Από αμνημονεύτων χρόνων, το κάπνισμα ήταν ένας από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματος φαγητού. Είναι ένας παραδοσιακά δοκιμασμένος, δοκιμασμένος και αποδεδειγμένος τρόπος για να διατηρήσετε, να προσθέσετε γεύση και να μαγειρέψετε το κρέας σας. Το κάπνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε σκληρά κομμάτια κρέατος όπως μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, χοιρινό πισινό, παϊδάκια κ.λπ. Το χαμηλό και αργό μαγείρεμα της διαδικασίας καπνίσματος επιτρέπει το καλύτερο μαγείρεμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αλμυρό, τρυφερό και ζουμερό κρέας που θα σας αφήσει να πνιγείτε για περισσότερα.
Ωστόσο, τα καπνιστά κρέατα με άλμη κόκκινου κρασιού μπορούν να είναι η απόλυτη εμπειρία καπνίσματος κρέατος. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καπνίσετε και να τελειώσετε τα κομμάτια του κρέατος, ειδικά τα κοντά παϊδάκια, και να δώσετε στους καλεσμένους σας την απόλυτη εμπειρία καπνιστού κρέατος.
Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε pitmaster – μπορείτε εύκολα να καπνίζετε τα αγαπημένα σας κομμάτια κρέατος σε κόκκινο κρασί στην αυλή σας.
Τα καλύτερα κρέατα για καπνό σε κόκκινο κρασί
Συνιστούμε να αγοράσετε σκληρά κομμάτια κρέατος που είναι ιδανικά για τη διαδικασία χαμηλού και αργού καπνίσματος. Μη διστάσετε να επιλέξετε κοψίματα με υψηλή αναλογία μαρμάρων ή κοψίματα με πολύ συνδετικό ιστό και λίπος. Οι υψηλές ποσότητες μαρμάρου διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας κατά το μαγείρεμα, βοηθώντας να αποκτήσετε ένα καλοψημένο, ζουμερό, αλμυρό κομμάτι κρέας.
Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε παϊδάκια καθώς είναι το καλύτερο κομμάτι κρέατος για να καπνίσετε σε κόκκινο κρασί. Το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι είναι επίσης μια άλλη καλή επιλογή και μπορεί να είναι ιδανική εναλλακτική στα παϊδάκια. Το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι είναι ευρέως γνωστό ως το πιο σκληρό κομμάτι κρέατος και ταιριάζει πολύ στη διαδικασία του καπνίσματος. Μια μπριζόλα μπορεί επίσης να είναι καλή για το κάπνισμα, αλλά θα θέλετε να πάτε για ένα πιο χοντρό κομμάτι κρέας. Θυμηθείτε, όσο μεγαλύτερο είναι το κομμάτι, τόσο το καλύτερο.
Εάν είστε λάτρης του λευκού ή του χοιρινού κρέατος, η χοιρινή σπάλα πρέπει να είναι το κρέας που πρέπει να προτιμήσετε. Είναι επίσης ιδανικό για τη χαμηλή και αργή διαδικασία μαγειρέματος και ταιριάζει με κόκκινο κρασί. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να καπνίσετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, που είναι επίσης τέλεια επιλογή. Αλλά είναι καλύτερο να καπνίζετε ολόκληρο το πουλί, οπότε μην μπείτε στον πειρασμό να το κόψετε σε φέτες.
Με τα παϊδάκια, το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, τη μπριζόλα, τη χοιρινή σπάλα ή το κοτόπουλο, ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην εμπειρία του καπνίσματος.
Κάπνισμα κοντών πλευρών του βοείου κρέατος
Η εύκολη συνταγή μας για το κάπνισμα κρέατος σε κόκκινο κρασί θα είναι ένας εύκολος οδηγός που θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία καπνίσματος των τροφίμων. Θα μοιραστούμε μαζί σας τον καλύτερο τρόπο για να μαγειρέψετε αργά και χαμηλά για να διασφαλίσουμε ότι τα κοντά παϊδάκια του βοείου κρέατος θα είναι αλμυρά, τρυφερά και ζουμερά.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 6 ώρες
Θερμοκρασία καπνίσματος: 225°F – 240°F (107°C – 115°C)
Συστατικά
- 2-3 λίβρες μοσχάρι κοντά παϊδάκια
- Γλυκό κόκκινο κρασί
- Σάλτσα
- Καρυκευμένο λάδι μουστάρδας
- Τρίψτε (της επιλογής σας)
Παρασκευή
- Κόψτε τις κοντές πλευρές του βοείου κρέατος για να αφαιρέσετε το περιττό λίπος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κοντές πλευρές του βοείου κρέατος έχουν πολλά λίπη και μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε την περίσσεια, καθώς αυτό το κομμάτι κρέατος περιέχει επίσης πολύ μάρμαρο. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και προσέξτε να μην κόψετε βαθιά το κρέας.
- Τοποθετήστε τα καλά κομμένα κοντά σας μοσχάρι σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και προσθέστε περίπου ένα ¼ φλιτζάνι από την καρυκευμένη μουστάρδα σας. Προσθέστε επίσης ένα ¼ φλιτζάνι από το τρίψιμο που προτιμάτε και κάντε ρολό ενώ κάνετε μασάζ στη σακούλα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα πλευρά είναι καλά εμποτισμένα με τρίψιμο και λάδι μουστάρδας.
- Μπορείτε να επιλέξετε να τα αφήσετε να καθίσουν και να μαριναριστούν, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, στο ψυγείο για να μουλιάσουν οι γεύσεις στα παϊδάκια. Μπορείτε επίσης να τα καπνίσετε αμέσως αν δεν θέλετε να περιμένετε μια νύχτα. Αποφύγετε τον πειρασμό να ξεπλύνετε τις κοντές πλευρές του βοείου κρέατος μετά το μαρινάρισμα.
- Μεταφέρετε τα μαριναρισμένα μοσχαρίσια κοντά παϊδάκια στον καπνιστή φαγητού σας. Συνιστούμε να τα τοποθετήσετε σε ένα ταψί μέσα στον καπνιστή φαγητού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη θερμοκρασία στους 225°F – 240°F (107°C – 115°C) και αφήστε το να καπνίζει χαμηλά και αργά.
- Μετά από περίπου 2 ώρες συνεχόμενου καπνίσματος, ρίξτε ένα φλιτζάνι κόκκινο κρασί και σκεπάστε το τηγάνι σφιχτά χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο. Το κρασί θα αναμιχθεί τέλεια με τους χυμούς από το κρέας κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μαγειρέματος, σιγοβράζοντας το κρέας σας στο σφραγισμένο τηγάνι. Αφήστε το να ψηθεί για 1-2 ώρες επιπλέον μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
- Οι κοντές πλευρές σας από βοδινό κρέας θα είναι έτοιμοι όταν φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 185°F – 190°F (85°C – 88°C). Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να προσδιορίσετε την εσωτερική θερμοκρασία. Σας συνιστούμε να αρχίσετε να παρακολουθείτε την εσωτερική θερμοκρασία όταν αρχίσετε να βλέπετε το κρέας να απομακρύνεται από το κόκαλο.
Σερβίρετε τα τρυφερά, χυμώδη μοσχαρίσια κοντά παϊδάκια σας όσο είναι ζεστά. Υπάρχουν πολλά φαγητά που μπορείτε να τα συνδυάσετε μαζί με τις κοντές πλευρές σας με καπνιστό κόκκινο κρασί, όπως κρεμώδης πουρές πατάτας, κρεμώδης πολέντα ή ψητά λαχανάκια Βρυξελλών.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.