FATHER'S DAY SPECIAL: How to make Bacon

ΗΜΈΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ: L Πώς να κάνει το Bacon

Posted on: January 11, 2023Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι Ημέρα του Πατέρα και είναι η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσετε κάτι νέο στο Bradley Smoker.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η Ημέρα του Πατέρα και είναι η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσετε κάτι νέο στο Bradley Smoker. Όλοι αγαπούν το μπέικον, αλλά ξέρατε ότι είναι δυνατό να θεραπεύσετε και να καπνίσετε το μπέικον στο σπίτι; Όχι μόνο είναι δυνατό, αλλά είναι εκπληκτικά εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Bradley Smoker. Η γεύση είναι έξω από αυτόν τον κόσμο και είναι το τέλειο δώρο για κάθε μπαμπά – μια φρεσκοκαπνισμένη πλάκα μπέικον!

Ζεστό Καπνισμένο

Αυτό το μπέικον είναι ζεστό καπνιστό, το οποίο είναι διαφορετικό από το μπέικον που συνήθως διατίθεται στο παντοπωλείο, το οποίο είναι κρύο καπνιστό. Το ζεστό καπνιστό μπέικον φτιάχνεται πιο γρήγορα και πραγματικά έχει ψηθεί πλήρως. Η γεύση έχει βαθύτερη γεύση καπνού και σιγοβράζει πιο γρήγορα στο τηγάνι.

Ανάμειξη του καρυκεύματος Cure

Υπάρχουν 3 συστατικά για το μείγμα που θα καλύψει τη χοιρινή κοιλιά και θα τη θεραπεύσει. Η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με το βάρος της χοιρινής κοιλιάς.
• Αλάτι Kosher – 0,35 ουγγιές ανά 1 κιλό χοιρινής κοιλιάς
• Καστανή ζάχαρη – 0,25 ουγκιές ανά 1 κιλό χοιρινής κοιλιάς

Cure #1 (Πράγα σε σκόνη #1) – 1 κουταλάκι του γλυκού για κάθε 5 κιλά χοιρινής κοιλιάς

Ζυγίστε τη χοιρινή κοιλιά και στη συνέχεια, σε ένα ξεχωριστό μπολ, μετρήστε την ποσότητα του αλατιού, της καστανής ζάχαρης και της θεραπείας που χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει ανακατευτεί καλά. Αφήστε το μπολ στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.

Εάν καπνίζετε περισσότερες από μία χοιρινές κοιλιές, μετρήστε αυτό το μείγμα ξεχωριστά για κάθε κοιλιά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Προετοιμάστε τη χοιρινή κοιλιά

Αυτή η χοιρινή κοιλιά έχει μέγεθος περίπου 4 κιλά. Δοκιμάστε και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια χοιρινή κοιλιά που έχει ίσια, ομοιόμορφες διαστάσεις.

Κόψτε την πλευρά του κρέατος της κοιλιάς για να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρά κομμάτια λίπους και ελέγξτε αν υπάρχει ένα στρώμα μεμβράνης. Η αφαίρεση της μεμβράνης επιτρέπει στη θεραπεία να διεισδύσει καλύτερα στο κρέας.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πασπαλίσετε το μείγμα θεραπείας (αλάτι kosher, μαύρη ζάχαρη και θεραπεία #1) στην πλευρά του κρέατος της κοιλιάς. Προσπαθήστε να καλύψετε όλη την πλευρά του κρέατος και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα που μετρήσατε, με βάση το βάρος κάθε χοιρινής κοιλιάς.

Σύρετε τη χοιρινή κοιλιά σε μια σακούλα κατάψυξης ή σε σακούλα στεγανοποίησης κενού που είναι ασφαλής για τρόφιμα. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα και σφραγίστε την.

Εδώ είναι 4 χοιρινές κοιλιές όλες προετοιμασμένες με το μείγμα θεραπείας και συσκευασμένες.

Τοποθετούμε τις χοιρινές κοιλιές στο ψυγείο για να μαλακώσουν για 4 μέρες. Γυρίστε τα κάθε 24 ώρες, έτσι ώστε η θεραπεία να είναι σε θέση να καλύψει κάθε πλευρά.

Χρειάζονται τέσσερις μέρες στο ψυγείο για να πολυμεριστεί

Μετά από 4 μέρες στο ψυγείο, οι κοιλιές ωριμάζουν και είναι έτοιμοι να ξεπλυθούν. Τα βγάζετε από τις σακούλες και τα ξεπλένετε με κρύο νερό, καλά, για μερικά λεπτά το καθένα.

Τοποθετούμε τις χοιρινές κοιλιές σε μια σχάρα και τις ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες ή για μια νύχτα. Αυτό στεγνώνει τις κοιλιές του χοιρινού και βοηθά τον καπνό να απορροφηθεί από το κρέας.

Μόλις ολοκληρωθεί το στέγνωμα, ετοιμάστε τα να μπουν στο καπνιστή. Συνδέστε τα χρησιμοποιώντας τα Bradley Smokers Sausage Hooks που είναι διαθέσιμα εδώ. Είναι ιδανικά για να κολλήσουν στην κουρασμένη χοιρινή κοιλιά.
Καπνίστε αυτές τις χοιρινές κοιλιές!

Πολλές επιλογές ξύλου για να καπνίσετε μπέικον

Ρυθμίστε τον καπνιστή να είναι στην περιοχή 200-225 F. Όσο παραμένει σε αυτό το εύρος, το μπέικον θα είναι υπέροχο. Η θερμοκρασία μπορεί να πέσει αρχικά όταν προστεθούν οι κοιλιές του χοιρινού στον καπνιστή, αλλά θα πρέπει να αναπηδήσει αρκετά γρήγορα.

Όσον αφορά την επιλογή ξύλου, υπάρχουν πολλά διαφορετικά για να διαλέξετε, όταν καπνίζετε μπέικον. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλο, κεράσι, σφενδάμι, χικαρό, δρυς, πεκάν και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας

Κρεμάστε τις κοιλιές στον καπνιστή, φροντίζοντας να μην αγγίζουν η μία την άλλη ή τα πλευρά του καπνιστή. Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος για το κάπνισμα, καθώς η ετοιμότητα του μπέικον καθορίζεται από την εσωτερική θερμοκρασία των κοιλιών του χοιρινού.

Μόλις φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 150-155 F, είναι έτοιμα να αφαιρεθούν από τον καπνιστή. Χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του μπέικον.

Δείτε πώς μοιάζουν οι χοιρινές κοιλιές αφού έφτασαν στους 155 F. Σημειώστε ότι χρειάστηκαν λίγο περισσότερες από 4 ώρες για να φτάσει στη θερμοκρασία και με 4 χοιρινές κοιλιές στον καπνιστή!

Βγάλτε το μπέικον και αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου μία ώρα περίπου. Αυτό μειώνει τη θερμοκρασία και διευκολύνει την αφαίρεση του δέρματος/φλοιού της κοιλιάς.

Αναποδογυρίζουμε το μπέικον έτσι ώστε η πλευρά της φλούδας να είναι από πάνω. Κόψτε γύρω από το δέρμα, ώστε να μπορείτε να πιάσετε και τραβήξτε το δέρμα προς τα πάνω, αφαιρώντας το από την υπόλοιπη κοιλιά του χοιρινού. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να το κόψετε σε φέτες.
Το μπέικον είναι έτοιμο! Αν έχετε κόφτη κρέατος, καλύτερα να βάλετε το μπέικον στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Αυτό συσφίγγει το λίπος για πιο λείες φέτες.

Τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή τις σφραγίζουμε με ηλεκτρική σκούπα σε σακούλες και τις ρίχνουμε στην κατάψυξη. Το να φτιάξεις μπέικον είναι τόσο εύκολο!!

Απολαμβάνω!! Και Χρόνια Πολλά για τον Πατέρα!!

Του Steve Cylka