Best Ways To Smoke Shrimp

Καλύτεροι Τρόποι Καπνίσματος Γαρίδα

Posted on: January 16, 2023Όσον αφορά τα θαλασσινά, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι οι γαρίδες. Έχει μια ισορροπία γλυκού και αλμυρού με μοναδική ήπια γεύση, καθιστώντας τον έναν τέλειο καμβά για διάφορα καρυκεύματα και σάλτσες.

Όσον αφορά τα θαλασσινά, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι οι γαρίδες. Έχει μια ισορροπία γλυκού και αλμυρού με μοναδική ήπια γεύση, καθιστώντας τον έναν τέλειο καμβά για διάφορα καρυκεύματα και σάλτσες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές μεθόδους για να μαγειρέψετε γαρίδες, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να τις καπνίσετε. Μπορείτε να καπνίσετε γαρίδες με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα διαθέσιμα εργαλεία μαγειρέματος.

Φρέσκο ή κατεψυγμένο

Το κάπνισμα γαρίδας ξεκινά με την επιλογή του είδους γαρίδας που είναι προτιμότερο για τις περιστάσεις σας. Αν πρόκειται να μαγειρέψετε τις γαρίδες την ίδια μέρα, είναι καλύτερο να αγοράσετε τις πιο φρέσκες. Διαφορετικά, επιλέξτε κατεψυγμένες γαρίδες. Αυτά τα θαλασσινά γίνονται άσχημα αρκετά γρήγορα, αναδίδοντας μια ξινή μυρωδιά, θαμπή εμφάνιση και ασυνήθιστα γλοιώδη υφή.

Εάν αγοράσατε κατεψυγμένες γαρίδες, πρέπει να τις ξεπαγώσετε σωστά, διαφορετικά η ποιότητά τους θα υποβαθμιστεί. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Λάβετε υπόψη ότι όλη η απόψυξη πρέπει να γίνεται με κρύο νερό και δεν πρέπει να βάζετε τις γαρίδες σε φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό θα κάνει τις γαρίδες ευαίσθητες στη συσσώρευση βακτηρίων και θα κάνει την υφή τους ανομοιόμορφη ξεπαγώνοντας μόνο το κέλυφός τους ενώ το εσωτερικό τους παραμένει παγωμένο.

Απόψυξη και προετοιμασία των γαρίδων

Σουρωτήρι

Η πρώτη μέθοδος απόψυξης είναι να τα βάλετε σε ένα σουρωτήρι και να τα αφήσετε να τρέξει κρύο νερό για 15 με 20 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα καταναλώσει πολύ νερό, αλλά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος.

Μουλιάζοντας τις γαρίδες

Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ για 10 λεπτά, να τις στραγγίσετε και να τις αφήσετε ξανά στο νερό για άλλα 15 λεπτά.

Ψυγείο

Η τελευταία μέθοδος είναι να τοποθετήσετε τις γαρίδες σε ένα μπολ με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και να τις βάλετε στο ψυγείο για μια νύχτα και να τις ξεπλύνετε την επόμενη μέρα.

Ετοιμάστε τις Γαρίδες

Μόλις οι γαρίδες αποψυχθούν σωστά, στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Είναι καλύτερο να τα μαγειρέψετε αμέσως μετά για καλύτερα αποτελέσματα. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το μέγεθος της γαρίδας. Συνιστούμε να επιλέξετε γαρίδες μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, επειδή τέτοιες αναλογίες είναι πιο κατάλληλες για μεθόδους μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία, όπως το κάπνισμα.

Το επόμενο βήμα στο κάπνισμα γαρίδας είναι το ξεφλούδισμα και το ξεφλούδισμα.

  • Πρώτα, πρέπει να κόψετε τα κεφάλια και να αφαιρέσετε όλα τα πόδια.
  • Στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας κάτω από το κέλυφος και απλά τραβήξτε το.
  • Για να χωρίσετε μια γαρίδα, περάστε ένα μαχαίρι στην πλάτη της και κάντε μια ρηχή κοπή. Αυτό θα αποκαλύψει τη σκοτεινή φλέβα από κάτω, την οποία πρόκειται να αφαιρέσετε.

Καρύκευμα

Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε γεύση στις γαρίδες. Υπάρχουν διάφορες συνταγές που μπορείτε να ακολουθήσετε για τη μαρινάδα.

Εν τω μεταξύ, αν θέλετε κάτι φρέσκο και αλμυρό, Μαρινάδα με γαρίδες με βότανα και σκόρδο, περιλαμβάνει μια συλλογή από βότανα, μπορεί να απαντήσει στις λαχταρίες σας.

Κάπνισμα

Τέλος, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε με την πραγματική διαδικασία καπνίσματος. Σας συνιστούμε να ζεστάνετε τον καπνιστή του φαγητού σας στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ ή 107 βαθμούς Κελσίου. Θυμηθείτε να μην παραλείψετε αυτό το βήμα, ώστε οι μαριναρισμένες γαρίδες σας να αρχίσουν να μαγειρεύουν τη στιγμή που θα τις τοποθετήσετε μέσα.

Για τη γεύση του ξύλου, υπάρχουν διάφοροι τύποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να προσδιορίσετε ποιο ταιριάζει στον ουρανίσκο σας. Τα γλυκά φρούτα όπως τα μήλα και τα κεράσια συνδυάζονται υπέροχα με πικάντικα καρυκεύματα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το κάπνισμα φαγητού γενικά, οι έντονες γεύσεις ξύλου, όπως το αγριόφυλλο και το πεκάν, μπορούν να δώσουν στις γαρίδες μια γεύση. Μπορείτε να ελέγξετε τη μεγάλη ποικιλία επιλογών για υψηλή ποιότητα Μπράντλεϊ Μπισκετ Σε σύνδεση.

Καλάθι ψησίματος

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καπνίσετε γαρίδες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλάθι ψησίματος. Αυτή η μέθοδος θα πάρει μόνο λίγο χρόνο για να προετοιμαστεί και δίνει στα θαλασσινά αρκετό χώρο για να κυκλοφορήσει καλά ο καπνός. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την ουρά των γαρίδων, καθώς έτσι θα σας διευκολύνει να τις κρατάτε ενώ τις τρώτε.

Σουβλάκι

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος καπνίσματος γαρίδων είναι το σουβλάκι. Θα υπάρχει επίσης αρκετός χώρος ανάμεσα στα κομμάτια για να κυκλοφορήσει ο καπνός, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία. Για αυτήν τη μέθοδο, συνιστάται να αφαιρέσετε τις ουρές, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τον κόπο να τις αφαιρέσετε αργότερα.

Βουτυρωμένο ταψί

Η τελευταία μέθοδος για να καπνίσετε γαρίδες είναι να τις τοποθετήσετε σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Δυστυχώς, ο καπνός δεν κυκλοφορεί καλά, οπότε μπορεί να υπάρχει λιγότερη γεύση αν τα μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο.

Ανεξάρτητα από το πώς καπνίζετε τις γαρίδες, φροντίστε να μην τις αφήσετε να καθίσουν μέσα στο καπνιστή φαγητού για περισσότερο από 20 έως 30 λεπτά. Αυτό συμβαίνει γιατί το υπερβολικό ψήσιμο θα τα κάνει σκληρά και μη βρώσιμα.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.