Όσον αφορά το BBQ, υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για νόστιμα φαγητά. Αλλά ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα για να φτιάξουμε είναι ένα καπνιστό ντιπ. Δεν χρειάζεστε πολλά για να τα φτιάξετε και η γεύση είναι απίστευτη. Εδώ είναι οι κορυφαίες 5 καπνιστές βουτιές μας που σίγουρα θα κάνουν το επόμενο μπάρμπεκιου σας αξέχαστο.
1) Καπνιστή σάλσα

Η σάλσα είναι αγαπημένη του πλήθους και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπερδέψετε τα πράγματα από το να την καπνίσετε! Όχι μόνο το κάπνισμα της σάλσας της δίνει μια φανταστική καπνιστή γεύση που θα κάνει τους καλεσμένους σας να γλείφουν τα χείλη τους, αλλά επίσης εμποδίζει τον διαχωρισμό των συστατικών. Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζεστε και πώς να το κάνετε:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 1/2 κιλό ντομάτες, 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 μεγάλα jalapenos (με τους σπόρους και ψιλοκομμένα), 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (χοντροκομμένα), χυμό από 1 λάιμ, πρέζα αλάτι.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί λαχανικών καπνιστών ή ένα ταψί με αλουμινόχαρτο μιας χρήσης με χυμό.
Καπνίζετε στους 225 °F (107 °C) για δύο ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βάζουμε τα καπνιστά λαχανικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Ρίξτε τα κρύα λαχανικά σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων με 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου και χτυπήστε μέχρι την επιθυμητή συνοχή. Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και μετά το βάζετε σε αεροστεγές δοχείο και το αφήνετε να κρυώσει όλη τη νύχτα. Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να αναμειχθούν και να σας δώσει ένα εκπληκτικό πιάτο όταν τελικά σκαλίσετε.
2) Καπνιστό γαλλικό ντιπ κρεμμυδιού

Το κάπνισμα του κρεμμυδιού σας προσθέτει μια υπέροχα καπνιστή γεύση που συνδυάζεται καλά με τόσα πολλά διαφορετικά πιάτα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και άλλους τύπους ντιπ, όπως σπανάκι ή αγκινάρα. Εδώ είναι τι χρειάζεστε:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (8 ουγγιές), 1 φλιτζάνι μαγιονέζα (8 ουγγιές), 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λίγο νερό. Καπνίστε για μία ώρα στους 225 °F (107 °C) ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε καλά σε χαρτί κουζίνας ή σε καθαρή πετσέτα και μετά μεταφέρετε σε επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε 5 φορές.
Προσθέστε κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα, σκόρδο, φύλλα θυμαριού και αλάτι στον επεξεργαστή τροφίμων. Σβήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, μετά το βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
3) Μπάλα καπνιστού τυριού

Οι μπάλες τυριού είναι πάντα μια επιτυχία σε κάθε πάρτι και το κάπνισμα τις κάνει μόνο καλύτερες! Όχι μόνο το κάπνισμα του τυριού προσθέτει ένα φανταστικό γευστικό προφίλ, αλλά λειτουργεί και ως συντηρητικό.
Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή τη λιχουδιά:
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, 2 φλιτζάνια τριμμένο κοφτερό τυρί τσένταρ (8 ουγγιές), 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα καυτερής πιπεριάς, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, 1/4 τσαγιού αλάτι, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το τυρί τσένταρ, τη σάλτσα Worcestershire, τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μετά πλάθουμε σε μπάλα.
Τοποθετήστε τη μπάλα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τυλίξτε σε ρολό και στη συνέχεια τοποθετήστε τη στο καπνιστή σε χαμηλή φωτιά (200 °F ή 93 °C) για μία ώρα. Βγάζουμε από το τσιγάρο και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
4) Ντιπ καπνιστών φασολιών

Το ντιπ φασολιών είναι πάντα επιτυχία σε κάθε πάρτι και το κάπνισμα το οδηγεί στο επόμενο επίπεδο! Όχι μόνο ο καπνός προσθέτει μια φανταστική γεύση, αλλά κάνει και το ντιπ εξαιρετικά κρεμώδες. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (στραγγισμένα και ξεπλυμένα), 1/2 φλιτζάνι σάλσα, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα μαύρα φασόλια, τη σάλσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη σκόνη τσίλι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και μετά αλατοπιπερώνουμε όπως προτιμάτε.
Καπνίζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με λαχανικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρουμε με πατατάκια ή φέτες τορτίγιας.
5) Ντιπ καπνιστού σολομού

Το ντιπ σολομού είναι πάντα επιτυχία σε κάθε πάρτι και το κάπνισμα του δίνει μια τόσο όμορφη τελική πινελιά! Όχι μόνο ο καπνός προσθέτει μια φανταστική γεύση, αλλά εξαλείφει και την ψαρώδη γεύση που έχει μερικές φορές ο σολομός. Αυτή η νόστιμη συνταγή χρειάζεται:
1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα (12 ουγκιές), συσκευασία 8 ουγκιών καπνιστό σολομό, χοντροκομμένο, 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα χρένου, 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα, και αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το τυρί κρέμα, τον καπνιστό σολομό, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα χρένου και την καπνιστή πάπρικα. Παλμού μέχρι να γίνει λείο. Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε το να κρυώσει όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε με κράκερ ή τσιπς bagel.
Τελικές σκέψεις
Μπορείτε να τροποποιήσετε λίγο τη συνταγή του καπνιστού ντιπ για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το γεύμα σας. Αφήστε το καπνιστό ντιπ να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε για να εμποτίσει τη μέγιστη γεύση. Επιλέξτε το δικό σας Μπράντλεϊ Μπισκέ προσεκτικά γιατί θα επηρεάσουν την τελική γεύση του ντιπ σας.
Ενδιαφέρεστε για περισσότερες συνταγές ντιπ; Σας καλύψαμε! Δείτε τις παρακάτω συνταγές:
Καπνιστό Proscuitto Brie Cheese Dip
Συνταγή ντιπ καπνιστού ψαριού
Συνταγή για ζεστό καπνιστό κοτόπουλο και ντιπ τσένταρ
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.