Best Way to Smoke Scallops

Ο καλύτερος τρόπος για να καπνίσετε Φεστόνι

Posted on: January 17, 2023



Τα χτένια είναι υπέροχο φαγητό. Αν τα μαγειρέψετε σωστά, μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά είναι λίγο τέχνη. Ωστόσο, δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με το κάπνισμα, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Τα χτένια είναι υπέροχο φαγητό. Αν τα μαγειρέψετε σωστά, μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά είναι λίγο τέχνη. Ωστόσο, δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με το κάπνισμα, όπως όλοι γνωρίζουμε. Το κάπνισμα των χτενιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και να τους δώσετε μια ωραία, τραγανή κρούστα. Δεν χρειάζεστε πολύπλοκο εξοπλισμό για να φτιάξετε αυτή τη λιχουδιά. Με έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων και αλατοπίπερο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καταπληκτικό πιάτο στην άνεση του σπιτιού σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε χτένια για καπνό

Η διαδικασία παρασκευής υπέροχων καπνιστών χτενιών ξεκινά ακριβώς στον πάγκο των ψαριών. Όταν ψάχνετε να αγοράσετε χτένια για να καπνίσετε, είναι σημαντικό να βρείτε τα πιο φρέσκα χτένια. Ψάξτε για χτένια που είναι ακόμα υγρά και έχουν ελαφρώς ημιδιαφανή εμφάνιση. Συχνά είναι καλύτερο να μαζεύετε χτένια από το κάτω μέρος του κοχυλιού, καθώς εκεί τα οστρακοειδή τείνουν να είναι πιο φρέσκα. Αναζητήστε σφιχτά, σαρκώδη χτένια με ήπια εμφάνιση.

Τα χτένια παρόμοιου μεγέθους και εμφάνισης τείνουν να είναι παρόμοιας ποιότητας. Για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, μην τα αγοράζετε ως μέρος μιας μικτής θήκης. Θα αναμειχθούν με άλλα χτένια που έχουν τοποθετηθεί για προβολή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ως πρόσθετη προφύλαξη, αγοράστε χτένια που δεν έχουν αποθηκευτεί σε ψυγείο. Αντίθετα, αγοράστε τα από ψαραγορά ή κατάστημα φρέσκων θαλασσινών με υψηλούς τζίρους.

Τι μέγεθος πρέπει να ψάχνετε για χτένια

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι το μέγεθος. Θέλετε να αγοράσετε τα μεγαλύτερα χτένια που μπορείτε να βρείτε για το κάπνισμα. Επειδή τα χτένια πωλούνται με μέτρηση ανά λίβρα, προτιμήστε μικρότερη μέτρηση. Αυτό θα σας δώσει λιγότερα αλλά μεγαλύτερα χτένια ανά κιλό.

Πώς να προετοιμάσετε τα χτένια για το κάπνισμα

Τα χτένια είναι συνήθως καθαρά όταν προέρχονται από την αγορά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκουραστείτε. Εάν δεν είστε σίγουροι για την προέλευση και την καθαριότητά τους, κάντε λίγη δουλειά μόνο και μόνο για να είστε ασφαλείς. Ξεκινήστε ξεπλένοντάς τα με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια στεγνώνοντας με χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να τα καρυκεύσετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Φροντίστε με αυτό γιατί τα χτένια είναι πολύ ευαίσθητα, οπότε δεν θέλετε να είστε υπερβολικά ενθουσιώδεις με τα καρυκεύματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μαρινάδες. Αποφύγετε οποιεσδήποτε μαρινάδες με βάση το οξύ γιατί θα προμαγειρέψουν τα χτένια σας πριν τα καπνίσετε.

Τα χτένια δεν έχουν πολύ λίπος. Μπορείτε να προσθέσετε μια ελαφριά επικάλυψη ελαιόλαδου στην επιφάνειά τους πριν προσθέσετε το καρύκευμα. Τα χτένια είναι πλέον έτοιμα για τον καπνιστή.

Καλύτερες επιλογές ξύλου καπνίσματος για χτένια

Το καλύτερο μέρος του καπνίσματος φαγητού είναι το παιχνίδι με τις γεύσεις. Όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα, η τελική γεύση των καπνιστών χτενιών σας θα εξαρτηθεί από το είδος του ξύλου που θα επιλέξετε. Επειδή τα χτένια έχουν μια φυσικά γλυκιά γεύση, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα με ήπια ξύλα. Μήλο, κεράσι και χίκυρι Μπισκετάκια είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Οι γεύσεις τους θα συμπληρώσουν τέλεια τη γλύκα των χτενιών χωρίς να τα υπερισχύσουν. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με άλλα είδη ξύλου για ποικίλη γεύση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να καπνίσει χτένια;

Το γούστο του καθενός είναι διαφορετικό όσον αφορά το ψήσιμο και τα επίπεδα καπνού. Κατά γενικό κανόνα, δεν θέλετε να καπνίζετε τα χτένια σας για πολλή ώρα. Όσο καιρό τα καπνίζετε εξαρτάται από τη μέθοδο καπνίσματος που θα επιλέξετε. Έχετε δύο επιλογές εδώ: αργή σε έμμεση θερμότητα και γρήγορη σε άμεση θερμότητα.

Εάν πρόκειται για μέγιστη έγχυση καπνού, θέλετε την αργή και αργή μέθοδο. Προθερμάνετε τον καπνιστή σας στους 225 °F (107 °C). Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα μπισκότα σας στη θέση τους και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χτένια σας στις σχάρες καπνιστών. Εχε το δικό σου θερμόμετρο κρέατος μαζί σας από την αρχή της διαδικασίας.

Τα χτένια θεωρούνται έτοιμα όταν φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 145 °F (63 °C). Αυτό διαρκεί συνήθως περίπου 45-60 λεπτά σε έναν καλό καπνιστή.

Προσέξτε να μην παραβράσετε τα χτένια, καθώς τείνουν να στεγνώνουν γρήγορα και θέλετε να είναι ψημένα αλλά όχι τραγανά. Παρατηρήστε προσεκτικά τις αλλαγές χρώματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τα χτένια από το καπνιστή και αφήστε τα να ξεκουραστούν για τρία λεπτά. Αν έχει μείνει χυμός στα χτένια, στραγγίστε τα για να μην μαλακώσουν και μετά συνεχίστε και κρυώστε τα. Μπορείτε να το πετύχετε βάζοντας τα χτένια σε μια παγοθήκη, κατάψυξη ή ψυγείο. Μπορείτε ακόμη και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη όλο το βράδυ αν θέλετε. Τα χτένια καπνίζονται υπέροχα και τρώγονται με καλό ξηρό λευκό κρασί. Δοκιμάστε το και δείτε πώς θα πάει!

Ακολουθούν μερικές συνταγές με χτένια:
Συνταγή για καπνιστά χτένια πάνω από μαραθοσλάπα
Συνταγή για ζεστά καπνιστά χτένια και σάλσα με μάνγκο
Συνταγή λιγκουίνι για καπνιστό χτένι

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.