How to Choose Your Grill

Πώς να επιλέξετε Grill.

Posted on: January 16, 2023Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον άσσο της όλης διαδικασίας ψησίματος είναι να επιλέξετε το σωστό γκριλ. Αν είστε λάτρης του ψητού ή του καπνιστού φαγητού και αναζητάτε την τέλεια επιλογή, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον άσσο της όλης διαδικασίας ψησίματος είναι να επιλέξετε το σωστό γκριλ. Αν είστε λάτρης του ψητού ή του καπνιστού φαγητού και αναζητάτε την τέλεια επιλογή, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Μια ποικιλία από ψησταριές είναι διαθέσιμες στην αγορά, αλλά το κόλπο βρίσκεται στην επιλογή αυτού που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Ελέγξτε τις παρακάτω οδηγίες για να επιλέξετε τη σωστή ψησταριά:

Τύπος καυσίμου: Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για ψησταριές. Δεν καθορίζει μόνο την οικονομική τιμή αλλά και τη γεύση του φαγητού. Κάθε είδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του που θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Οι ψησταριές αερίου είναι γενικά του τύπου καροτσιού και χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή προπάνιο για το μαγείρεμα. Αυτός ο τύπος γκριλ επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της θερμότητας και δεν απαιτεί τόσο συχνό ανεφοδιασμό. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι στερεωμένο σε έναν κύλινδρο και δεν μπορεί να μετακινηθεί συχνά.

Οι ψησταριές με κάρβουνα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Το καλύτερο πράγμα για τις ψησταριές με κάρβουνα είναι ότι δίνει λίγο καπνιστή γεύση στο φαγητό. Το μειονέκτημα είναι ότι απαιτεί πολύ καθάρισμα και παράγει στάχτη.

Οι σχάρες pellet μπορεί να είναι αρκετά ακριβές και απαιτούν επίσης πολύ καθάρισμα. Ωστόσο, δίνει μια καλή καπνιστή γεύση στο φαγητό. Αυτές οι ψησταριές διατίθενται σε σχέδια τύπου βαρελιού ή καροτσιού.

Αξεσουάρ και χαρακτηριστικά: Όπως η ρύθμιση θερμοκρασίας, οι χρονοδιακόπτες, το τηλεχειριστήριο, ο πλαϊνός καυστήρας, ο σχεδιασμός που είναι τοποθετημένος στον τροχό, η κλειδαριά κ.λπ. προσφέρουν καλύτερη εμπειρία ψησίματος. Επιλέξτε με σύνεση, ώστε η ψησταριά να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ενώ εσείς απολαμβάνετε τον χρόνο σας με την οικογένεια.

Μέγεθος γκριλ: Αυτός είναι ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας αφού έχετε τακτοποιήσει με τον τύπο του καυσίμου για τη σχάρα. Γενικά, μια ψησταριά αερίου με δύο καυστήρες ή ψησταριά κάρβουνου είναι ιδανική για μια οικογένεια 4 ατόμων. Μια ψησταριά μεγέθους 400 έως 500 τετραγωνικών ιντσών μπορεί εύκολα να εξυπηρετήσει ένα μικρό πλήθος σε ένα πάρτι.

Τα διάφορα είδη σχάρας για να διαλέξετε

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος ψαριών, κρέατος και πουλερικών. Ακόμη και τα ψητά λαχανικά μπορούν να έχουν νέο γευστικό προφίλ, διαφορετικό από τα τηγανητά και τα ψητά. Το ψήσιμο στη σχάρα προσθέτει ένα συγκεκριμένο είδος καπνιστή ουσία στο φαγητό που αυξάνει τη γεύση του. Για την παρασκευή γκουρμέ φαγητών χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι γκριλ μπάρμπεκιου. Κάθε είδος έχει τα χαρακτηριστικά, τα οφέλη και τα μειονεκτήματά του που ταιριάζουν σε συγκεκριμένους τύπους τροφίμων και προτιμήσεις μαγειρέματος. Ας ελέγξουμε τα σκαμπανεβάσματα εδώ.

Σχάρες υγραερίου

Οι ψησταριές υγραερίου είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους να μαγειρεύουν γκουρμέ φαγητά με ελάχιστη προσπάθεια. Φτάνουν σε υψηλή θερμοκρασία σε λιγότερο χρόνο και επίσης διευκολύνουν τον εύκολο καθαρισμό. Οι ψησταριές αερίου τροφοδοτούνται γενικά από φυσικό αέριο ή αέριο προπάνιο.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές καυσίμου όπως οι υπέρυθρες ψησταριές αερίου που χρησιμοποιούν τεχνολογία υπέρυθρων για την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας που παράγεται από το αέριο. Οι ψησταριές αερίου είναι κατάλληλες για το μαγείρεμα κρέατος και πουλερικών, αλλά το φαγητό συχνά δεν έχει καπνιστή ουσία.

Ψησταριά με κάρβουνα

Οι ψησταριές με κάρβουνα χρησιμοποιούν ένα κρεβάτι με ζεστό κάρβουνο για να μαγειρέψουν το φαγητό. Η θερμοκρασία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη χρήση κάρβουνου. Αυτή η σχάρα δίνει μια καλή καπνιστή γεύση στο φαγητό. Αυτές οι ψησταριές διατίθενται σε δύο εκδόσεις, τις παραδοσιακές ψησταριές με κάρβουνα και τις ψησταριές με κάρβουνο βραστήρα.

Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι απαιτεί συνεχή προσοχή καθώς η θερμότητα δημιουργείται από το κρεβάτι του κάρβουνου. Επίσης, είναι χρονοβόρο ειδικά κατά την κρύα εποχή και λιγότερο ασφαλές για αρχάριους. Οι ψησταριές με κάρβουνα είναι δύσκολο να καθαριστούν καθώς παράγουν πολλή στάχτη.

Σχάρες pellet

Οι σχάρες pellet χρησιμοποιούν πέλλετ ξύλου ως καύσιμα για να προσδώσουν μια καπνιστή γεύση στο φαγητό. Συχνά, αυτά τα σφαιρίδια ξύλου έρχονται σε μια σειρά από γεύσεις όπως σφενδάμι, χικάρυ, κεράσι, μήλο, πεκάν κ.λπ. για να προσδώσουν πρόσθετη γεύση στο φαγητό στο μπάρμπεκιου. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για υπαίθριο κάμπινγκ. Ωστόσο, οι ψησταριές πέλλετ απαιτούν συχνό γέμισμα.

Λειτουργώντας ως φούρνος, τα σφαιρίδια ξύλου τροφοδοτούνται σε ένα δοχείο όπου ένας κοχλίας που τροφοδοτείται από ηλεκτρισμό θα καίει το καύσιμο για να παρέχει τη θερμότητα που απαιτείται για το μαγείρεμα.

Ψησταριά Kamado

Οι ψησταριές Kamado χρησιμοποιούν ξυλοκάρβουνο σαν καύσιμο. Είναι ένα είδος ψησταριάς με κάρβουνα που δίνει ενισχυμένη καπνιστή γεύση στο φαγητό. Είναι καλό για μεγάλες περιόδους ψησίματος και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να φτάσει γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Καθώς είναι εξαιρετικά βαρύ, η μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο μπορεί να είναι πρόβλημα, ειδικά αν θέλετε να πάτε για κάμπινγκ ή σε εξωτερικούς χώρους που δεν είναι η αυλή σας.

Λόγω της κατασκευής του από πηλό ή κεραμικό, η τιμή είναι υψηλότερη από άλλες ψησταριές.

Ηλεκτρικές ψησταριές

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η ηλεκτρική σχάρα λειτουργεί με ρεύμα. Τα πηνία θέρμανσης που τις περισσότερες φορές θα ανάψουν με ζωηρό κόκκινο θα μεταφέρουν θερμότητα στα παρασκευάσματα σας, με πλήρη έλεγχο θερμοκρασίας.

Μπορεί να ψήσει τα φαγητά πολύ γρήγορα και είναι χωρίς προβλήματα. Η ηλεκτρική ψησταριά διατίθεται σε φορητά μοντέλα και μοντέλα πάγκου. Δεν προσφέρουν την κλασική καπνιστή γεύση και συχνά περιορίζονται σε χρήση σε εσωτερικούς χώρους μόνο λόγω της έλλειψης τροφοδοσίας σε χώρους κατασκήνωσης.

Μην ξεχάσετε να δείτε τα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.