How to Smoke a Juicy Prime Rib

Πώς να Smoke a Juicy Prime Rib

Posted on: January 18, 2023



Τα καλά καπνιστά, τρυφερά παϊδάκια μπορούν να είναι ο πραγματικός ορισμός ενός ζουμερού, αλμυρού και νόστιμου γεύματος. Παρέχει μια ακαταμάχητη γεύση, η οποία μπορεί να προσθέσει υπέροχες αναμνήσεις στις διακοπές σας.

Τα καλά καπνιστά, τρυφερά παϊδάκια μπορούν να είναι ο πραγματικός ορισμός ενός ζουμερού, αλμυρού και λαχταριστού γεύματος. Προσφέρει μια ακαταμάχητη γεύση, που μπορεί να προσθέσει υπέροχες αναμνήσεις στις διακοπές σας. Σήμερα, θα μοιραστούμε πώς να φέρετε αυτήν την εμπειρία στην αυλή σας με μια εύκολη συνταγή για να καπνίσετε ένα ζουμερό παϊδάκι.

Τι είναι το Prime Rib;

Αυτό αναφέρεται σε ένα ψητό με ραβδώσεις που λαμβάνεται από το μεσαίο τμήμα της σπονδυλικής στήλης της αγελάδας. Αυτό το κόψιμο έχει πολύ μαρμάρωμα λόγω της κίνησης της αγελάδας.

Ένα αρχικό κόψιμο πλευρών μπορεί να ζυγίζει έως και 30 κιλά και περιλαμβάνει επτά οστά πλευράς καθώς και μια μεγάλη ποσότητα μαρμάρου, ευαίσθητου μυός. Το rib roast χωρίζεται σε ξεχωριστές μπριζόλες rib eye. Ουσιαστικά, ο όρος «prime» rib roast παραπέμπει στο γεγονός ότι αυτή η κοπή γίνεται από μακρύ αρχέγονο μυ και όχι στην ποιότητα του κρέατος.

Ο υψηλότερος βαθμός που προσφέρεται στο κρεοπωλείο ή στην αποθήκη σας είναι συνήθως κορυφαίος. Ο επόμενος βαθμός κάτω, επιλογή, φέρεται από τα περισσότερα κρεοπωλεία παντοπωλείων, και κάτω από αυτό είναι επιλεγμένο βοδινό κρέας. Ωστόσο, αυτές οι χαμηλότερες ποιότητες εξακολουθούν να θεωρούνται «πρώτες παϊδάκια» στις περισσότερες συνταγές. Είναι επίσης καλό να σημειωθεί ότι η ποιότητα του βοείου κρέατος επηρεάζει σημαντικά το τελικό καπνιστό προϊόν. Το μάρμαρο περιέχει επιπλέον λίπος που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τρυφερότητας, της γεύσης και της υγρασίας του βοείου κρέατος.

Κάπνισμα Juicy Prime Rib

Μόλις αγοράσετε το prime rib από το κρεοπωλείο, το πρώτο βήμα είναι να κόψετε το περιττό λίπος από το ψητό. Αυτό περιλαμβάνει την απαλλαγή από το κρεμασμένο ή χαλαρό λίπος, καθώς η κύρια πλευρά περιέχει άφθονο λίπος αρκετό για τη διαδικασία καπνίσματος. Αυτό θα βοηθήσει επίσης το καρύκευμα να διαχυθεί καλά στο κρέας.

Είναι επίσης απαραίτητο να διατηρήσετε το καρύκευμά σας απλό ξεκινώντας με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Το θυμάρι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο είναι τυπικές γεύσεις με τις οποίες δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος. Απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσκολλάται καλύτερα στο κρέας και η υγρασία από την πάστα βοηθά στη διατήρηση της γεύσης του κρέατος κατά την εφαρμογή καπνού. Θυμηθείτε να αλατοπιπερώσετε το μέρος όπου ο χασάπης το έκοψε από το κόκαλο και να το καλύψετε παντού.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του καπνιστή φαγητού που χρησιμοποιείτε, η κύρια διαδικασία καπνίσματος με πλευρά θα είναι σχεδόν η ίδια. Το βασικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι ένας καλός καπνιστής μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο κάπνισμα ολόκληρου του φαγητού. Θα εκτελέσει τις πιο σημαντικές εργασίες χωρίς την ανάγκη τακτικής ανθρώπινης παρέμβασης για να πάρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, το Μπράντλεϊ Σμόκερ διαθέτει τις πιο ενημερωμένες λειτουργίες, όπως αυτόματο τροφοδότη ξύλου, δύο πηγές θερμότητας και μια ηλεκτρονική κονσόλα για αυτόματη διαχείριση της τροφοδοσίας, του χρόνου μαγειρέματος και της ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Το Bradley Smokers μπορεί να κάνει τόσο ζεστό όσο και κρύο κάπνισμα χάρη στις διπλές πηγές θερμότητάς τους. Το ταχύτερο μαγείρεμα και η ασφάλεια του χρήστη διασφαλίζονται από τη μαγνητική πόρτα και το προσβεβλημένο σώμα.

Μέθοδος:

  1. Ανάψτε φωτιά και βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του θαλάμου μαγειρέματος είναι μεταξύ 225 °F και 250 °F (107 °C και 121 °C), η οποία είναι η συνιστώμενη θερμοκρασία για το κάπνισμα ενός πρωτεύοντος παϊδού.
  1. Τοποθετήστε το καρυκευμένο prime rib στη σχάρα στο καλά θερμαινόμενο καπνιστή φαγητού. Μπορείτε να πάρετε το καλά ωριμασμένο prime rib κατευθείαν από το ψυγείο και να το βάλετε στο καπνιστή φαγητού. Κατά το κάπνισμα, το κρέας θα ζεσταθεί καθώς ψήνεται, επιτρέποντας στις γεύσεις να εμποτιστούν τέλεια στο κρέας. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το prime rib ιδρώνει καθώς ζεσταίνεται και αυτό το υγρό βοηθά στη γεύση του καπνού.
  1. Καπνίστε το prime rib έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο των 125 °F ή 135 °F (52 °C ή 57 °C) για σπάνια και μεσαία σπάνια, αντίστοιχα. Ένα θερμόμετρο τροφίμων ή θερμόμετρο μαγειρέματος Το καλύτερο θα ήταν να παρακολουθείτε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος για να αποφύγετε είτε υποψήφισμα είτε υπερβολικό ψήσιμο.
  1. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε το καπνιστό prime rib roast από το καπνιστή φαγητού, τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει κατά άλλους 5 βαθμούς καθώς το κρέας ξεκουράζεται και κρυώνει. Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο, καθώς επιτρέπει στους ιστούς να απορροφήσουν ξανά τους χυμούς, διατηρώντας το κομμένο κρέας ζουμερό.
  1. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αφαιρέσετε τα κόκαλα από το κύριο rib roast για να δημιουργήσετε ένα ψητό χωρίς κόκαλο—μπορεί να είναι πιο κομψό και πιο εύκολο στην παρουσίαση. Τοποθετήστε το ψητό σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε το σε φέτες του πάχους που επιθυμείτε. Τώρα είναι η ώρα να πιάσετε και να σερβίρετε τις αγαπημένες σας πλευρές.

Τα καλύτερα γεύματα για σερβίρισμα με καπνιστό παϊδάκι

Το καπνιστό prime roast είναι ένα φανταστικό κυρίως πιάτο, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε υπέροχες πλευρές για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά που μπορείτε να έχετε με το τέλεια καπνιστό prime rib. Ο πουρές πατάτας και τα χόρτα είναι μερικά από τα φαγητά που μπορείτε να συνδυάσετε με το καλά καπνισμένο prime rib. Ο συνδυασμός του καπνιστού prime rib με ένα ποτήρι κρασί είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στο δείπνο σας.

Δείτε μερικά ακόμα άρθρα για μπριζόλες παρακάτω:
5 Εσωτερικές Θερμοκρασίες & Χρόνοι Έγινες Μπριζόλα
Ο τρόπος που πρέπει να μαλακώσετε τη μπριζόλα
Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα New York strip
Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσετε τις καπνιστές σας μπριζόλες

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>