What Is The Best Way to Reheat Ribs?

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για Να ζεστάνει τα παϊδάκια;

Posted on: January 18, 2023



Υπάρχουν συχνά υπολείμματα φαγητού μετά από ένα μαγείρεμα ή πάρτι που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ενώ θέλετε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια και να το φάτε αργότερα, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους είναι να χάσετε την αρχική γεύση, ειδικά με ορισμένα τρόφιμα όπως τα παϊδάκια που μπορεί να ξεραθούν όταν ξαναζεσταθούν. Πώς λοιπόν θα ξαναζεσταίνετε τα πλευρά σας χωρίς να τα στεγνώσετε;

Συχνά υπάρχουν υπολείμματα φαγητού μετά από μαγείρεμα ή πάρτι που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ενώ θέλετε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια και να το φάτε αργότερα, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους είναι να χάσετε την αρχική γεύση, ειδικά με ορισμένα τρόφιμα όπως τα παϊδάκια που μπορεί να ξεραθούν όταν ξαναζεσταθούν. Πώς λοιπόν θα ξαναζεσταίνετε τα πλευρά σας χωρίς να τα στεγνώσετε;

Ο σωστός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα πλευρά σας

Το να ξαναζεστάνετε τα πλευρά σας δεν είναι υπερβολικά περίπλοκο, και στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να διατηρήσετε αυτή τη φρέσκια γεύση που γλείφει τα δάχτυλά σας ακόμα και μετά το ζέσταμα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων αποθήκευσης και του τρόπου με τον οποίο τα ξαναζεσταίνετε.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα πλευρά σας

Ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε τα παϊδάκια που έχουν απομείνει θα υπαγορεύσει το αποτέλεσμα μετά την αναθέρμανση. Για να αποφύγετε να στεγνώσουν τα πλευρά σας και να λάβετε το καλύτερο από το ράφι που έχει απομείνει, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η προτιμώμενη μέθοδος αποθήκευσης θα σας βοηθήσει να κλειδώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν κατά την αποθήκευση των πλευρών σας που έχουν απομείνει:

  • Μην αφήνετε τα πλευρά σας να μείνουν ανοιχτά για πολύ. Βάλτε τα στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότερο το κρέας σας μένει εκτός ψυγείου, τόσο πιο γρήγορα είναι πιθανό να σχηματιστούν αποικίες βακτηρίων όπως ο σταφυλόκοκκος, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του.
  • Όταν βάζετε στο ψυγείο, τυλίξτε τα παϊδάκια σας με αλουμινόχαρτο, χαρτί ψησίματος ή κρατήστε τα σε μια σακούλα με φερμουάρ ή ακόμα και σε μια σακούλα που σφραγίζεται με ηλεκτρική σκούπα. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας υγρασίας.
  • Συνιστάται επίσης το κόψιμο των πλευρών σε μερίδες μεγέθους μιας μερίδας για καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς να ζεστάνετε ξανά τα πλευρά σας χωρίς να τα στεγνώσετε

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξαναζεστάνετε τα παϊδάκια σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φούρνου, μηχανής sous vide, φριτέζας αέρα και ατμομάγειρα, μεταξύ άλλων. Θα εξετάσουμε τώρα τέσσερις βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξαναζεστάνετε τα παϊδάκια σας και να διατηρήσετε μια νόστιμη και φρέσκια γεύση.

1. Ζεσταίνουμε ξανά τα παϊδάκια σε φούρνο

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας σε θερμοκρασία περίπου 250 ˚F.
  • Αν μαγειρέψατε τα παϊδάκια σας επικαλύπτοντάς τα με σάλτσα, τότε προσθέστε άλλη μια στρώση σάλτσας για να διατηρήσετε το κρέας υγρό ή προσθέστε λίγο υγρό, όπως ζωμό, κοκ ή μπύρα.
  • Τοποθετήστε τα παϊδάκια που έχουν απομείνει σε ένα ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  • Μαγειρέψτε τα για λίγη ώρα και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε για άλλα 10 με 15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει τη σάλτσα να καραμελώσει, προσθέτοντας λίγη τραγανότητα στο φλοιό.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε όταν είναι ζεστό.

2. Πώς να ζεστάνετε τα παϊδάκια σε έναν ατμόπλοιο

Αυτή είναι η δεύτερη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξαναζεστάνετε τα παϊδάκια σας χωρίς να τα στεγνώσετε, δημιουργώντας παράλληλα λίγο υγρό για λίπανση.

Πώς να το κάνετε:

  • Ρίξτε ένα τέταρτο φλιτζάνι χυμό μήλου, μπύρα ή ζωμό βοείου κρέατος σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε το μέχρι να βράσει.
  • Τοποθετήστε τα παϊδάκια που έχουν απομείνει σε ένα καλάθι ατμού και καλύψτε με το καπάκι.
  • Βράζετε στον ατμό για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει σωστά.
  • Αλατοπιπερώστε το υγρό που έχει μείνει στον πάτο της κατσαρόλας σας, ανακατέψτε και απλώστε το στα παϊδάκια σας.

3. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο sous vide

Αυτή είναι μια μέθοδος όπου ζεστάνετε το κρέας χωρίς επιπλέον μαγείρεμα χρησιμοποιώντας ένα λουτρό ζεστού νερού.

Πώς να ξαναζεστάνετε παϊδάκια χρησιμοποιώντας τη μέθοδο sous vide:

  • Αφού βγάλετε τα παϊδάκια σας από το ψυγείο, αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν δεν τα είχατε αποθηκεύσει σε σακούλα με κενό, μεταφέρετέ τα σε μία και σφραγίστε την προσεκτικά.
  • Γεμίστε τη λεκάνη του sous vide με νερό και φέρτε το μηχάνημα σε θερμοκρασία έως και 329 °F (165 °C).
  • Βυθίστε τα σακουλάκια που περιέχουν τα παϊδάκια που έχουν απομείνει στη μηχανή του σούσουρο και αφήστε το να καθίσει για λίγη ώρα (45 λεπτά ανά ίντσα του πάχους των πλευρών).
  • Σερβίρετε όταν είναι έτοιμο.

4. Ξαναζεσταίνετε τα παϊδάκια στη φριτέζα αέρα

Τι να κάνω:

  • Προθερμάνετε τη φριτέζα σας σε θερμοκρασία 350 °F (177 °C).
  • Βάλτε τα παϊδάκια σας στη φριτέζα. Αρχικά, συνιστούμε να τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια εάν είναι μεγάλα κομμάτια, καθώς η υπερφόρτωση της φριτέζας μπορεί να σταματήσει την κυκλοφορία του ζεστού αέρα και μερικά θα καταλήξουν να μην ξαναθερμανθούν.
  • Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά. Το λάδι θα βοηθήσει να αποτρέψει το στέγνωμα των πλευρών, ενώ παράλληλα θα σχηματίσει έναν τραγανό φλοιό.

Καθώς τελειώνουμε

Ενώ τα παϊδάκια μπορούν να καταναλωθούν κρύα, οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν να ξαναζεσταίνουμε τα παϊδάκια που έχουν απομείνει, κάτι που ήταν μια πρόκληση στο παρελθόν. Οι παραπάνω μέθοδοι είναι μερικές από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξαναζεστάνετε τα παϊδάκια που έχουν απομείνει και να αναδημιουργήσετε αυτή τη γεύση της πρώτης ημέρας χωρίς να διατρέχετε τον κίνδυνο να έχετε ξηρά πλευρά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια φριτέζα αέρα δεν λειτουργεί καλά με βρεγμένα τρόφιμα που σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλη για παϊδάκια που έχουν προηγουμένως εμποτιστεί με σάλτσα. Όταν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρα, συνιστάται στεγνό τρίψιμο.

Δείτε μερικά ακόμη άρθρα σχετικά με τα καπνιστά παϊδάκια:
Πώς να φτιάξετε 3-2-1 καπνιστά παϊδάκια και γιατί πρέπει να το κάνετε
Μπορείτε να παγώσετε τα καπνιστά πλευρά;
Baby Back vs. Spare Ribs: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χοιρινά παϊδάκια

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>