Κατά τη διάρκεια πάρτι ή μεγάλων συγκεντρώσεων, οι άνθρωποι συχνά προτιμούν το φαγητό να φτιάχνεται νωρίτερα, ώστε να μπορούν να απολαύσουν το πάρτι και επίσης να εξαλείψουν την ανάγκη επιλογής και επιλογής του μενού. Καθώς καπνίζουν χοιρινό πριν από το σερβίρισμα, οι άνθρωποι βιώνουν έναν κοινό εφιάλτη: ότι το χοιρινό στεγνώνει κατά το σερβίρισμα και οι καλεσμένοι τρώνε το κρέας με ένα αναγκαστικό χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Κανείς δεν θέλει να είναι εκεί. Έτσι, μοιραζόμαστε μερικά hacks για να αποθηκεύσουμε και να ξαναζεστάνουμε το χοιρινό για να το διατηρήσουμε τρυφερό και χυμώδες κατά το σερβίρισμα.
Το κάπνισμα τραβηγμένο χοιρινό
Είναι σημαντικό να προσέχετε κάποια πράγματα ενώ καπνίζετε χοιρινό κρέας για να το ψήσετε με τέλεια τρυφερότητα. Εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Επιλέξτε το σωστό κόψιμο: Οι Pitmasters προτείνουν ότι ο χοιρινός πισινός, γνωστός και ως πισινός της Βοστώνης, κάνει το χοιρινό που τράβηξε καλύτερα μετά το κάπνισμα. Καθώς ο μυς έχει καλή ποσότητα λίπους, παραμένει τρυφερός και χυμώδης ακόμα και μετά από παρατεταμένο μαγείρεμα.
Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση: Το αλάτισμα ή η ωρίμανση του κρέατος είναι σημαντικό για να αποφευχθεί η ξήρανση του στον καπνιστή. Καθώς ο ζεστός καπνός τείνει να αφαιρεί την υγρασία από το κρέας, προσθέτοντας επιπλέον υγρασία θα το εξισορροπήσει.
Μαγειρέψτε στη σωστή θερμοκρασία: Γενικά, μαγειρεύουμε χοιρινό πισινό σε ένα εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 225 και 240 βαθμών Φαρενάιτ (ή 107 έως 118 Κελσίου) για τουλάχιστον 1,5 ώρα ανά κιλό. Προφανώς εξαρτάται από το πάχος της κοπής και το ψήσιμο που επιθυμείτε.
Θέλετε να μάθετε μερικές πραγματικές συνταγές με ζουμερό χοιρινό κρέας; Αυτό είναι όλο μας κατάλογος συνταγών χοιρινού κρέατοςκατευθείαν από τους pitmasters!
Αποθήκευση τραβηγμένου χοιρινού κρέατος
Η διαδικασία αποθήκευσης του τραβηγμένου χοιρινού καθορίζει και την τρυφερότητά του. Εάν αναμένεται να σερβιριστεί εντός λίγων ωρών μετά το κάπνισμα, είναι προτιμότερο να το φυλάξετε σε κατσαρόλα στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Επιπλέον, ψεκάστε ζωμό κοτόπουλου ή χυμό μήλου στο κρέας για να μην χάσει περισσότερη υγρασία στο κατσαρολάκι. Για να προσθέσετε μια δυνατή γεύση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε λευκό κρασί. Μπορείτε να τεμαχίσετε το χοιρινό κατά το κάπνισμα ή στο κατσαρολάκι.
Αν καπνίζετε το χοιρινό μέρες πριν από το πάρτι, τότε καλύτερα να μην το τεμαχίσετε. Καπνίστε ολόκληρο το κομμάτι του χοιρινού και φυλάξτε το μέσα σε σακούλες με φερμουάρ ή σε οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Φροντίστε να το αποθηκεύετε όταν είναι ζεστό και να το βάζετε στο ψυγείο μόνο όταν έχει κρυώσει.
Ζέσταμα τραβηγμένου χοιρινού κρέατος
Για το ξαναζέσταμα του τραβηγμένου χοιρινού κρέατος που έχει καταψυχθεί, είναι σημαντικό να το ενυδατώσετε ξανά. Αυτό συμβαίνει γιατί η θέρμανση θα απορροφήσει ξανά την υγρασία από τη θερμότητα και θα την κάνει να στεγνώσει. Δοκιμάστε να το ξαναζεστάνετε στη σχάρα, στο καπνιστή ή στο φούρνο στην ελάχιστη θερμοκρασία. Τυλίξτε το κρέας σε αλουμινόχαρτο πριν το ξαναζεστάνετε για να μην στεγνώσει περαιτέρω. Τρίψτε το χοιρινό πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές για να καπνίσετε τέλεια τρυφερό και χυμώδες χοιρινό κρέας
Τώρα που έχουμε μοιραστεί τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσουμε το τραβηγμένο χοιρινό υγρό μετά το κάπνισμα, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το κάπνισμα τροφίμων για να αποκτήσετε απολαυστικό χυμώδες χοιρινό κρέας.
Δοκιμάστε άλμη: Επιλέξτε μια υγρή μαρινάδα παρά μια στεγνή. Το ξηρό τρίψιμο μπορεί να λειτουργήσει καλά, αλλά η άλμη ή ένα υγρό τρίψιμο θα προσθέσει αυτή την επιπλέον υγρασία μαζί με τη γεύση που θα διεισδύσει βαθιά μέσα στο κρέας.
Κρατήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού πρόχειρο: Συνεχίστε να ψεκάζετε το κρέας κατά το κάπνισμα ή το ζέσταμα για να αντικαταστήσετε τη χαμένη υγρασία. Αυτό θα εξοικονομήσει πολύ σκληρή δουλειά μετά και θα δώσει τέλειο ζουμερό χοιρινό αμέσως μετά το κάπνισμα.
Χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά: Καθώς η θερμότητα τείνει να απορροφά λίγη υγρασία από το κρέας, είναι καλύτερο να μαγειρεύετε το κρέας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό θα επιτρέψει στο κρέας να μαγειρευτεί αργά και θα μειώσει επίσης τον ρυθμό απώλειας υγρασίας λόγω θερμότητας.
Πηγαίνετε για έναν επαγγελματία καπνιστή: Ένας επαγγελματίας καπνιστής μπορεί να εκτελέσει τις περισσότερες δουλειές αυτόματα, ενώ ο χρήστης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το πάρτι με ελάχιστη επίβλεψη. σχεδιασμός με μαγνητικές πόρτες, αφαιρούμενες σχάρες και μονωμένο σώμα για ασφάλεια του χρήστη και άνετο καθάρισμα.
Χρησιμοποιήστε μπισκότα Bradley: Τα μπισκότα Bradley διατίθενται σε 17 διαφορετικές γεύσεις, όπως χικαρί, δρυς, σφενδάμι, κεράσι, μήλο κ.λπ. για να ταιριάζουν σε κάθε είδους συνταγές!
Τελικές σκέψεις
Το να σερβίρετε τέλεια καπνιστό παχύφυτο χοιρινό κρέας στους καλεσμένους δίνει πάντα μια αίσθηση νίκης στον οικοδεσπότη, αλλά η νίκη δεν έρχεται εύκολα. Απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά και εμπειρία για να φτάσεις στην τελειότητα. Μοιραστήκαμε μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα Bradley σχετικά με το μούσκεμα χοιρινού κρέατος και το κάπνισμά του με απόλυτη τρυφερότητα για να βοηθήσουμε τους ερασιτέχνες να επιτύχουν τέλειο κάπνισμα φαγητού. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.