The Smoker’s Toolbox

Το: Καπνιστής! Εργαλειοθήκη

Posted on: January 11, 2023Σχεδόν κάθε δουλειά ή χειροτεχνία έχει το δικό της σύνολο εργαλείων. Ένας ξυλουργός χρειάζεται σφυρί, τετράγωνο, επίπεδο, μεζούρα και πριόνι για να κάνει τη δουλειά του. Ένας καλός φωτογράφος χρησιμοποιεί διαφορετικούς φακούς, φίλτρα, σκανδάλες, φώτα και τροποποιητές φωτός για να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Σχεδόν κάθε δουλειά ή χειροτεχνία έχει το δικό της σύνολο εργαλείων. Ένας ξυλουργός χρειάζεται σφυρί, τετράγωνο, επίπεδο, μεζούρα και πριόνι για να κάνει τη δουλειά του. Ένας καλός φωτογράφος χρησιμοποιεί διαφορετικούς φακούς, φίλτρα, σκανδάλες, φώτα και τροποποιητές φωτός για να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Λάβετε σοβαρά υπόψη το κάπνισμα

Οι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με το κάπνισμα και το μπάρμπεκιου έχουν επίσης μια λίστα με εργαλεία και εξοπλισμό. Αυτά τα εργαλεία τους βοηθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον καπνιστή τους.

Μερικά εργαλεία ξεπερνούν τα προφανή, όπως το να έχεις καπνιστή και το ξύλο. Τα χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε το τελικό αποτέλεσμα ό,τι καπνίζεται. Ή αλλιώς για να κάνετε τη δουλειά του καπνίσματος πιο εύκολη ή πιο βολική. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά εξαιρετικά εργαλεία για σχεδόν κάθε φανατικό καπνιστή.

Ψηφιακό Θερμόμετρο

Από όλο τον εξοπλισμό και τα αξεσουάρ που υπάρχουν για μπάρμπεκιου, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εκτός από έναν καπνιστή και άφθονο ξύλο, ένα ποιοτικό ψηφιακό θερμόμετρο είναι το επόμενο απαραίτητο εργαλείο για κάθε σοβαρό καπνιστή.

Κρίνοντας την ετοιμότητα του κρέατος με βάση το χρονικό διάστημα που έχει μείνει στον καπνιστή μπορεί να δώσει αποδεκτά αποτελέσματα. Ωστόσο, εδώ είναι κάτι με το οποίο θα συμφωνήσει κάθε σοβαρός BBQer. Η χρήση ψηφιακού θερμομέτρου για την παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας παρέχει σταθερά και πιο ακριβή αποτελέσματα.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη ψηφιακών θερμομέτρων - η άμεση ανάγνωση και το είδος που έχει αισθητήρα με μακρύ καλώδιο. Τα ψηφιακά θερμόμετρα άμεσης ανάγνωσης είναι εξαιρετικά για τον γρήγορο έλεγχο της θερμοκρασίας.

Ψηφιακό θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης: Έχετε πάντα ένα στο χέρι

Ανοίξτε την πόρτα του Bradley Smoker και κολλήστε το θερμόμετρο σε ένα στήθος κοτόπουλου, λουκάνικο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας που καπνίζετε. Αυτό θα σας δώσει μια άμεση ανάγνωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κρέατος. Ακόμα καλύτερα, έχετε ένα από αυτά τα θερμόμετρα άμεσης ανάγνωσης στην τσέπη σας, ενώ καπνίζετε ή ψήνετε στη σχάρα.

Ο άλλος εύχρηστος τύπος ψηφιακού θερμόμετρου είναι αυτός που διαθέτει αισθητήρα με μακρύ καλώδιο. Αυτά είναι ιδανικά για μεγάλες συνεδρίες καπνίσματος, καθώς μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την πόρτα του καπνιστή.

Απλώς κολλήστε τον αισθητήρα σε ένα χοιρινό πισινό, κάποια σπιτική kielbasa, χοιρινή κοιλιά ή κάποιο άλλο κρέας. Στη συνέχεια, περάστε το καλώδιο μέσα από την οπή εξαερισμού του καπνιστή στο επάνω μέρος του Bradley.

Η βάση του θερμομέτρου μπορεί να ακουμπάει πάνω από τον καπνιστή επιτρέποντάς σας να βλέπετε τη θερμοκρασία του κρέατος ενώ καπνίζει. Ορισμένα ψηφιακά θερμόμετρα σάς επιτρέπουν ακόμη και να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στόχου. Θα ηχήσει μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Εγχυνών

Ένας εγχυτήρας κρέατος είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να εισάγετε μαρινάδα, λιωμένο βούτυρο και άλλες υγρές βελτιώσεις γεύσης στο κρέας.

Ενώ ένα ωραίο τρίψιμο μπαχαρικών θα καρυκεύσει την επιφάνεια και θα διεισδύσει σε ένα κομμάτι του κρέατος, ένας εγχυτήρας σας επιτρέπει να βάλετε μερικά καρυκεύματα στον πυρήνα του κρέατος. Επιπλέον, η έγχυση μαρινάδων και λιωμένου βουτύρου θα δώσει στο κρέας ένα πιο ζουμερό τελικό αποτέλεσμα.

Έχοντας καπνίσει χοιρινά γλουτά και ολόκληρες γαλοπούλες με και χωρίς μαρινάδες, μπορώ να σας πω. Σίγουρα υπάρχει βελτίωση τόσο στη γεύση όσο και στην υγρασία του κρέατος.

Μια λέξη προσοχής: Εάν πρόκειται να αγοράσετε έναν εγχυτήρα κρέατος, προμηθευτείτε έναν υψηλής ποιότητας. Υπάρχει μια σειρά από φθηνά μοντέλα στο διαδίκτυο που είναι κατασκευασμένα με λεπτά πλαστικά μέρη και μπορεί να σπάσουν μετά από μερικές χρήσεις. Το μπεκ κρέατος της επιλογής μου είναι από το www.spitjack.com

Γάντια BBQ Heat

Κάθε φορά που καπνίζετε κρέας ή άλλα τρόφιμα, θα υπάρχουν φορές που θα θέλετε μερικά καλά γάντια μπάρμπεκιου. Ενώ τα γάντια φούρνου θα λειτουργήσουν, προσωπικά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα καπιτονέ γάντια φούρνου κουζίνας μου. Κανονικά, παίρνουν υπολείμματα καπνού στο ύφασμα και στη συνέχεια χρειάζονται πλύσιμο.

Αντίθετα, ένα ποιοτικό ζευγάρι γάντια σιλικόνης που είναι ανθεκτικά στη θερμότητα είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή. Τα γάντια σιλικόνης σάς επιτρέπουν να σηκώσετε ένα καπνιστό χοιρινό πισινό από τις σχάρες καπνιστών ή να αφαιρέσετε τα σπιτικά καπνιστά λουκάνικα από τα άγκιστρα. Στη συνέχεια, ένα γρήγορο ξέβγαλμα, και όλα καθαρίζονται και είναι έτοιμα για χρήση ξανά.

Bradley Magic Mats

Ενώ οι σχάρες Bradley Smoker είναι ιδανικές για τα περισσότερα από τα τρόφιμα που μπορείτε να καπνίσετε, αποτελούν πρόκληση για μερικά πράγματα.

Τα ευαίσθητα φιλέτα ψαριών μπορεί να είναι δύσκολο για τις τυπικές σχάρες, ενώ ακόμη και οι φτερούγες κοτόπουλου μπορούν να κολλήσουν επίσης. Επίσης, το κάπνισμα μικρότερων τροφών, όπως οι ξηροί καρποί ή οι γαρίδες μικρότερου μεγέθους, απαιτούν έξυπνες τροποποιήσεις ώστε να μην πέφτουν από τις τρύπες.

Τα νέα Bradley Smokers Magic Mats είναι τέλεια για ευαίσθητα ή μικρά φαγητά. Είναι και τα δύο αντικολλητικά και έχουν πολύ μικρότερες τρύπες. Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, τα Magic Mats καθαρίζονται εξαιρετικά εύκολα και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

Αφού τα έχω πάρει, τα χρησιμοποιώ συνέχεια.

https://www.bradleysmoker.com/ca/product/bradley-smoker-non-stick-silicone-mat-magic-mats/

Χοιρινά νύχια που τραβούν

Κάθε φορά που καπνίζω λίγο χοιρινό πισινό για χοιρινό κρέας, φροντίζω να καπνίζω πολλά ψητά. «Μπορεί να χορτάσει και τον καπνιστή», λέω συχνά!

Μόλις βγουν από τον καπνιστή έτοιμο να «τραβηχτούν», πάντα απλώνω τα νύχια μου. Κάνουν το τράβηγμα πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα στην αγορά και συνήθως μοιάζουν αρκετά και κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα. Έρχονται σε ζευγάρια και, για να τα χρησιμοποιήσετε, απλά τα πιάνετε με τα χέρια σας, επιτρέποντάς σας να μοιάζετε κάτι σαν το X-Men's Wolverine.

Τα νύχια φτιάχνουν γρήγορα χοιρινά γλουτά και είναι εξαιρετικά για ανθρώπους σαν εμένα, που φτιάχνουν συχνά χοιρινό κρέας.

Αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα ανόητο αντικείμενο στην εργαλειοθήκη, αλλά διαπιστώνω ότι ποτέ δεν μπορώ να έχω αρκετό αλουμινόχαρτο. Το χρησιμοποιώ όλη την ώρα όταν καπνίζω, καθώς είναι υπέροχο να τυλίγω παϊδάκια, χοιρινό γλουτό ή άλλο κρέας, μόλις βγουν από το καπνιστή.

Η μέθοδος FTC (Foil-Towel-Cooler) είναι ιδανική για καπνιστό ψαρονέφρι ή χοιρινό πισινό. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του κρέατος για μερικές ώρες, αν χρειαστεί. Είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να μεταφέρετε καπνιστό κρέας, αν το φέρνετε σε πάρτι, πικνίκ ή άλλη εκδήλωση!

Όταν αγοράζετε αλουμινόχαρτο, βεβαιωθείτε ότι είναι βαριάς χρήσης. Επίσης, η μεγαλύτερη/ευρύτερη ποικιλία είναι εύχρηστη και ιδανική για το τύλιγμα του κρέατος.

Δίσκοι αλουμινόχαρτου μιας χρήσης

Μαζί με το αλουμινόχαρτο, οι δίσκοι με αλουμινόχαρτο μιας χρήσης είναι εξαιρετικά βολικοί για κάθε καπνιστή. Φροντίστε να τα έχετε σε απόθεμα. Επιπλέον, οι δίσκοι είναι ιδανικοί για το κάπνισμα τροφίμων που δεν λειτουργούν σε σχάρες καπνιστών.

Χρησιμοποιήστε τα για ψημένα φασόλια στο καπνιστή, λαχανικά και άλλα τρόφιμα. Οι δίσκοι με αλουμινόχαρτο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το κρέας που έχετε καπνίσει στις σχάρες καπνιστών. Απλώς σκεπάζετε το δίσκο με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμο! Τώρα μπορείτε να το μεταφέρετε ή να το χρησιμοποιήσετε για να το σερβίρετε σε ένα πικνίκ.

Φακός

Κάθε σοβαρός BBQer ξέρει ότι υπάρχουν στιγμές που είναι απαραίτητο να πάει να ελέγξει τον καπνιστή αργά το βράδυ. Αυτοί οι μεγάλοι καπνοί ενός χοιρινού πισινό ή ψαρονέφρι μπορεί να ξεκινήσουν στη μέση της νύχτας ή να συνεχιστούν αργά το βράδυ. Ένας καλός φακός θα σας βοηθήσει καθώς ελέγχετε τον καπνιστή.

Οι καλύτεροι τύποι φακών, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτοί με κατεύθυνση με βάση. Μπορείτε να το βάλετε στραμμένο προς τον καπνιστή και να έχετε και τα δύο χέρια για να ελέγξετε το κρέας.