Το κάπνισμα κρέατος είναι μια πολύτιμη τεχνική μαγειρέματος που πρέπει να κατακτήσετε για να διοργανώσετε τα τέλεια πάρτι μπάρμπεκιου. Σε αντίθεση με το συμβατικά παρασκευασμένο κρέας, το καπνιστό κρέας έχει μια ξεχωριστή πλούσια γεύση που το κάνει πιο νόστιμο, τρυφερό και καλό για την υγεία σας καθώς περιέχει λιγότερα λιπαρά.
Εάν σκοπεύετε να καπνίσετε πολλαπλούς τύπους και μεγέθη κρέατος, συνιστάται να επενδύσετε σε μια σχάρα πέλλετ. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές στην κατηγορία καπνιστών για αρχάριους και είναι οικονομικές. Όπως και άλλες τεχνικές μαγειρέματος, πρέπει να προετοιμαστείτε καλά και να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα για να καταλήξετε με τέλεια καπνιστά κομμάτια κρέατος που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σας.
Ακολουθούν συμβουλές από ειδικούς για το πώς να καπνίζετε διαφορετικούς τύπους και μεγέθη κρέατος σαν επαγγελματίας.
Ξεκινήστε με τον καθαρισμό της σχάρας πέλλετ
Η υγιεινή είναι υψίστης σημασίας όταν καπνίζετε κρέας. Ξεκινήστε καθαρίζοντας το πέλλετ για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα από το προηγούμενο πάρτι μπάρμπεκιου. Βεβαιωθείτε ότι οι σχάρες και οι επιφάνειες μαγειρέματος είναι εντελώς παρθένες και ασταρωμένες. Διαφορετικά, τα απόβλητα θα καταστρέψουν τη γεύση του κρέατος και θα σας προδιαθέσουν σε τροφική δηλητηρίαση.
Τοποθετήστε το κρέας σε διαφορετικά πιάτα
Τα κομμάτια από φτερούγες κοτόπουλου δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια πιατέλα με την πέστροφα. Αγοράστε πολλές πιατέλες και τοποθετήστε το διαφορετικό κρέας στην πιατέλα του. Ο διαχωρισμός τους θα σας αποτρέψει από αμέτρητα θέματα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων που σχετίζονται με το άψητο βόειο κρέας, όπως οι μολύνσεις. Στο ίδιο σημείο, δεν πρέπει να μοιράζεστε σκεύη. Κάθε είδος κρέατος πρέπει να καπνίζεται χρησιμοποιώντας τα δικά του σκεύη.
Σχεδιάστε πώς θα τοποθετήσετε τα κρέατα στη σχάρα
Για να γίνετε επαγγελματίας καπνιστής κρέατος, πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων να προσθέσετε/τοποθετήσετε τα διαφορετικά κρέατα της ψησταριάς. Οι ειδικοί συνιστούν τη δημιουργία ενός γραφήματος για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Κατά τη δημιουργία του γραφήματος, λάβετε υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται κάθε κρέας για να καπνιστεί ομοιόμορφα. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το σχέδιο για να αποφύγετε την απανθράκωση ορισμένων κομματιών.
Για παράδειγμα, ένα T-bone θα πάρει περισσότερο χρόνο από άλλα τρυφερά κομμάτια κρέατος. Επομένως, φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς για να βεβαιωθείτε ότι θα μαγειρευτεί σωστά. Διαφορετικά, αν βιαστείτε τη διαδικασία, θα καταλήξετε να σερβίρετε άψητο κρέας στους καλεσμένους σας.
Τα κρέατα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή
Αυτό είναι ένα άλλο βήμα υγιεινής που θα εξαλείψει τον κίνδυνο μόλυνσης και περιττής ανάμειξης γεύσεων. Όταν τοποθετείτε τα κρέατα στη σχάρα, φροντίστε να μην αλληλεπικαλύπτονται τα κομμάτια. Θα πρέπει να υπάρχει ένα διάστημα μίας ή δύο ιντσών μεταξύ κάθε τύπου κρέατος για να διασφαλιστεί ότι οι ωμοί χυμοί δεν αναμειγνύονται. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η σύνθλιψη του κρέατος περιορίζει την κυκλοφορία του αέρα και του καπνού, με αποτέλεσμα τα σημεία που δεν έχουν ψηθεί καλά.
Τα σκεύη πρέπει να είναι πάντα καθαρά
Το μυστικό για το σωστό κάπνισμα διαφορετικών τύπων κρέατος είναι η διατήρηση υψηλών προτύπων υγιεινής. Όλα τα σκεύη που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι πάντα καθαρά. Το θερμόμετρο κρέατος πρέπει να ξεπλένεται με ζεστό νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση για να αποτραπεί η μεταφορά των χυμών ωμού κρέατος από το ένα κομμάτι στο άλλο. Η ίδια περίπτωση ισχύει και για όλα τα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, όπως η λαβίδα και η σπάτουλα.
Ποιος θέλει να του σερβίρουν μια γαρίδα που έχει γεύση καπνιστό παϊδάκι; Καταλαβαίνεις το νόημα. Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια ψησταριά να χρησιμοποιήσετε, ακολουθεί μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη ανασκόπηση των καλύτερων καπνιστών για αρχάριους για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία αγορών.
Μην ανακατεύετε τις μαρινάδες
Το να λιώσετε το κρέας καθώς μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μαρινάδα θα του προσθέσει μια μοναδική γεύση και θα το κάνει πιο νόστιμο. Να είστε προσεκτικοί όταν τσιγαρίζετε για να μην καταστρέψετε ολόκληρο το μάγειρα. Μία μαρινάδα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε δύο διαφορετικούς τύπους κρέατος. Είναι σοφό να έχετε διαφορετικές μαρινάδες και να έχετε πάντα ένα απολυμανμένο ρόφημα στη διάθεσή σας σε όλη τη διαδικασία.
Παρακολουθήστε τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό του καπνιστή
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ορισμένοι τύποι κρέατος, όπως το T-bone, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν. Επομένως, η θερμοκρασία του καπνιστή πρέπει να είναι η βέλτιστη για εξοικονόμηση χρόνου, ειδικά αν καθυστερείτε. Όσο περισσότερα είδη κρέατος ψήσετε μαζί, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να ψηθούν όλα καλά. Οι χυμοί κρύου κρέατος θα μειώσουν τη θερμοκρασία μέσα στη σχάρα.
Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι ορισμένα μέρη της ψησταριάς θα είναι πιο ζεστά από άλλα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα τμήματα της ψησταριάς θερμαίνονται ομοιόμορφα ελέγχοντας τον αερισμό της ψησταριάς. Θα χρειαστεί επίσης να ελέγξετε την πρόοδο πολλές φορές για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό είναι η βέλτιστη.
Ελέγχετε συνεχώς την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος
Κατανοήστε ότι το καλύτερο μπάρμπεκιου επιτυγχάνεται με τη διατήρηση της σωστής εσωτερικής θερμοκρασίας του κρέατος παρά με την εστίαση αποκλειστικά στον χρόνο ψησίματος για κάθε είδος κρέατος. Εάν εστιάσετε υπερβολικά στον χρόνο μαγειρέματος που υποδεικνύεται στο βιβλίο συνταγών σας, το κρέας θα είναι στεγνό και πολύ μαγειρεμένο ή καλά.
Αγοράστε ποιοτικά ψηφιακά θερμόμετρα κρέατος και χρησιμοποιήστε τα για να ελέγξετε ανεξάρτητα την εσωτερική θερμοκρασία κάθε κομματιού κρέατος. Εάν καπνίζετε τρία είδη κρέατος, έχετε τρία θερμόμετρα κρέατος. Διαφορετικά, θα πρέπει να το καθαρίζετε κάθε φορά που ελέγχετε το επόμενο.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια ψησταριά δύο ζωνών
Στην αγορά υπάρχουν αρχάριες ποικιλίες γκριλ δύο ζωνών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καπνίσετε ταυτόχρονα διαφορετικά κρέατα. Ένα από τα κυριότερα σημεία της κατοχής αυτού του είδους ψησταριάς είναι ότι θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία. Δεν θα χρειαστεί να μετακινείτε άσκοπα τα κρέατα γύρω από τη σχάρα. Θυμάστε τι λέγαμε για την ανάμειξη χυμών ωμού κρέατος;
Τελικές σκέψεις
Το κάπνισμα διαφορετικών τύπων και μεγεθών κρέατος μαζί απαιτεί ειδικές δεξιότητες προετοιμασίας και καπνίσματος. Ωστόσο, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, εφαρμόστε τις παραπάνω συμβουλές και εξασκηθείτε για να κατακτήσετε αυτήν την τέχνη. Οι έμπειροι καπνιστές μπορούν επίσης να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία και να σας δώσουν άλλα μυστικά, γι' αυτό μην διστάσετε να προσεγγίσετε και να τους προσκαλέσετε.
Καθώς προχωράτε, μπορείτε να δοκιμάσετε να καπνίζετε διαφορετικούς τύπους κρέατος, όπως χοιρινό/μοσχάρι ή κοτόπουλο/ψάρι για να αποκτήσετε τις απαιτούμενες δεξιότητες και εξειδίκευση. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει στον σωστό καπνιστή και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες, όπως ο εξαερισμός, για να ελέγχετε την κυκλοφορία του οξυγόνου στη σχάρα.
Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από τους pitmasters στο GrillGuru. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους και μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα υπόλοιπα Bradley Food Κάπνισμα Το ιστολόγιο έχει να προσφέρει! Καλό κάπνισμα.