Bourbon and Herb Smoked Natural Range Raised Turkey

Bourbon and Herb Smoked Natural Range Rais Turkey

Posted on: January 11, 2023



Μια ψητή γαλοπούλα μπορεί να είναι νόστιμη, αλλά όταν καπνίζεται, ξεπερνά ακόμα και το γεμιστό και ψητό πουλί διακοπών. Δείτε εδώ πώς να το φτιάξετε.

Η γαλοπούλα είναι μια πολύ ευπροσάρμοστη πρωτεΐνη. Και, κατά τη γνώμη μου, ενώ μια ψητή γαλοπούλα μπορεί να είναι νόστιμη αν τη μεταχειριστεί σωστά, όταν καπνίζετε μια γαλοπούλα τα αποτελέσματα μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το γεμιστό και ψητό πουλί διακοπών.

Είχα την ευκαιρία φέτος να εξασφαλίσω μια δεύτερη γαλοπούλα από ένα τοπικό αγρόκτημα γαλοπούλας. Ήταν ένα πουλί 16 λιβρών, που εκτρέφεται με φυσικό τρόπο. Το είδα ως την τέλεια ευκαιρία να καπνίσω λίγο και, στη συνέχεια, να σκουπίσω με ηλεκτρική σκούπα και να παγώσω μια σειρά από κομμάτια – ειδικά πολλά κομμένα σε φέτες κρέας για σάντουιτς (δείτε τη συνταγή παρακάτω).

Συστατικά

Μια γκάμα αυξημένη, φυσική γαλοπούλα

γαλοπούλα 1

Για την ξηρή άλμη

Συνδυάστε ένα μείγμα είτε ξηρών είτε φρέσκων βοτάνων. Θυμηθείτε ότι τα ξηρά βότανα θα φέρουν πιο έντονη γεύση. Χρησιμοποίησα κυρίως φρέσκα βότανα.

Τέσσερα κλωνάρια φρέσκου δεντρολίβανου (βελόνες λωρίδων από το στέλεχος).
Τέσσερα κλωνάρια φρέσκου φασκόμηλου.
10 – 12 κλωναράκια φρέσκο κοινό θυμάρι
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
Δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου
Μια κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Ένα κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Μισό φλιτζάνι αλάτι kosher
Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη turbinado (ζάχαρη ακατέργαστη)

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

Για τον καπνό

Δύο μήλα, κομμένα στη μέση

Ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση και τρεις ή τέσσερις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
Τέσσερα κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο σας Bourbon
Μπισκότα ουίσκι δρυός

Τεχνική

Τρίψτε το μείγμα Dry Brine σε όλη τη γαλοπούλα – πάνω, κάτω και μέσα στην κοιλότητα.
Ψύξτε τη γαλοπούλα, ξεσκέπαστη, στο ψυγείο για 24 ώρες.

Τριάντα λεπτά πριν το κάπνισμα, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από το ψυγείο και ξεπλύνετε την άλμη – αφιερώστε λίγο χρόνο με αυτό και αφαιρέστε την άλμη από το πουλί. Χρησιμοποιήστε κρύο τρεχούμενο νερό.

Στεγνώστε καλά τη γαλοπούλα και βάλτε τα μήλα, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου στην κοιλότητα μαζί με τα κλωνάρια δεντρολίβανου.
Τρίψτε το Bourbon σε όλο το εξωτερικό της γαλοπούλας.

Καπνός

Καπνίζετε τη γαλοπούλα στα μπισκότα ουίσκι δρυός στους 220 – 225 βαθμούς για 6 – 8 ώρες
Πασπαλίστε με το Bourbon όχι περισσότερες από τρεις φορές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας καπνίσματος.
Ψάξτε για εσωτερική θερμοκρασία 150 – 160 μοίρες.
Όταν η γαλοπούλα φτάσει σε θερμοκρασία και γίνει, την αφαιρούμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ξύλο κοπής για 15 – 20 λεπτά.
Αφαιρέστε τα φρούτα και τα λαχανικά από την κοιλότητα. Χαρίστε, κόψτε σε φέτες και απολαύστε!

Τουρκία

Συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς

Αυτό είναι ένα νόστιμο σάντουιτς - και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που καπνίζω γαλοπούλα! Ενώ μπορείτε να πειραματιστείτε με το είδος του τυριού, αποδεικνύεται καλύτερο με ένα βουτυρωμένο, πλούσιο τυρί.

Συστατικά

Μία ντεμί – μπαγκέτα
Τριπλή κρέμα τυρί Brie
Ζελέ καυτερή πιπεριά
Ρόκα
Φέτες καπνιστή γαλοπούλα

γαλοπούλα2

Τεχνική

Ανοίξτε την μπαγκέτα και απλώστε το Brie στη μία πλευρά του ψωμιού.
Απλώνουμε το ζελέ πιπεριάς από την άλλη πλευρά του ψωμιού.
Στρώνουμε φέτες από την καπνιστή γαλοπούλα πάνω από το τυρί.
Στρώστε τη ρόκα πάνω από τη γαλοπούλα, κλείστε το σάντουιτς και απολαύστε!

Από τον Philly Foodist