Μια συνεδρία καπνίσματος κρέατος μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δεθείτε και να περάσετε υπέροχα οικογενειακά. Οι πολλές ώρες μαγειρέματος δημιουργούν άφθονο χρόνο για να αλληλεπιδράσετε και να συνομιλήσετε. Ένα κοινό πράγμα σχετικά με τις συνεδρίες καπνίσματος κρέατος είναι ότι συχνά θα είστε υποχρεωμένοι να προετοιμάσετε επιπλέον. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως όλοι δεν πάρουν αρκετό. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέλημα στο μυαλό πολλών ανθρώπων είναι η αντιμετώπιση των υπολειμμάτων.
Τα υπολείμματα κρέατος σας δεν φαίνεται να έχουν ποτέ την ίδια γεύση με το προηγούμενο βράδυ; Λοιπόν, οι πιθανότητες είναι ότι ενδεχομένως να μην τα ξαναζεσταίνετε με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, πιθανότατα δεν είναι ο μόνος που το κάνει λάθος. Μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής καθημερινή πρακτική, αλλά υπάρχει αναμφίβολα ένας τρόπος να το κάνετε καλύτερα σαν επαγγελματίας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι εξαιρετικοί pitmasters, αλλά όταν πρόκειται για το ζέσταμα του υπολείμματος καπνιστού κρέατος, εκεί είναι που τραβούν τη γραμμή. Αλλά δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε γιατί θα μοιραστούμε τις καλύτερες μεθόδους θέρμανσης για το καπνιστό κρέας που έχει απομείνει.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστά είναι να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα καπνιστού κρέατος σε ένα αεροστεγές δοχείο ή κατά προτίμηση να χρησιμοποιήσετε ένα σφραγιστικό κενού. Αυτό του επιτρέπει να καθίσει καλά και να το κρατά μακριά από οποιαδήποτε μόλυνση που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του, από τη γεύση του μέχρι την τρυφερότητά του. Ένα σφραγιστικό κενού προστατεύει επίσης το εναπομείναν καπνιστό κρέας σας από το οξυγόνο, τον νούμερο ένα εχθρό για τα καπνιστά τρόφιμα.
Πώς να ξαναζεστάνετε το καπνιστό κρέας που έχει απομείνει
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει υγρασία
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία θέρμανσης, το βασικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να διασφαλίσετε ότι το κρέας έχει επαρκή υγρασία. Ακριβώς όπως το κάπνισμα, έτσι και το ξαναζέσταμα απορροφά την υγρασία από το κρέας, εξ ου και η ανάγκη να έχει αρκετή ποσότητα. Δεν θέλετε να καταστρέψετε το καλά καπνιστό κρέας που σας πήρε ώρες όταν το ξαναζεστάνετε. Συνιστούμε να πασπαλίζετε το κρέας με μια ενυδατική κρέμα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, η οποία μπορεί να είναι ζωμός βοείου κρέατος, χυμός μήλου ή ακόμα και ζωμός κοτόπουλου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Τυλίξτε το κρέας
Το επόμενο πράγμα θα είναι να τυλίξετε όμορφα το κρέας σας με αλουμινόχαρτο. Η χρήση αλουμινόχαρτου βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας για να εξασφαλίσετε ότι θα καταλήξετε με ζουμερό, τρυφερό κρέας. Το μυστικό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τυλίξει εντελώς το κομμάτι του κρέατος και να αποκλείσετε όλες τις πιθανές διαδρομές από όπου μπορεί να διαφύγει ο αέρας. Είναι επίσης απαραίτητο για να κρατάτε τις γεύσεις μαζί, βοηθώντας στη διατήρηση της αρχικής γεύσης του κρέατος σας. Ο καπνιστής μπορεί να στραγγίσει το κρέας εάν δεν είναι αρκετά υγρό, αφήνοντάς σας χωρίς χυμούς.
Ζεστάνετε το Φαγητό Καπνιστή
Με το όμορφα τυλιγμένο κομμάτι κρέατος, το επόμενο βήμα είναι να ζεστάνετε τον καπνιστή φαγητού σας. Το βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας αναθέρμανσης του καπνιστού κρέατος που έχει απομείνει είναι ότι πρέπει να γίνει χαμηλά και αργά. Θυμηθείτε, διαφορετικά κρέατα έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες καπνίσματος, τις οποίες θα θέλετε να λάβετε υπόψη. Συνιστούμε να συμβουλευτείτε σε βάθος επίσημος οδηγός θερμοκρασίας καπνίσματος, το οποίο είναι σύμφωνο με τις συνιστώμενες θερμοκρασίες καπνίσματος από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA). Το βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας αναθέρμανσης του καπνιστού κρέατος που έχει απομείνει είναι ότι πρέπει να είναι χαμηλή και αργή. Πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι ο στόχος είναι να ξαναζεσταίνετε και όχι να μαγειρέψετε.
Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία
Το ξαναζέσταμα των υπολειμμάτων καπνιστού κρέατος απαιτεί επίσης ιδιαίτερη προσοχή. Συνιστούμε να παρακολουθείτε προσεκτικά την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το κρέας έχει ζεσταθεί. Είναι ήδη καπνισμένο και καλομαγειρεμένο, επομένως δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τον καπνιστή φαγητού. απλά το ετοιμάζετε για σερβίρισμα για άλλη μια φορά. Συνιστούμε να ζεστάνετε ξανά το καπνιστό κρέας που έχει απομείνει στην προτεινόμενη εσωτερική θερμοκρασία των 165 °F ή 75 °C.
Αλλοι τρόποι
Εκτός από το κάπνισμα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ξαναζεστάνετε το καπνιστό κρέας που περισσεύει. Μπορείτε να επιλέξετε να το ξαναζεστάνετε σε φούρνο, τον οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με έναν καπνιστή φαγητού κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας. Ένας φούρνος μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλά, αλλά θα πρέπει επίσης να προσέχετε την υγρασία. Το αλουμινόχαρτο είναι επίσης απαραίτητο εδώ για να τυλίξετε το κρέας, όπως όταν το ξαναζεστάνετε χρησιμοποιώντας καπνιστή φαγητού. Μια εστία μαγειρέματος και φούρνος μικροκυμάτων μπορούν επίσης να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους, ειδικά για μικρά κομμάτια κρέατος. Ωστόσο, τα μικροκύματα είναι γνωστά για το ότι στεγνώνουν το κρέας, κάτι που μπορεί να καταστρέψει το γεύμα σας.
Επομένως, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τον καπνιστή φαγητού σας εάν είναι δυνατόν. Όχι μόνο θα διατηρήσει τη γεύση του κρέατος αλλά θα διατηρήσει και την τρυφερότητά του, δίνοντάς σας αυτό το ζουμερό και αλμυρό κομμάτι που σας αξίζει.
Δείτε μερικά ακόμη άρθρα που θα σας βοηθήσουν όταν ξαναζεστάνετε καπνιστά κρέατα:
Ο απόλυτος οδηγός για να προθερμάνετε τον καπνιστή σας
Πώς να παγώσετε και να ζεστάνετε σωστά το κρέας
The Heat is On: Πώς να καπνίζετε κάθε κρέας στην τελειότητα
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.