Το κάπνισμα φαγητού γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους λάτρεις του μπάρμπεκιου για την έντονη καπνιστή γεύση που προσδίδει στο φαγητό. Αυτή η αγάπη για το καπνιστό φαγητό έχει παρακινήσει πολλούς να πυροδοτήσουν έναν καπνιστή φαγητού στην αυλή τους, αλλά μερικές φορές, το αποτέλεσμα δεν βγαίνει το επιθυμητό. Αρκετές τάσεις και μόδες σχετικά με το κάπνισμα τροφίμων έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό. Ωστόσο, αυτά που πραγματικά έκαναν τη διαφορά στη διαδικασία έχουν γίνει καλά φυλαγμένα μυστικά pitmaster. Ναι, η χρήση ροζ χαρτιού κρεοπωλείου είναι μια τέτοια τάση που φτάνει γρήγορα στους λάτρεις του μπάρμπεκιου και για όλους τους σωστούς λόγους.
Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει όλους τους πιθανούς τομείς σχετικά με τη χρήση του ροζ χαρτιού κρεοπωλείου και γιατί μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από το αξιόπιστο φύλλο αλουμινίου. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε εξηγώντας τι είναι αυτό το έγγραφο.
Τι είναι το κρεοπωλείο;
Είναι ένα είδος χαρτιού χειροτεχνίας που χρησιμοποιείται για το τύλιγμα του κρέατος ή οποιουδήποτε είδους τροφής κατά τα τελευταία στάδια του καπνίσματος για να διατηρείται υγρό και τρυφερό. Το χαρτί κρεοπωλείου είναι φτιαγμένο από πολτό νότιου πεύκου και έχει εγκριθεί από τον FDA. Καθώς το χαρτί επεξεργάζεται με ένα ειδικό κολλαριστό που συντηρεί το κρέας, είναι πιο ελαστικό και δύσκολα σχίζεται. Αυτή η διαδικασία το κάνει επίσης πιο πορώδες. Διατίθεται σε ροζ, λευκό και καφέ, μεταξύ των οποίων το ροζ (περισσότερο σαν ροδακινί απόχρωση) χρησιμοποιείται για το κάπνισμα τροφίμων.
Μην μπερδεύετε το κρεοπωλείο με το χαρτί για μπριζόλα. Είναι τελείως διαφορετικοί. Το ροζ χαρτί κρεοπωλείου χρησιμοποιείται για το τύλιγμα του κρέατος κατά το κάπνισμα, ενώ το χαρτί για μπριζόλα χρησιμοποιείται στα εμπορικά καταστήματα για την προβολή του κρέατος και την πρόληψη της μόλυνσης.
Διαφορά μεταξύ χαρτιού κρεοπωλείου/χαρτί κεριού/χαρτού καταψύκτη
Σε αντίθεση με το χαρτί κεριού ή το χαρτί κατάψυξης, το χαρτί κρεοπωλείου δεν πιάνει φωτιά όταν εκτίθεται στη θερμότητα. Έτσι είναι ασφαλές και ειδικά κατασκευασμένο για το κάπνισμα τροφίμων. Το χαρτί κεριού μπορεί να καταστρέψει το φαγητό και επίσης να εκπέμπει τοξικές αναθυμιάσεις όταν μπαίνει μέσα σε έναν καπνιστή τροφίμων.
Πότε να χρησιμοποιήσετε ροζ χαρτί κρεοπωλείου
Όταν το κάπνισμα κόβει όπως ψαρονέφρι ή παϊδάκια, πρέπει να τυλίγονται μετά από συγκεκριμένο χρόνο πριν γίνουν τέλεια. Αυτό βοηθά να διατηρείται το κρέας χυμώδες, αποτρέποντας την υπερβολική απώλεια υγρασίας. Ενώ ορισμένοι προτιμούν να χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο εδώ, το χαρτί κρεοπωλείου μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.
Ελέγξτε πότε το κρέας φτάνει στον πάγκο. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κεντρικό τμήμα του κρέατος σταματήσει να ανεβαίνει σε θερμοκρασία, φτάνει στο επίπεδο του στάβλου. Το φαγητό πρέπει να τυλιχτεί ακριβώς όταν φτάσει στο στάβλο για να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια υγρασίας λόγω του ζεστού καπνού. Γενικά, το στάβλο συμβαίνει όταν η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάσει τους 160 έως 170 °F (71 έως 77 °C).
Οι πάγκοι συμβαίνουν όταν το κρέας μαγειρεύεται αργά σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας μπορεί να είναι ένας αγώνας για άτομα που χρησιμοποιούν αυτοσχέδιους καπνιστές ή παραδοσιακά καπνιστήρια. Η πρότασή μας θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν προηγμένο καπνιστή τροφίμων που να είναι αυτάρκης και να λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση. Για παράδειγμα, το Bradley Smoker είναι μια καλή επιλογή. Το Bradley Smoker διαθέτει μια ψηφιακή κονσόλα για προκαθορισμένη θερμοκρασία, χρονοδιακόπτη, τροφοδότη αυτόματου καυσίμου και διπλά στοιχεία θερμότητας για να σας προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία καπνίσματος. Το Bradley Smoker λειτουργεί καλύτερα με μπισκότα Bradley που καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο, διατηρώντας τη θερμοκρασία υπό έλεγχο. Μπράντλεϊ Μπισκέ παράγουν καθαρό αρωματικό καπνό γιατί σβήνουν αυτόματα πριν γίνουν στάχτη.
Πώς να χρησιμοποιήσετε ροζ χαρτί κρεοπωλείου
Το ροζ χαρτί κρεοπωλείου διατίθεται σε ρολό ή φύλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα. Το τυλίγουμε γύρω από το κρέας όπως ακριβώς το αλουμινόχαρτο. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει καλυφθεί πλήρως από το χαρτί πριν το καπνίσετε περαιτέρω. Μπορείτε να το τυλίξετε σφιχτά γύρω από το κρέας εάν θέλετε μια ψημένη κρούστα στο εξωτερικό στρώμα. Εάν η κρούστα έχει ήδη σχηματιστεί πριν φτάσει στο στάβλο, το χαρτί κρεοπωλείου είναι επίσης ασφαλές για χρήση, καθώς δεν θα καταστρέψει το φλοιό.
Οφέλη από τη χρήση ροζ χαρτιού κρεοπωλείου
Το χαρτί κρεοπωλείου είναι φθηνό, επομένως ο προϋπολογισμός δεν είναι ποτέ ανησυχητικός εδώ. Σε άλλα πλεονεκτήματα, το χαρτί κρεοπωλείου μπορεί να βοηθήσει το κρέας να απορροφήσει τη μέγιστη γεύση καπνού επειδή είναι πορώδες. Το αλουμινόχαρτο είναι αεροστεγές και εμποδίζει την είσοδο και έξοδο αέρα από το κρέας. Το χαρτί κρεοπωλείου επιτρέπει στον καπνό να μπει ενώ συγκρατεί και την υγρασία μέσα στο κρέας.
Το αλουμινόχαρτο μπορεί να θερμανθεί εύκολα όταν εκτίθεται σε ζεστό καπνό. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του κρέατος, με αποτέλεσμα το φαγητό να φουσκώσει υπερβολικά ή να ψηθεί υπερβολικά. Θυμηθείτε, το υπερβολικό κάπνισμα σε κομμάτια κρέατος όπως το ψαρονέφρι μπορεί να τα κάνει μαστιχτά και δύσκολα στην κατανάλωση. Το χαρτί κρεοπωλείου διατηρεί τη θερμοκρασία υπό έλεγχο επειδή αναπνέει.
Το αλουμινόχαρτο μπορεί να καταστρέψει μια ψημένη κρούστα που έχει ήδη σχηματιστεί πνίγοντας το κρέας. Με το κρεοπωλείο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό. Επίσης, το κρεοπωλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τύλιγμα κάθε είδους κρέατος για κάπνισμα. Αυτό το χαρτί έχει πολλαπλές χρήσεις. Βοηθά να διατηρηθεί το καπνιστό φαγητό ζεστό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σερβίρισμα ή την αποθήκευση τροφίμων.
Δείτε αυτά τα άρθρα σχετικά με αλουμινόχαρτο και κρεοπωλείο:
Είναι καλύτερο για το κάπνισμα το αλουμινόχαρτο ή το κρεοπωλείο;
Πρέπει να τυλίξετε το κρέας σας με αλουμινόχαρτο στο καπνιστή σας;
Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ροζ χαρτιού κρεοπωλείου σας βοήθησαν να ενισχύσετε το παιχνίδι καπνίσματος φαγητού για το επόμενο πάρτι μπάρμπεκιου. Μπορείτε να δείτε περισσότερες ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα του Μπράντλεϊ για το κάπνισμα τροφίμων στο Blog Bradley Smoker.