Το λίπος που στάζει από τον καπνιστή του φαγητού σας μπορεί να είναι ένα άβολο θέαμα, ειδικά αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι σημαίνει. Ωστόσο, για τους έμπειρους pitmasters, υπάρχει πάντα τρόπος να χειριστούν το χάος. Μερικοί άνθρωποι θα σκεφτούν αμέσως να το μετατρέψουν σε μια καπνιστή σάλτσα, κερδίζοντας ένα γεύμα. Αυτός είναι ένας τρόπος μετατροπής των σταλαγμάτων σε κάτι χρήσιμο.
Κατανόηση της στάλαξης κρέατος
Κατά τη διαδικασία του καπνίσματος του κρέατος, είναι πιθανό να σας μείνουν στάζει από το κρέας σας. Αυτό είναι πιο συνηθισμένο στο ψαρονέφρι. Αλλά όταν αφεθεί να κρυώσει, ένα στρώμα λίπους θα πρέπει να στερεοποιηθεί στην κορυφή των σταλαγματιών, με μια χρυσοκαφέ βάση. Αυτό το στρώμα λίπους μπορεί να είναι χρήσιμο, ειδικά αν συγκομιστεί καλά. Μερικές από τις κοινές χρήσεις του λίπους περιλαμβάνουν τη χρήση του στην παρασκευή σούπας ή σάλτσας αντί του βουτύρου.
Ωστόσο, η πρόκληση παραμένει η επιτυχής αφαίρεση του λίπους των σταγόνων από το καπνιστό κρέας. Αυτό ήταν ένα δύσκολο έργο για τους περισσότερους, καθώς δεν υπήρξε ποτέ ένας απλός οδηγός για το πώς να το κάνετε.
Τρόπος συγκομιδής σταλαγματιών
Η συγκομιδή σταλαγματιών κατά το κάπνισμα πρέπει να είναι μια από τις πιο εύκολες εργασίες για οποιονδήποτε. Προετοιμάζει μια επιφάνεια ή δοχείο για τη συλλογή των σταλαγμάτων και στη συνέχεια τη μεταφορά σε δοχεία αποθήκευσης. Μετά το κάπνισμα, πιθανότατα θα καταλήξετε με περισσότερα υγρά αν τυλίξετε το βόειο κρέας σε αλουμινόχαρτο ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του καπνού παρά εάν το αφήσετε ξετυλιγμένο. Επειδή το φύλλο λειτουργεί ως φράγμα, η υγρασία παγιδεύεται μέσα στο περιτύλιγμα. Ξετυλίξτε το κρέας πάνω από ένα βαθύ πιάτο για να πιάσουν τα στάζει.
Μόλις κρυώσουν τα υγρά, θα πρέπει να κατακάθεται ένα στρώμα λίπους από πάνω, ανεξάρτητα από το πόσα υγρά έχετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος και να το πετάξετε ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε το λίπος λαρδί ή μπέικον. Αυτό θα προσθέσει μια ωραία καπνιστή γεύση στα πιάτα σας. Ακολουθούν απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μαζέψετε τις σταλαγματιές.
Η χρήση ενός ταψιού μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσετε το λίπος των σταλαγμάτων. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα με ένα συνηθισμένο τηγάνι χωρίς απαραίτητα να επενδύσετε σε ένα καθορισμένο ταψί.
Η τοποθέτηση αλουμινόχαρτου μιας χρήσης κάτω από τις σχάρες του καπνιστή τροφίμων είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για τη συλλογή του λίπους. Το κλειδί είναι να τοποθετήσετε στρατηγικά το φύλλο έτσι ώστε όλο το ξύλο που χρησιμοποιείται να τοποθετείται γύρω του. Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να προχωρήσετε κανονικά στη διαδικασία του καπνίσματος. Οι σταλαγματιές θα πέφτουν από το κρέας στο αλουμινόχαρτο καθώς το κρέας ψήνεται.
Πώς να απολιπάνετε τις σταγόνες από το καπνιστό κρέας
Με τις συγκομιδές σας, το επόμενο σημαντικό βήμα που ακολουθεί είναι να διαχωρίσετε το λίπος από το υπόλοιπο υγρό. Αυτή είναι μια εύκολη διαδικασία με μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε.
- Τοποθετήστε τους χυμούς σας σε ένα καθαρό βάζο ή σε οποιοδήποτε άλλο σφραγιζόμενο δοχείο. Πάρτε όσες σταγόνες θέλετε, καθώς το περιεχόμενο θα περιορίζεται από το μέγεθος του δοχείου ή την ποσότητα που επιθυμείτε.
- Σφραγίστε απαλά το δοχείο με μια αποσπώμενη σφράγιση. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι αεροστεγές δοχείο καθώς και το βασικό κάλυμμα είναι τέλειο.
- Τοποθετήστε το σφραγισμένο δοχείο σας στο ψυγείο και αφήστε το να καθίσει. Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά ο στόχος είναι να κρυώσει το περιεχόμενο.
- Μόλις κρυώσει, θα σχηματιστεί ένα στερεό στρώμα λίπους πάνω από το άλλο υγρό. Οι γευστικοί χυμοί θα είναι στο κάτω μέρος.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το επάνω στερεό στρώμα λίπους για να αφήσετε τα άλλα υγρά.
- Τα υπολείμματα έχουν σύσταση σαν ζελέ, πιο χρήσιμη για να επαναχρησιμοποιηθούν κατά την προετοιμασία του κρέατος.
Πώς να αποθηκεύσετε το λίπος
Το λίπος που συλλέγεται από τις σταγόνες μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές σφραγισμένο δοχείο και στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε ψυγείο. Μπορεί να παραμείνει φρέσκο και βρώσιμο στο ψυγείο για περίπου επτά εβδομάδες, μετά από τις οποίες μπορεί να χαλάσει. Αλλά αν θέλετε να το διατηρήσετε περισσότερο, η κατάψυξη είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό μπορεί να γίνει τοποθετώντας το λίπος από τις σταλαγματιές σε φορμάκια για μάφινς ή παγοθήκες.
Περίληψη
Εάν κρατάτε τα υπολείμματα σε υγρά, ξεπαγώστε τα και ξαναζεστάνετε τα μέσα σε τρεις μήνες. αν κρατάτε τα στάγματα χωριστά, ξεπαγώστε τα και ξαναζεσταθείτε μέσα σε δύο μήνες. Οι σταλαγματιές από μοσχαρίσιο κρέας είναι πάντα καλό να έχετε στο χέρι. Είναι πολύ πιο επιθυμητά όταν γίνονται από καπνιστό ψαρονέφρι, το οποίο έχει τη δική του ξεχωριστή γεύση. Ακόμη και οι άπειροι μάγειρες θα ανακαλύψουν μια ποικιλία χρήσεων για τα σταλάγματα, βελτιώνοντας τη συνολική αξία του ψαρονέφρι. Ελέγξτε το Μπράντλεϊ Σμόκερς blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα σχετικά με το τι να κάνετε με τα σταλαγματιά.
Δείτε μερικά άρθρα σχετικά με τα λιπαρά κρέατα:
Top 5 υγιεινά λιπαρά κρέατα που μπορείτε να καπνίσετε
Συμβουλή ειδικού: Πρέπει να καπνίζω κρέας με λίπος προς τα πάνω ή με λίπος κάτω;
Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:
Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.
+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!
Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!