του ποτού σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να προσθέσετε λίγο περισσότερο βάθος στη καπνιστή γεύση του κοκτέιλ σας.
#1. Καπνός ξεπλύνετε το ποτήρι
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ετοιμάσετε ένα smoky κοκτέιλ με έντονη καπνιστή νότα. Πριν βάλετε το κοκτέιλ μέσα στον καπνιστή φαγητού. χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο διπλού μπολ για να καπνίσετε το ποτήρι σερβιρίσματος. Η διάρκεια εδώ θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το ποτήρι από τον καπνιστή και αφήστε το να καθίσει μέχρι να καπνίσει το κοκτέιλ. Το γεμάτο με πάγο μπολ θα εξασφαλίσει ότι το ποτήρι δεν θα ζεσταθεί ενώ απορροφά τη γεύση του καπνού.
#2. Καπνίστε τη γαρνιτούρα
Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν τα κοκτέιλ μας γαρνιρισμένα με κάτι σαν γαρίδες, μπέικον, κεράσια κ.λπ. Μπορείτε να καπνίσετε αυτές τις γαρνιτούρες μέσα στο καπνιστή φαγητού με τη μέθοδο του διπλού μπολ. Αυτό θα συμπληρώσει τη καπνιστή γεύση του κοκτέιλ.
#3. Καπνίστε τον πάγο
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο πάγος μπορεί επίσης να καπνιστεί για να πάρει την έντονη καπνιστή γεύση. Μην φοβάστε να το λιώσετε γιατί μόλις απορροφήσει τη γεύση του, θα μείνει ακόμα και αφού ξαναπαγώσει. Αυτό είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιούν τα δημοφιλή μπαρ και δεν θα αποκαλύψουν ποτέ στους πελάτες τους.
Bonus tip: Χρησιμοποιήστε αρωματικό καπνό
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα αρωματικό κοκτέιλ, αυτή η συμβουλή πρέπει να δοκιμάσετε. Δημιουργήστε φρουτώδη καπνό με ροκανίδια που θα εξισορροπήσουν τις φυσικές γεύσεις του καπνιστού κοκτέιλ, ανεβάζοντάς το κατά πολλά επίπεδα. Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι ο ασφαλέστερος τρόπος παραγωγής καπνού για οποιοδήποτε είδος τροφίμου καπνίσματος. Αυτά τα τσιπς συμπιεσμένου πριονιδιού ξύλου είναι διαθέσιμα σε μια σειρά γεύσεων όπως Hickory, Apple, Alder, Oak, Pecan, Cherry, Maple κ.λπ.
5 εξαιρετικά εύκολα καπνιστά κοκτέιλ
Αυτό το άρθρο δεν θα ήταν πλήρες χωρίς μερικές δελεαστικές συνταγές για καπνιστό κοκτέιλ. Αυτές οι συνταγές μπορούν να παρασκευαστούν στον καπνιστή φαγητού σας μέσα σε λίγα λεπτά και δεν απαιτούν υπερβολική προετοιμασία. Δείτε παρακάτω τα καπνιστά κοκτέιλ σας.
#1. Smoked Bloody Mary
Αυτό το αγαπημένο κόκκινο κοκτέιλ μπορεί να καπνιστεί σε καπνιστή φαγητού. Προσθέστε 3 μέρη βότκας με 1 μέρος χυμό λεμονιού, 6 μέρη χυμό ντομάτας και λίγο ταμπάσκο. Μην ξεχάσετε τη σάλτσα Worcestershire και λίγο αλάτι και πιπέρι για να δημιουργήσετε το ζινγκ.
Μέθοδος: Καπνός ξεπλύνετε ένα ποτήρι. Σε ένα άλλο ποτήρι προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Καπνίστε το με τη μέθοδο του διπλού μπολ και αδειάστε το μείγμα στο ξεπλυμένο ποτήρι για να το σερβίρετε.
#2. Smoked Dragon's Breath
Απλώς δεν θα μπορούσαμε να το χάσουμε αυτό. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού St. Germain, 2 ουγγιές μπέρμπον, απλό σιρόπι και Cointreau.
Μέθοδος: Ξεπλύνετε το ποτήρι με καπνό χρησιμοποιώντας τον καπνιστή τροφίμων. Τώρα βγάλτε το και καλύψτε το στόμιο του ποτηριού με σουβέρ για να παγιδευτεί ο καπνός μέσα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το σουβέρ, ρίχνουμε το κοκτέιλ και απολαμβάνουμε.
#3. Καπνιστό μαρτίνι
Το καπνιστό μαρτίνι είναι ίσως η καλύτερη εκδοχή μαρτίνι που θα έχετε. Πάρτε 1 ουγγιά ξηρό λευκό βερμούτ, 2 ουγγιές τζιν, μια λωρίδα ξύσμα λεμονιού και παγάκια.
Μέθοδος: Ξεπλύνετε το ποτήρι με καπνό, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι παγωμένο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, το σουρώνουμε και ρίχνουμε στο ποτήρι. Βγάλτε το λάδι από το ξύσμα λεμονιού στο ρόφημα και απολαύστε.
#4. Καπνισμένο Μανχάταν
Αυτό το διαχρονικό κοκτέιλ όταν καπνίζεται γίνεται κλασικό. Θα χρειαστείτε 1 μέρος γλυκό βερμούτ, δύο μέρη σίκαλης και μερικές παύλες κοκτέιλ bitters.
Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και ανακατέψτε καλά. Τώρα ρίξτε το μείγμα σε ένα βάζο που ξεπλυθεί με καπνό και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και σερβίρουμε γαρνίροντας με καπνιστά κεράσια.
#5. Καπνιστή Old Fashioned
Αυτό το αριστοκρατικό κοκτέιλ με καπνό μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάθε πάρτι. Θα χρειαστείτε κοκτέιλ κεράσι, ζάχαρη και λίγο πάγο.
Μέθοδος: Κρύος καπνός Ζάχαρη, κοκτέιλ, κεράσι και φλούδα πορτοκαλιού μέσα στον καπνιστή φαγητού για 2 λεπτά. Δώστε ένα δεύτερο αναμνηστικό κάπνισμα για άλλα 2 λεπτά για να εμφυσήσετε την πλούσια καπνιστή γεύση σε αυτές τις γαρνιτούρες. Τώρα ανακατέψτε την καπνιστή ζάχαρη με νερό. Προσθέστε τις γαρνιτούρες με τον πάγο. Καπνίστε το μείγμα για τρίτη φορά χρησιμοποιώντας την τεχνική του διπλού μπολ. Ρίξτε σε ένα ποτήρι και σερβίρετε.
Αυτό είναι όλο για αυτόν τον οδηγό για τα καπνιστά κοκτέιλ. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε τον καπνιστή φαγητού σας με πολλούς τρόπους.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.