The Most Famous Rub Types Paired with Delicious Recipes

Το πιο διάσημο. Είδη Rub Σε συνδυασμό με Delicious Συνταγές

Posted on: January 16, 2023



Υπάρχει ένας απλός τρόπος να κυριαρχείς στην τέχνη του μπάρμπεκιου που όλοι οι πίτσερ συμφωνούν. Ναι, μιλάμε για ρούβλια. Τα Rubs είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γεύονται το φαγητό, ενώ το κάνουν τρυφερό και ζουμερό. Ένα απλό μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων μπορεί να κάνει θαύματα για να σας δώσει μια τέλεια κάνει πίτσες ζουμερή μπριζόλα. Rub πηγαίνει καλά με οποιοδήποτε τύπο μπάρμπεκιου είναι το κάπνισμα τροφίμων ή ψήσιμο.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κυριαρχήσετε στην τέχνη του μπάρμπεκιου φαγητού στον οποίο συμφωνούν όλοι οι pitmasters. Ναι, μιλάμε για τρίψιμο. Το τρίψιμο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αρωματίσετε το φαγητό ενώ το κάνετε τρυφερό και χυμώδες. Ένας απλός συνδυασμός μπαχαρικών και βοτάνων μπορεί να κάνει θαύματα για να σας δώσει μια τέλεια ζουμερή ζουμερή μπριζόλα. Το τρίψιμο ταιριάζει καλά με κάθε είδος μπάρμπεκιου είτε είναι κάπνισμα φαγητού είτε ψήσιμο στη σχάρα.

Εδώ θα μιλήσουμε για το είδος των τριψίματος και τις συνταγές που είναι πιο κατάλληλες για καθένα από αυτά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τους τύπους τριψίματος για το μπάρμπεκιου φαγητού.

Τρίψιμο ξηρού τύπου

Φτιάχνεται με όλα τα ξηρά υλικά όπως αλεσμένα μπαχαρικά, αποξηραμένα βότανα, αλεσμένους σπόρους κ.λπ. Το ξηρό τρίψιμο αλείφεται ομοιόμορφα σε όλο το φαγητό πριν το μπάρμπεκιου. Το φαγητό πρέπει να ξεκουραστεί για λίγο πριν το μαγείρεμα, ώστε οι γεύσεις από το τρίψιμο να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του. Είναι πιο κατάλληλο για τρόφιμα που δεν χρειάζονται τρυφερό. Το ξηρό τρίψιμο είναι εξαιρετικό για μπριζόλες με λιγότερο λίπος όπως παϊδάκια.

Τρίψιμο υγρού τύπου

Αυτό το τρίψιμο έχει όλες τις γεύσεις ενός ξηρού τρίψιμο σε μια ρευστή βάση. Η βάση γίνεται γενικά με λάδι, οινόπνευμα ή χυμό φρούτων που προσθέτει γεύση και επίσης λειτουργεί ως μαλακτικό. Τα υγρά τρίψιμο είναι τέλεια για τεμάχια κρέατος που απαιτούν αργό ψήσιμο και τείνουν να στεγνώνουν εύκολα.

Το κομμάτι του κρέατος αφήνεται τελείως βουτηγμένο στο υγρό τρίψιμο για περίπου μία ώρα πριν το μαγείρεμα. Σε αυτή τη διαδικασία, το κρέας όχι μόνο απορροφά τις γεύσεις του τρίψιμο αλλά και την υγρασία από την υγρή βάση.

Εύκολες Συνταγές Τριψίματος Ξηρού/Υγρού τύπου

Τώρα που έχετε μια βασική ιδέα για τα είδη τριψίματος και τον τρόπο εφαρμογής τους, ήρθε η ώρα για τις συνταγές. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές εύκολες συνταγές για ξηρό και υγρό τρίψιμο παρακάτω που μπορείτε να τις τραβήξετε σε λίγο.

1. Τρίψιμο με ραβδώσεις μπάρμπεκιου (Ξηρό τρίψιμο)

Συνταγή: Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, μουστάρδα σε σκόνη και αλεσμένο βασιλικό με μια κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και αλάτι. Σε αυτό το μείγμα, προσθέστε 1/3 φλιτζάνι πάπρικα ως άρωμα βάσης και ανακατέψτε τα πάντα καλά. Το ξηρό τρίψιμό σας είναι έτοιμο για εφαρμογή σε οποιοδήποτε κόψιμο πλευρών.

2. Αλμυρό γλυκό τρίψιμο (Dry rub)

Συνταγή: Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι, σκόνη τσίλι, κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη και αλάτι. Τώρα ανακατέψτε απαλά δύο κουταλιές της σούπας πάπρικα σε αυτό. Τελειώστε το ανακατεύοντας μισό φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη. Το στεγνό σας τρίψιμο είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος.

3. Τρίψιμο με κακάο και καφέ (ξηρό τρίψιμο)

Συνταγή: Ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι το καθένα σκούρα καστανή ζάχαρη και αλεσμένο καφέ. Τώρα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πάπρικα, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Τέλος, προσθέστε ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο και ανακατέψτε τα όλα καλά. Το ξηρό σας τρίψιμο θα έχει την ουσία του καφέ και της μόκας.

4. Γλυκό και καπνιστό τρίψιμο μπάρμπεκιου (Υγρό τρίψιμο)

Συνταγή: Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού πάπρικα, σκόνη σκόρδου, χυμό λάιμ και ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι αβοκάντο. Σε αυτό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι και ζάχαρη καρύδας. Τώρα ανακατέψτε με μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη chipotle, αλάτι και πιπέρι. Όταν το τρίψιμο αποκτήσει υφή σαν πάστα, είναι έτοιμο για χρήση.

5. Πικάντικο τρίψιμο πουλερικών (Υγρό τρίψιμο)

Συνταγή: Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θρυμματισμένο δεντρολίβανο με δύο κουταλάκια του γλυκού πάπρικα. Τώρα προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ και Old Bay Seasoning με αλάτι σέλινου. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε μια τέλεια βάση.

6. Γλυκό και πικάντικο τρίψιμο (Υγρό τρίψιμο)

Συνταγή: Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας πάπρικα, μαύρο πιπέρι, καγιέν, λεμόνι πιπέρι θυμάρι, αλάτι, μέλι, μπέρμπον και χυμό λάιμ. Τώρα ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού με ¼ φλιτζάνι μαύρη μπύρα. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και στη συνέχεια το τρίψιμό σας είναι έτοιμο για εφαρμογή.

Τα μυστικά του τέλειου καπνίσματος

Με όλες αυτές τις συμβουλές και τις συνταγές για το τρίψιμο μπάρμπεκιου, θέλουμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές σχετικά με το κάπνισμα τροφίμων. Αυτά τα hacks σίγουρα δεν αντικαθιστούν την εμπειρία και την ικανότητα ενός pitmaster, αλλά θα σας βοηθήσουν να μάθετε τα βασικά του καπνίσματος τροφίμων.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα τρίψιμο: Εάν δεν θέλετε η μπριζόλα σας να έχει απαλή γεύση, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα τρίψιμο. Προσθέτει γεύση και επίσης βελτιώνει τη γεύση, τη μυρωδιά και το χρώμα του φαγητού.

Χρησιμοποιήστε το καλύτερο κρέας: Χρησιμοποιήστε ωμό κρέας για το κάπνισμα, καθώς μπορεί να απορροφήσει περισσότερη γεύση σε σύγκριση με το μισομαγειρεμένο φαγητό. Το κρέας καλύτερης ποιότητας διατηρεί επίσης την τρυφερότητά του μετά το μαγείρεμα.

Χρησιμοποιήστε έναν ειδικό καπνιστή τροφίμων: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε επαγγελματία καπνιστή τροφίμων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Bradley Smoker που διαθέτει προηγμένα χειριστήρια και εύχρηστα χαρακτηριστικά, όπως ψηφιακές ρυθμίσεις, μαγνητικές πόρτες και σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας καυσίμου.

Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία: Μια μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας μπορεί να καταστρέψει όλο το παιχνίδι του καπνίσματος. Μπορεί να στεγνώσει το κρέας ή να το απανθρακώσει, κάνοντας το πικρό και δύσοσμο. Ευτυχώς, υπάρχει λύση σε αυτό. Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι ειδικά σχεδιασμένα ροκανίδια για να καίγονται περισσότερο και να παράγουν ομοιόμορφη θερμότητα. Τα Bradley Bisquettes συνεργάζονται καλά με το Bradley Smoker για να σας προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία καπνίσματος φαγητού.

Αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley σχετικά με την προετοιμασία τρίβει και το κάπνισμα τροφίμων έχουν απλοποιηθεί για να βοηθήσουν τους αρχάριους να αποκτήσουν την τέχνη του καπνίσματος φαγητού. Άλλωστε, χρειάζεται μόνο θέληση για να ξεκινήσετε για να έχετε νόστιμα αποτελέσματα.

Ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρίψιμο κρέατος; Μην ψάξετε περισσότερο από τα άρθρα μας σχετικά με:
3 Σπιτικά Τρίψιμο για να ανεβάσετε το Καπνιστό Κοτόπουλο σας στο Επόμενο Επίπεδο
Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.