Κάποια πράγματα στη ζωή είναι ανταποδοτικά και θεραπευτικά ταυτόχρονα. Μία από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνει το μπάρμπεκιου και το κάπνισμα. Μερικοί από εμάς λατρεύουν να φιλοξενούν τις οικογένειες και τους φίλους μας και να τους κερνούν ένα καλά καπνιστό γεύμα.
Στις μέρες μας, οι καπνιστές προτιμώνται και χρησιμοποιούνται από πολλούς για να αποφύγουν λάθη και να εξοικονομήσουν χρόνο. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν να είναι χρήσιμα και να προετοιμάσουν νόστιμο φαγητό ενώ συναναστρέφεστε και απολαμβάνετε ένα δείπνο.
Έτσι, αν ψάχνετε να αγοράσετε έναν καπνιστή μπάρμπεκιου, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Ασφάλεια
Το να επιδοθείτε σε μια πρακτική όπως το κάπνισμα κρέατος μπορεί να είναι χόμπι ή ενδιαφέρον για πολλούς. Αλλά μπορεί να έχει μεγάλο κίνδυνο εάν δεν ληφθούν σωστά μέτρα. Ειδικά αν ζείτε με μικρά παιδιά και κατοικίδια, η ασφάλεια πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουν τα μέρη του καπνιστή σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Επιπλέον, ο καπνιστής θα πρέπει επίσης να είναι ασφαλής από τη θερμότητα. Ενώ καπνίζετε το κρέας σας, θέλετε να αποφύγετε ατυχίες ή ατυχήματα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι λαβές είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, ώστε να απελευθερώνουν εύκολα τη θερμότητα και να παραμένουν δροσερές.
Ποιότητα
Η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα οποιουδήποτε εργαλείου ή μηχανής είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πριν επενδύσετε τα χρήματά σας σε αυτό. Από τι υλικό είναι κατασκευασμένος ένας καπνιστής και πόσο καλά είναι φτιαγμένος είναι δίκαιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τη διασφάλιση της στιβαρότητας κάθε εξαρτήματος και τη γνώση της πίεσης που μπορεί να αντέξει ο καπνιστής.
Μαζί με αυτό, το χρώμα που χρησιμοποιείται στον καπνιστή πρέπει να είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκουριά. Αυτό θα αυξήσει δραστικά τη ζωή του καπνιστή σας. Το πλαστικό πρέπει να αποφεύγεται καθώς δεν τα πάει καλά με τη θερμότητα και είναι γνωστό για την κακή του αντοχή.
Ελεγχος θερμοκρασίας
Το πόσο καλά μπορεί να ελεγχθεί η θερμοκρασία είναι να γίνει ή να σπάσει. Δεν πρέπει να συμβιβαστείτε από αυτή την άποψη, καθώς το κάπνισμα σχετίζεται άμεσα με αυτό το χαρακτηριστικό του καπνιστή. Η δυνατότητα αλλαγής θερμοκρασίας και ρύθμισης της θερμότητας είναι απαραίτητη, ειδικά αν σας αρέσει να καπνίζετε διάφορα είδη κρέατος.
Ένας καπνιστής με βασικό θερμοστάτη μπορεί να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη δουλειά, αλλά προτιμάται πάντα μια ψηφιακή οθόνη. Αυτό είναι πιο εύκολο να ελέγξετε και να ελέγξετε το κρέας. Η αξιοπιστία του θερμοστάτη είναι εξίσου σημαντική και παίζει ζωτικό ρόλο στον έλεγχο της θερμοκρασίας.
Χωρητικότητα
Εάν επενδύετε σε έναν καπνιστή, η αγορά ενός ευρύχωρου είναι το καλύτερο στοίχημά σας, καθώς αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο. Εάν είστε κάποιος που προτιμά να φιλοξενεί άτομα από καιρό σε καιρό, το να αποφασίσετε μεταξύ ενός μεγαλύτερου ή μικρότερου καπνιστή δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.
Έχοντας περισσότερο χώρο αποθήκευσης και πλάτος, θα σας επιτρέψει να καπνίζετε μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος ή παϊδάκια χωρίς κανένα δισταγμό ή ανησυχία. Το συνηθισμένο τρυπάνι του τεμαχισμού κρέατος πριν το κάπνισμα μπορεί να παραλειφθεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε την τέλεια γεύση που στοχεύετε. Το υπερβολικό ψήσιμο των άκρων μπορεί επίσης να αποφευχθεί, καθώς ο καπνιστής σας προσφέρει περισσότερο χώρο.
Σχέδιο
Η επιλογή ενός καπνιστή με το σωστό σχέδιο και εμφάνιση είναι επίσης σημαντική. Το να αγαπάτε έναν πιο κομψό και με αισθητική εμφάνιση καπνιστή είναι ένα λάθος που πρέπει να αποφύγετε. Αυτοί οι καπνιστές μπορεί να φαίνονται μοντέρνοι και να ταιριάζουν πολύ στην αυλή σας, αλλά θα απογοητευτούν όταν πρόκειται να χειριστούν την πίεση.
Οι περισσότεροι καπνιστές βαρέως τύπου μπορεί να φαίνονται άσχημοι και να έχουν εκφοβιστικό σχεδιασμό, αλλά η απόδοσή τους θα είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο, αν είστε κάποιος που του αρέσει το κάπνισμα μόνο μια στο τόσο και για λιγότερα άτομα, ένα πιο κομψό και μικρότερο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
Καθάρισμα
Το να έχεις έναν καπνιστή που καθαρίζεται ευκολότερα είναι ευλογία. Κάποιοι μπορεί να αγνοήσουν αυτόν τον παράγοντα, αλλά το να διατηρείτε τον καπνιστή σας καθαρό είναι μια αναγκαιότητα. Εάν ο καπνιστής σας είναι βρώμικος για πολύ καιρό, θα παράγει μπαγιάτικο καπνό. Αυτό όχι μόνο θα μαυρίσει το κρέας σας αλλά μπορεί επίσης να αποδειχθεί εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία σας.
Για να αποφύγετε τα βακτήρια, φροντίστε να το τρίψετε με σαπούνι και νερό. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα εάν ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι το κυρίαρχο υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτού του καπνιστή. Η απαλλαγή από τη στάχτη και η ικανότητά της να χειρίζεται κάποια πίεση νερού κατά τον καθαρισμό θα πρέπει επίσης να αναλυθεί πριν φέρει έναν νέο καπνιστή στο σπίτι.
συμπέρασμα
Είτε προτιμάτε να καπνίζετε περιστασιακά το κρέας σας είτε θεωρείτε τον εαυτό σας λάτρη του μπάρμπεκιου, η αγορά του κατάλληλου καπνιστή είναι πολύ σημαντική. Λαμβάνοντας υπόψη μερικούς από αυτούς τους παράγοντες θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τη σωστή κλήση και να σας παράσχουμε σημαντικές και σωστές πληροφορίες.
Δείτε αυτά τα άλλα άρθρα σχετικά με τους καπνιστές τροφίμων:
Κορυφαίες διαφορές μεταξύ ενός καπνιστή pellet έναντι του καπνιστή ηλεκτρικών τροφίμων: Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το δικό σας
Κορυφαίοι 10 λόγοι που κάνουν έναν ηλεκτρικό καπνιστή καταπληκτικό και τι πρέπει να αναζητήσετε
Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό καπνιστή (και βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σωστά!)
Η ιδιοκτησία ενός καπνιστή μπορεί να είναι μια ευλογία, αλλά η ενασχόληση με έναν καπνιστή που προκαλεί ενόχληση μπορεί πολύ συχνά να είναι πόνος. Για περισσότερες συμβουλές και συνταγές καπνίσματος, επισκεφτείτε Μπράντλεϊ Σμόκερς.