What Are The Best Grilling Techniques?

Τι είναι οι Οι καλύτερες τεχνικές ψησίματος;

Posted on: January 13, 2023



Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φέρει έξω ότι σχάρα, αλλά πηγαίνει από τη γεύση που ψήνοντας imparts στο φαγητό, θα θέλαμε να το απολαύσετε όλο το χρόνο.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναδείξουμε αυτή τη σχάρα, αλλά ακολουθώντας τη γεύση που δίνει στο φαγητό το ψήσιμο στη σχάρα, θα θέλαμε να το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους μαγειρέματος στον κόσμο, παρόμοια με το κάπνισμα φαγητού. Ωστόσο, οι σύγχρονες μέθοδοι ψησίματος έχουν εξελιχθεί πολύ και επικεντρώνονται περισσότερο στη γεύση και το άρωμα του φαγητού. Θα θέλαμε να αναφέρουμε εδώ ότι αν είστε λάτρης της καπνιστή γεύση τότε μάλλον καλύτερα το κάπνισμα τροφίμων.

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια ευκολότερη και ταχύτερη μέθοδος μαγειρέματος κρέατος, αλλά το κάπνισμα προσδίδει μια μοναδική καπνιστή γεύση στο φαγητό. Η καπνιστή γεύση είναι πιο έντονη στα καπνιστά και όχι στα ψητά.

Εδώ θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές και κόλπα Bradley για το ψήσιμο στη σχάρα, καθώς και μερικές ατάκες για το κάπνισμα τροφίμων.

Τεχνικές ψησίματος

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να ψήσετε κρέας στη σχάρα, αλλά δύο από αυτές είναι δημοφιλείς. Το ψήσιμο και το έμμεσο ψήσιμο είναι οι δύο τεχνικές που σχεδόν συνοψίζουν το παιχνίδι ψησίματος για όλα τα είδη φαγητών. Εδώ είναι τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο και έμμεσο ψήσιμο.

Ψήσιμο: Είναι ένας τρόπος για να ενισχύσετε τη γεύση του ψητού στο φαγητό. Το ψήσιμο καραμελώνει τις άκρες του κρέατος κάνοντάς το τραγανό. Για να έχετε το τέλειο ψήσιμο, ξεκινήστε με μια πολύ ζεστή σχάρα. Τοποθετήστε το κρέας στη σχάρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να ψηθεί για ένα λεπτό πριν το γυρίσετε από την άλλη πλευρά. Τώρα αφήστε το να ψηθεί για λίγο και μετά δυναμώστε τη φωτιά. Η υψηλή θερμοκρασία θα μαλακώσει τις άκρες.

Έμμεσο ψήσιμο στη σχάρα: Αυτή είναι μια κορυφαία τεχνική για να αποκτήσετε ζουμερές ζουμερές μπριζόλες, αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να φτάσετε στην τέλεια ετοιμότητα. Έμμεσο ψήσιμο σημαίνει ψήσιμο του κρέατος σε έμμεση θερμότητα. Κρατήστε το κρέας στη σχάρα και σβήστε τον καυστήρα ακριβώς από κάτω. Αφήνουμε τις γύρω εστίες να ζεσταθούν και ψήνουμε το κρέας σιγά σιγά για λίγο ακόμα. Μπορείτε να επιλέξετε να ψήσετε ή να μην ψήσετε τις άκρες στο έμμεσο ψήσιμο.

Συμβουλές για τέλειο ψήσιμο

Το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι. Η απλή εκμάθηση της βασικής τεχνικής δεν αρκεί. Θα χρειαστείτε μερικές συμβουλές και κόλπα για να πάρετε τέλεια ψητές μπριζόλες. Παρακάτω είναι οι κορυφαίες συμβουλές και κόλπα Bradley.

Συμβουλές ψησίματος

1. Καθαρίστε τη σχάρα: Ξεκινάτε πάντα με μια καθαρή σχάρα, ώστε η γεύση από το προηγουμένως μαγειρεμένο φαγητό να μην χαλάσει αυτό που ψήνετε τώρα. Το καθάρισμα της ψησταριάς μετά το μαγείρεμα είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να τη διατηρήσετε για χρόνια.

2. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί: Μην αναποδογυρίζετε το φαγητό πολύ συχνά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφο ψήσιμο ή το κρέας να μην ψηθεί εντελώς.

3. Μην πιέζετε ποτέ το κρέας: Το στύψιμο ή το ίσιωμα του κρέατος μπορεί να στεγνώσει και να το αφήσει μαστιχωτό μετά το ψήσιμο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στη φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το ελέγξετε απαλά και, στη συνέχεια, γυρίστε το στην άλλη πλευρά.

4. Βρέξτε το φαγητό: Κρατήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να μην στεγνώσει το κρέας. Η συχνή στείρωση του κρέατος θα το διατηρήσει υγρό και τρυφερό ακόμα και μετά το μαγείρεμα.

5. Κρατήστε ένα θερμόμετρο: Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε εάν το κρέας έχει ψηθεί εντελώς ή στο επιθυμητό ψήσιμο. Για παράδειγμα, ένα ολόκληρο ribeye θα πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία τουλάχιστον 135 βαθμών Φαρενάιτ ή 57 βαθμών Κελσίου.

6. Ξεκουράστε το πριν το σερβίρετε: Όταν το κρέας ψήνεται στη σχάρα, το λίπος σε αυτό λιώνει σε μυστικό χυμό. Ξεκουράστε μετά το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθεί τελείως ο χυμός, κάνοντας το κρέας τρυφερό και χυμώδες.

Τρόφιμα για το κάπνισμα

Έχουμε ήδη αναφέρει νωρίτερα ότι το κάπνισμα προσδίδει μια έντονη και μοναδική καπνιστή γεύση στο φαγητό που δεν μπορεί να ταιριάξει το ψήσιμο στη σχάρα. Όταν το κρέας μαγειρεύεται σε ζεστό καπνό γίνεται πιο γευστικό, ζουμερό και τρυφερό.

Για όσους είναι νέοι στο κάπνισμα φαγητού και είναι πολύ ενθουσιασμένοι να το δοκιμάσουν, εδώ είναι μερικές ατάκες.

Αλατίστε το κρέας: Το άλμη είναι η διαδικασία εμποτισμού του κρέατος σε διάλυμα αλατιού και νερού. Αυτό αυξάνει τη γεύση και την τρυφερότητα του κρέατος ακόμα και μετά το κάπνισμα.

Χρησιμοποιήστε τις καλύτερες περικοπές: Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για το κάπνισμα είναι γενικά οι εργαζόμενοι μύες με περισσότερους συνδετικούς ιστούς. Όταν αυτά τα κομμάτια κρέατος θερμαίνονται, λιώνουν για να απελευθερώσουν χυμό που αργότερα απορροφάται και το κάνει χυμώδες και τρυφερό. Το μοσχάρι και το χοιρινό είναι οι καλύτερες επιλογές για το κάπνισμα τροφίμων.

Μαγειρέψτε αργά: Το κάπνισμα είναι μια αργή και σταδιακή διαδικασία που βοηθά το φαγητό να απορροφήσει πλήρως τη γεύση του. Προσπαθήστε να μαγειρέψετε σε χαμηλή φωτιά για να έχετε την τέλεια καπνιστή γεύση. Για παράδειγμα, τα παϊδάκια πρέπει να καπνίζουν συνολικά για τουλάχιστον 5 ώρες και ο καπνιστής πρέπει να είναι μεταξύ 225 και 240 βαθμούς Φαρενάιτ ή 107 έως 110 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα Τρόφιμα για το κάπνισμα:

Χρησιμοποιήστε ποιοτικό καπνιστή τροφίμων: Αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να κάνετε άσσο στην τέχνη του καπνίσματος τροφίμων με έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων. Ευτυχώς, το Bradley Smoker έρχεται με όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να λειτουργεί αυτάρκεια για να σας προσφέρει μια τέλεια εμπειρία καπνίσματος φαγητού.

Το Bradley Smokers διαθέτει ψηφιακή κονσόλα, σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας, πολλαπλά στοιχεία θέρμανσης και πιο αποκλειστικές λειτουργίες για να προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία καπνίσματος ακόμα και σε αρχάριους.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά καυσόξυλα: Το κάπνισμα τροφίμων απαιτεί αρωματισμένο ξύλο, αλλά η καλύτερη επιλογή για να μην το χρησιμοποιήσετε ως καύσιμο. Κάθε είδος φαγητού πρέπει να μαγειρεύεται σε συγκεκριμένα καυσόξυλα με γεύση. Για παράδειγμα, η δρυς χρησιμοποιείται για μεγαλύτερα τεμάχια ενώ το κεράσι για ελαφριά κρέατα, ψάρια κ.λπ.

Ο Bradley Bisquettes είναι εδώ για να σώσει. Οι μπισκότες Bradley είναι ροκανίδια με ειδική γεύση που καίγονται περισσότερο από το κανονικό ξύλο. Τα μπισκότα Bradley διατίθενται σε 17 διαφορετικές γεύσεις με πλήρεις οδηγίες για το είδος του φαγητού για το οποίο είναι κατάλληλο το καθένα από αυτά.

Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για το ψήσιμο στη σχάρα και το κάπνισμα να ήταν χρήσιμες για εσάς. Δοκιμάστε τα με βάση τις προτιμήσεις σας και την ανάγκη για ευκολία. Ενώ το ψητό φαγητό σε καμία περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσει, το καπνιστό φαγητό σίγουρα θα κερδίσει την καρδιά σας.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.