Why You Should Not Want a Smoke Ring on Your Food

Γιατί; Δεν θέλω δαχτυλίδι καπνού. στο φαγητό σου.

Posted on: January 12, 2023Ένα δαχτυλίδι καπνού θεωρείται συχνά το σήμα κατατεθέν κάθε υπέροχου μπάρμπεκιου, αλλά είναι πραγματικά υγιεινό για εσάς; Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να θέλετε ένα δαχτυλίδι καπνού στο φαγητό σας.

Ένα δαχτυλίδι καπνού θεωρείται συχνά το σήμα κατατεθέν κάθε υπέροχου μπάρμπεκιου, αλλά είναι πραγματικά υγιεινό για εσάς; Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να θέλετε ένα δαχτυλίδι καπνού στο φαγητό σας.

Πολλοί αξιόλογοι pit master και εστιατόρια μπάρμπεκιου επιτυγχάνουν αυτό το ring καπνού με ευκολία, και είναι ο στόχος και για πολλούς σεφ της αυλής. Ο δακτύλιος καπνού είναι μια περιοχή με ροζ χρώματος κρέατος στο εξώτατο 8-10 χιλιοστά των καπνιστών κρεάτων. Για παράδειγμα, εμφανίζεται πιο συχνά στο καπνιστό κοτόπουλο, το βόειο κρέας και το χοιρινό.

Αυτό δεν αφορά μόνο τη διαδικασία του καπνίσματος των τροφίμων, αλλά την επίτευξη της επιθυμητής γεύσης για να προσφέρει ένα πιο υγιεινό γεύμα για εσάς και την οικογένειά σας.

Στοιχεία για το κάπνισμα! Γιατί δεν πρέπει να θέλετε ένα δαχτυλίδι καπνού στο φαγητό σας!

Γιατί εμφανίζεται ένας δακτύλιος καπνού;


δαχτυλίδι καπνού!

Το ροζ χρώμα του κρέατος οφείλεται στην παρουσία μιας ένωσης που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Αυτή η ένωση συνήθως σκουραίνει και γίνεται καφέ όταν θερμαίνεται πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Αυτός είναι ο λόγος που η περίμετρος μιας μαγειρεμένης μπριζόλας έχει πιο σκούρο χρώμα από το κόκκινο στο εσωτερικό. Ο λόγος είναι επειδή η χαμηλότερη θερμοκρασία της μέσης της μπριζόλας δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει την απώλεια της χρωστικής της μυοσφαιρίνης.

Όταν καπνίζετε κρέας, συμβαίνει μια διαφορετική διαδικασία από ό,τι σε άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Τα οργανικά καύσιμα όπως το ξύλο και το κάρβουνο, όταν καίγονται σε τέφρα, παράγουν αέριο διοξείδιο του αζώτου (NO2).

Όταν αυτό το αέριο διαλύεται στο κρέας, αντιδρά με τα μόρια του υδρογόνου και γίνεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ). Το ΝΟ σε συνδυασμό με τη μυοσφαιρίνη σχηματίζουν ένα σταθερό ροζ μόριο που δεν μετουσιώνεται στη θερμότητα. Το βάθος του δακτυλίου καπνού καθορίζεται από το πόσο μακριά μπορεί να διαπεράσει ο καπνός στο κρέας.

Τι συμβαίνει σε έναν καπνιστή

Πηγή καυσίμου
Υπάρχουν πολλές σκέψεις κατά το κάπνισμα κρέατος που θα καθορίσουν την έκταση στην οποία θα σχηματιστεί ένας δακτύλιος καπνού. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η πηγή καυσίμου και η παραγωγή ΝΟ από αυτήν την πηγή.

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικού ΝΟ μπορούν να επιτευχθούν σε έναν καπνιστή με τη χρήση μπρικέτων από κάρβουνο ή φωτιάς με ξύλα. και τα δύο είναι ικανά να παράγουν έως και 200 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) NO.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στον θάλαμο μαγειρέματος. Έχει προταθεί ότι τα πιο πράσινα ξύλα παράγουν περισσότερο ΝΟ αλλά είναι λιγότερο κατάλληλα για μαγείρεμα.

Γιατί δεν πρέπει να θέλετε ένα Smoke Ring στο φαγητό σας;

Είναι μια αντίδραση του ΝΟ2 που έρχεται σε επαφή με τη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας. Δεν υπάρχει γεύση και δεν υπάρχει κανένα όφελος από το να βλέπεις αυτό το κόκκινο δαχτυλίδι στο κρέας εκτός από την απόδειξη ότι εσύ και η οικογένειά σου καταναλώνετε υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου.

Μπορεί να είναι μεγάλη ποσότητα NO2 όταν μαγειρεύετε το φαγητό σας χρησιμοποιώντας μια κλειστή σχάρα, όπως μια σχάρα pellet, μια σχάρα με ξύλα ή μια σχάρα Kamado.

Η εξαίρεση για το ξύλο και το κάρβουνο

Δεν υπάρχει πρόβλημα στο μαγείρεμα χρησιμοποιώντας ξύλα ή κάρβουνα σε υπαίθρια σχάρα, επειδή το NO2 έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συσσωρευτεί στο φαγητό σας. Αυτό είναι το ίδιο με τις ψησταριές όφσετ όπου τα ξύλα και τα κάρβουνα καίγονται αντισταθμίζοντας το φαγητό που μαγειρεύεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του NO2 απορρίπτεται πριν προλάβει να μεταδοθεί στο φαγητό που μαγειρεύεται.

Ο καλύτερος συνδυασμός για τη γεύση σας

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε πριονίδι! Οι καπνιστές τροφίμων που χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο μπορούν να φτιάξουν φαγητό με εξαιρετική γεύση. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε το ξύλο πριν πάει στα κάρβουνα. Επομένως, πρέπει να προσέχετε τον καπνιστή σας και να αφαιρέσετε το πριονίδι όταν μαυρίσει μέχρι το τέλος, να το αντικαταστήσετε με πριονίδι και να συνεχίσετε τον καπνό σας. Σίγουρα, μην το αφήσετε να γίνει στάχτη ή ξέρετε το αποτέλεσμα.

Γιατί το Bradley Smokers αποδίδει τον πιο καθαρό καπνό

Πώς παράγεται ο καπνός

Η γεύση του καπνιστού φαγητού επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μόνο το καλύτερο πριονίδι διαφορετικών ξύλων, που είναι η επιλογή μου για μπισκότα καπνίσματος ξύλου Bradley. Το μέγεθος, το σχήμα και το βάρος των μπισκότων έχουν τα ίδια ακριβώς πρότυπα κάθε φορά. Και δεν θα καεί ποτέ και δεν θα γίνει στάχτη!

Γι' αυτό κάθε μπισκότα καίγεται στην ίδια θερμοκρασία, για τον ίδιο χρόνο. Και κάθε μπισκότα σβήνει με νερό όταν τελειώσει. Αυτή η διαδικασία σας κάνει την καλύτερη δυνατή καπνιστή τροφή. Χωρίς το δυσάρεστο αέριο NO2!

Τελικές σκέψεις

Ο μόνος καπνιστής στον κόσμο που κάνει σταθερά την πιο καθαρή γεύση καπνού χωρίς συσσώρευση αερίου NO2 στο φαγητό σας είναι το Bradley Smoker. Όταν χρησιμοποιείτε ένα Bradley όχι μόνο γεύεστε τη διαφορά, αλλά θα δείτε τη διαφορά. Δεν υπάρχει κόκκινο δαχτυλίδι χημικού καπνού στο φαγητό σας.

Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας για τα επόμενα άρθρα μας με περισσότερα στοιχεία για το κάπνισμα τροφίμων, συμβουλές και κόλπα.

Καλό κάπνισμα σε όλους σας!