Food Smoker Wood Refilling: Why You Don’t Want to Burn Wood Down to Ash

Καπνιστής τροφίμων Αναπλήρωση ξύλου: Γιατί δεν θέλετε να κάψετε το ξύλο σε στάχτη

Posted on: January 18, 2023



Είτε εξακολουθείτε να μαθαίνετε πώς να καπνίζετε κρέας στο σπίτι είτε καπνίζετε κρέας εδώ και λίγο καιρό, ορισμένες ερωτήσεις μπορεί να είναι εκφοβιστικές και μπερδεμένες ταυτόχρονα. Αυτό οφείλεται σε διάφορες απόψεις, προτάσεις, απαντήσεις ή πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Ωστόσο, λίγη έρευνα και εμπειρία μπορεί να βοηθήσει στην ταξινόμηση πολλών αμφιβολιών.

Είτε εξακολουθείτε να μαθαίνετε πώς να καπνίζετε κρέας στο σπίτι είτε καπνίζετε κρέας εδώ και λίγο καιρό, ορισμένες ερωτήσεις μπορεί να είναι εκφοβιστικές και μπερδεμένες ταυτόχρονα. Αυτό οφείλεται σε διάφορες απόψεις, προτάσεις, απαντήσεις ή πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Ωστόσο, λίγη έρευνα και εμπειρία μπορεί να βοηθήσει στην ταξινόμηση πολλών αμφιβολιών.

Μια συχνή ερώτηση που κάνουν οι λάτρεις του μπάρμπεκιου είναι σχετικά με το ξαναγέμισμα ξύλου στον καπνιστή σας. Πόσο σύντομα πρέπει να αλλάξει και είναι κακό να κάψετε το ξύλο να γίνει στάχτη πριν το αλλάξετε; Η απάντηση συνήθως βρίσκεται στις διάφορες λεπτομέρειες του καπνίσματος του κρέατος. Εξαρτάται επίσης από τις γευστικές προτιμήσεις, το είδος του κρέατος που μαγειρεύετε, πόσο καιρό θα το καπνίζετε και ποιον καπνιστή χρησιμοποιείτε για τις ανάγκες καπνίσματος σας.

Κατανοώντας σε τι χρησιμοποιείται το ξύλο

Για να γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να ξαναγεμίζετε τον καπνιστή σας με ξύλο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον ρόλο που παίζει το ξύλο στο κάπνισμα. Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι το ξύλο δεν ζεσταίνει το κρέας αλλά βοηθάει μόνο στον καπνό. Το μόνο που κάνει το ξύλο είναι να βοηθά στο σιγοκαίει, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα καπνό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα απολαύσετε ένα νόστιμο κομμάτι καπνιστού κρέατος, μην ξεχάσετε να εκτιμήσετε το ξύλο.

Γνωρίζοντας τι κρέας θα μαγειρέψετε

Επιπλέον, το να γνωρίζετε τι θα μαγειρέψετε και τι θα καπνίσετε είναι επίσης σημαντικό. Η ποσότητα του ξύλου που απαιτείται και το πόσο συχνά χρειάζεται να ξαναγεμιστεί εξαρτάται από αυτόν τον σημαντικό παράγοντα. Κατά το κάπνισμα κοτόπουλου, απαιτείται πολύ λιγότερο ξύλο, καθώς τα κομμάτια του κρέατος είναι πολύ μικρότερα και λιγότερο ξύλο είναι υπεραρκετό για να καπνίσει καλά.

Από την άλλη πλευρά, το κρέας όπως το αρνί απαιτεί λιγότερα ξύλα και καπνίζει πολύ γρήγορα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το καπνίζετε. Ο χρόνος που απαιτείται για το κάπνισμα του αρνιού μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το κοτόπουλο, αλλά το ξύλο που χρειάζεται είναι ακόμα λιγότερο, καθώς η διαδικασία διαφέρει πολύ.

Πόσο καπνιστό προτιμάτε το κρέας σας;

Τι γεύση προτιμάτε και πόσο καπνιστό σας αρέσει το κρέας σας είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε τις απαιτήσεις σας σε ξύλο. Εάν απολαμβάνετε μια λεπτή γεύση που δεν μυρίζει υπερβολικά καπνιστό, το ξύλο σας μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν θα χρειάζεται να επικεντρώνεστε στο να το ξαναγεμίζετε πολύ συχνά.

Από την άλλη πλευρά, αν είστε κάποιος που θέλει να δοκιμάσει μια έντονη γεύση καπνού στο κρέας σας, ο χρόνος μαγειρέματος θα είναι μεγαλύτερος και η ποσότητα του ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα περισσότερο ξύλο για να επιτευχθεί μια έντονα καπνιστή γεύση με έντονο άρωμα. Η προτίμηση γεύσης είναι ευθέως ανάλογη με την ποσότητα του ξύλου που χρησιμοποιείτε στον καπνιστή σας.

Ποιον καπνιστή χρησιμοποιούσατε;

Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η κατανάλωση αερίου σας εξαρτάται από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε και το ποσοστό απόδοσής του, οι καπνιστές λειτουργούν παρόμοια. Πολλοί γνωστοί ηλεκτρικοί καπνιστές υψηλής ποιότητας μειώνουν τα απόβλητά σας όσο το δυνατόν περισσότερο και απαιτούν σχετικά λιγότερο ξύλο. Αλλά μερικοί μικρότεροι ηλεκτρικοί καπνιστές που μπορεί να προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εξακολουθούν να χρειάζονται περισσότερο ξύλο, επειδή οι ξύλινοι δίσκοι τους είναι πολύ μικρότεροι.

Ένας μεγαλύτερος ηλεκτρικός καπνιστής που παρέχει ένα μεγάλο δίσκο για να ξαναγεμίσει το ξύλο μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 7 έως 8 ώρες χωρίς κανένα σοβαρό λόξυγκα. Αυτό αποδεικνύει ότι το είδος του καπνιστή που διαθέτετε παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση και το ξαναγέμισμα ξύλου.

συμπέρασμα

Στο τέλος, όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά καπνίζετε το κρέας σας, πόσο καιρό το καπνίζετε και το είδος του κρέατος που χρησιμοποιείτε. Αφού συνοψίσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η αναπλήρωση ξύλου σε έναν καπνιστή διαφέρει από άτομο σε άτομο και προτίμηση σε προτίμηση.

Το είδος του καπνιστή που χρησιμοποιείτε συζητήθηκε επίσης και αναλύθηκε σε περαιτέρω βάθος. Το εγχειρίδιο που συνοδεύει αυτούς τους καπνιστές μπορεί να βοηθήσει πολύ στην κατανόηση της συχνότητας που θα χρειαστείτε για να ξαναγεμίσετε τον ξύλινο δίσκο σας.

Η ενημέρωση είναι πάντα το κλειδί, γι' αυτό το να γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα για περισσότερες από 6 ώρες μπορεί να θεωρηθεί περιττό. Προηγούμενη εμπειρία και διαφορετικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι αν συνεχίσετε να καπνίζετε το κρέας σας πάνω από το όριο των 6 ωρών, δεν θα σας οδηγήσει σε τίποτα. Δεν απαιτείται επίσης προσθήκη περισσότερου ξύλου αυτή τη φορά.

Η γνώση των προτιμήσεών σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν σπατάλη και να διασφαλίσετε ότι το κρέας σας καπνίζεται σωστά. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες συμβουλές και κόλπα σχετικά με το κάπνισμα, ελέγξτε μας Blog Bradley Smoker.

Δείτε μερικά ακόμη άρθρα για το ξύλο:
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κόστος ξύλου για το κάπνισμα τροφίμων
Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε βρεγμένα κομμάτια ξύλου στο καπνιστή φαγητού σας
Τέσσερις καλύτεροι τύποι τροφίμων από ξύλο για καπνό

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>