How To Choose The Best Wood For Smoking Cheese At Home

Πώς να επιλέξετε το Καλύτερο ξύλο Για το κάπνισμα τυριού στο σπίτι

Posted on: October 04, 2023Ποιος δεν αγαπάει το τυρί; Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν είναι αρωματικό και νόστιμο, και συμπληρώνει τέλεια πολλά πιάτα με την κρεμώδη γεύση του. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να ενισχύσετε τις γεύσεις του ακόμα περισσότερο: το κάπνισμα.

Σε ποιον δεν αρέσει το τυρί; Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν είναι αρωματικό και νόστιμο και συμπληρώνει τέλεια πολλά πιάτα με την κρεμώδη γεύση του. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τις γεύσεις του: να το καπνίσετε. Το καπνιστό τυρί έχει μια μοναδική γεύση με διακριτικές γήινες, κρεατικές και φρυγανιστικές νότες. Είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του. Παρακάτω είναι μερικές από τις επιλογές σας αν σας ενδιαφέρει να καπνίζετε τυρί.

Ψυχρό κάπνισμα

Υπάρχει καπνιστό τυρί επεξεργασμένο από βιομηχανικούς καπνιστές και είναι άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία και μόνοι σας στο σπίτι. Θα χρειαστεί μόνο να προετοιμάσετε το Bradley Smoker σας με ένα κιτ προσαρμογέα ψυχρού καπνού. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε κρύο καπνό για το τυρί, κάτι που διαφορετικά δεν είναι εφικτό μόνο με τον συνηθισμένο καπνιστή φαγητού.

Είδη τυριών

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τυριών από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά δεν συνιστώνται όλα για μια διαδικασία καπνίσματος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι παραλλαγές που είναι πολύ μαλακές θα διαλυθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ή θα λιώσουν πολύ γρήγορα.

Τα καλύτερα είδη τυριού για κρύο καπνό περιλαμβάνουν:

  • κασέρι
  • Μοτσαρέλα
  • Ελβετός
  • Γκούντα
  • Πέπερ Τζακ

Περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του καπνίσματος, ξετυλίγετε το τυρί της αρεσκείας σας και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει σε μέρος του λαδιού να απελευθερωθεί στην επιφάνεια, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γεύσης ενώ καπνίζεται. Στη συνέχεια, κρυώστε ξανά το τυρί για περίπου 20 λεπτά.

Γεύσεις Ξύλου

Ο τύπος του τυριού θα επηρεάσει την προκύπτουσα γεύση του τελικού προϊόντος, αλλά η ένταση και η διάρκεια του καπνίσματος είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να το επηρεάσουν. Γι' αυτό, όταν καπνίζετε τυρί, θα πρέπει να ακολουθείτε τα πρότυπα θερμοκρασίας και χρόνου καπνίσματος. Ένας άλλος ουσιαστικός παράγοντας που επηρεάζει τη συνολική γεύση του τυριού είναι η γεύση του ξύλου.

Στην Bradley Smokers, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από αρώματα ξύλου υψηλής ποιότητας, αλλά δεν συνδυάζονται όλα καλά με τυρί. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες γεύσεις θα υπερνικήσουν τη φυσική γεύση του τυριού. Οι καλύτερες γεύσεις επιτυγχάνονται με τη χρήση των τύπων καρπόξυλων.

μήλο

Για παράδειγμα, το Μπισκέτα από ξύλο μήλου Bradley Smoker έχουν μια ήπια, φρουτώδη και γλυκιά γεύση που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γεύση του τυριού. Αν δεν έχετε δοκιμάσει να το καπνίσετε πριν, το μήλο θα είναι το ιδανικότερο για να το δοκιμάσετε καθώς είναι ήπιο και προσθέτει μια διακριτική γλύκα. Το καπνιστό τυρί με γεύση μήλου ταιριάζει πολύ με σάντουιτς και σαλάτες.

Κεράσι

Υπάρχει επίσης το Μπισκετάκια από ξύλο κερασιού Bradley Smoker. Αυτή η γεύση έχει επίσης ένα πλούσιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα, αλλά ακόμα αρκετά ήπιο ώστε να μην υπερισχύει της φυσικής γεύσης του τυριού. Αυτό που ξεχωρίζει τη γεύση του ξύλου κερασιάς από άλλες γεύσεις φρούτων είναι ότι παρέχει μια ροδαλή απόχρωση στο τελικό προϊόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό για αισθητικούς σκοπούς.

Αγριοκαρυδιά

Αν θέλετε έντονο άρωμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Μπισκέτα από ξύλο Bradley Smoker Hickory. Είναι επίσης γλυκό, αλλά σε αντίθεση με τις γεύσεις μήλου και κερασιού, έχει έντονη γεύση, γι' αυτό και χρησιμοποιείται πιο συχνά για κρέας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ήπιο, το ξύλο hickory δεν θα υπερνικήσει τη φυσική γεύση του τυριού. Αντίθετα, προσθέτει τη σωστή ποσότητα επιπλέον γεύσης.

Δρυς

Ένα άλλο ξύλο με έντονη γεύση που ταιριάζει με το τυρί είναι το Μπισκετάκια από ξύλο βελανιδιάς Bradley Smoker, που θεωρείται μια από τις πιο ευέλικτες γεύσεις ξύλου. Θα δημιουργήσει επίσης μια όμορφη χρυσή επίστρωση. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο Δρυς με σκληρά τυριά, όπως Cheddar ή Gouda, διαφορετικά θα υπερνικήσει τη φυσική γεύση του τυριού.

Αφού αποφασίσετε ποια γεύση ξύλου θα χρησιμοποιήσετε για τη διαδικασία του καπνίσματος, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία του καπνιστή φαγητού. Ενώ τοποθετείτε το τυρί μέσα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ αυτού και της πηγής του καπνού. Αυτό το είδος ρύθμισης θα του δώσει περισσότερη προστασία και θα αποφύγει το λιώσιμο του τυριού πριν γίνει.

Διαδικασία κρύου καπνού

Το τυρί θα καπνιστεί μέσα στον θάλαμο κρύου καπνίσματος για περίπου πέντε ώρες και 35 λεπτά, με τη θερμοκρασία στους 75 βαθμούς Φαρενάιτ ή 24 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε να καθίσει μέσα στον καπνιστή φαγητού για έξι ώρες, αλλά βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 90 βαθμούς Φαρενάιτ ή τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Μετά από περίπου δύο ώρες, μπορεί να έχετε ήδη εξαντλήσει περίπου πέντε μπισκότα ξύλου Bradley. Στη συνέχεια, ελέγξτε τη θερμοκρασία. θα πρέπει να είναι περίπου 69 βαθμοί Φαρενάιτ ή 21 βαθμοί Κελσίου. Αφήστε το τυρί να καπνίσει ξανά για περίπου δύο ώρες και 30 λεπτά πριν το ελέγξετε ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να περάσουν πέντε έως έξι ώρες.

Μόλις τελειώσετε με τη διαδικασία του καπνίσματος, αφήστε το τυρί να ξεκουραστεί βάζοντάς το στο ψυγείο για περίπου έξι ώρες έως μία ολόκληρη μέρα για να εισχωρήσει σταθερά η καπνιστή γεύση και να δέσει στο τυρί. Μόλις το φροντίσετε, ήρθε η ώρα να το ψάξετε! Συνδυάστε το νόστιμο καπνιστό τυρί σας με λίγο καπνιστό λουκάνικο για να φτιάξετε μια νόστιμη σανίδα αλλαντικών.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.