How to Smoke a Cheap Steak into a Juicy, Tender Cut

Πώς να καπνίσετε α Φτηνή μπριζόλα σε ένα ζουμερό, τρυφερό κόψιμο

Posted on: January 18, 2023



Η μπριζόλα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πιάτα στον κόσμο. Τούτου λεχώνα, είναι μάλλον ακριβό για όσους έχουν προϋπολογισμό. Δεν πρόκειται να είναι σε θέση να βρείτε μια τέλεια μπριζόλα porterhouse στο $2,99 bin στο τοπικό σας παντοπωλείο, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα από τα πιο τρυφερό τεμάχια του βοείου κρέατος με μια μικρή τεχνογνωσία και μερικά προσιτά συστατικά.

Η μπριζόλα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πιάτα στον κόσμο. Τούτου λεχθέντος, είναι μάλλον ακριβό για όσους έχουν προϋπολογισμό. Δεν θα μπορέσετε να βρείτε μια τέλεια μπριζόλα porterhouse στον κάδο των 2,99 $ στο τοπικό παντοπωλείο σας, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια βοείου κρέατος με λίγη τεχνογνωσία και μερικά οικονομικά υλικά. Αν θέλετε να καπνίσετε μια φτηνή μπριζόλα και να την κάνετε να έχει γεύση σαν πρώτης τάξεως, τότε συνεχίστε να διαβάζετε! Έχουμε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα που χρειάζεστε για να πάρετε στα χέρια σας μια νόστιμη μπριζόλα χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

Αλατίστε το φτηνό σας κρέας

Μια πρέζα αλάτι μπορεί να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο διαφοράς ανάμεσα σε μια φτηνή μπριζόλα και μια ζουμερή, τρυφερή κοπή. Ό,τι κι αν κάνετε στον καπνιστή θα εξαρτηθεί από αυτό το πρώτο βήμα, και γι' αυτό πρέπει να το κάνετε σωστά. Λοιπόν, γιατί αλάτι;

Τα φτηνά κομμάτια κρέατος τείνουν να περιέχουν περισσότερους τένοντες και μυϊκές ίνες, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να μασηθούν. Ο στόχος σας είναι να μετατρέψετε αυτές τις σκληρές και ελαστικές κοπές χαμηλής ποιότητας σε γκουρμέ ποιότητας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καταλάβετε πώς να σπάσετε τις μυϊκές ίνες και να κάνετε το κρέας τρυφερό. Εκεί μπαίνει το αλάτι.

Με απλά λόγια, η χρήση χονδροειδούς αλατιού διασπά τις μυϊκές ίνες και τις πρωτεΐνες σε μια φέτα κρέατος και το κάνει τρυφερό. Πριν φτάσουμε στα τεχνικά στοιχεία για το πώς συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν κάνει όλο το αλάτι. Χρειάζεστε αλάτι με μεγαλύτερες νιφάδες, οπότε το kosher ή το χοντρό θαλασσινό αλάτι θα λειτουργήσει καλά εδώ.

Καλύψτε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας με γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και αφήστε τη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα για πιο λεπτά κομμάτια. Ρυθμίστε το χρόνο ανάλογα για πιο χοντρές κοπές.

Τι θα κάνει το αλάτι στη μπριζόλα;

Αν παρατηρείτε περιοδικά την επιφάνεια της μπριζόλας, θα παρατηρήσετε ότι βγαίνει πολύ νερό από το κρέας. Ας κάνουμε ένα ταξίδι στη λωρίδα μνήμης στη βιολογία του γυμνασίου για ένα λεπτό. Θυμάστε τον δάσκαλό σας να εξηγεί πώς λειτουργεί η όσμωση και η διάχυση; Οχι? Ακολουθεί μια ανακεφαλαίωση αυτού του μαθήματος με λίγα λόγια.

Η μπριζόλα αποτελείται από διαφορετικά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα έχουν μια μεμβράνη που επιτρέπει την ανταλλαγή υλικών μέσα και έξω από το κύτταρο. Έτσι, όταν απλώνετε αλάτι στην επιφάνεια της μπριζόλας, η μεμβράνη θα επιτρέψει στο αλάτι να τραβήξει το νερό από τα κύτταρα μέσω αυτού που ονομάζουμε όσμωση.

Καθώς περνά ο καιρός, οι φυσικοί χυμοί του κρέατος απορροφούν ξανά λίγο από το αλάτι στη μπριζόλα. (Αυτό είναι διάχυση. Τα σωματίδια αλατιού θα μετακινηθούν από εκεί που είναι πολλά προς εκεί που είναι λίγα.)

Μόνο μια μικρή ποσότητα θα το κάνει αυτό, ωστόσο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα καταπιείτε όλο αυτό το αλάτι. Το απορροφημένο αλάτι στη συνέχεια διασπά μερικές από τις πρωτεΐνες των κυττάρων, κάνοντας τη μπριζόλα γευστική και τρυφερή.

Πριν καπνίσετε τη μπριζόλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει το υπερβολικό αλάτι και νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να καρυκεύσετε τη μπριζόλα με τα αγαπημένα σας τρίψιμο ή απλά πιπέρι και να αρχίσετε να καπνίζετε. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό άρθρο για όμορφες εικονογραφήσεις και μια δοκιμασμένη συνταγή για το πώς να μετατρέψετε τη φθηνή μπριζόλα σε πρώτης τάξεως μπριζόλα.

Βαθμολογήστε το Cut

Μπορείτε επίσης να κάνετε τη φθηνή μπριζόλα σας πιο ζουμερή σκοράροντάς την, κάτι που απλώς σπάει τις μυϊκές ίνες κόβοντας το κρέας. Η βαθμολόγηση θα εμποδίσει το κρέας να συρρικνωθεί πολύ κατά το μαγείρεμα, κάτι που μπορεί να το κάνει πιο σκληρό και λιγότερο ζουμερό. Θα επιτρέψει επίσης στη μαρινάδα να διεισδύσει στο κρέας πιο βαθιά και στο δωμάτιο των καρυκευμάτων να συγχωνευτεί με το κρέας.

Ένα βαθύ κόψιμο θα δώσει επίσης στη μπριζόλα σας πιο τραγανή κρούστα (όσο περισσότερη επιφάνεια του κρέατος εκτίθεται στη ζέστη θα κάνει το μαγείρεμα πιο ομοιόμορφο και θα ενθαρρύνει το Αντίδραση Maillard όταν μαγειρεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες.)

Για να κόψετε μια μπριζόλα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι με λεπτή λεπίδα. Ένα θαμπό μαχαίρι θα αφήσει κουρελιασμένες άκρες στο κρέας, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα οδοντωτό μαχαίρι. Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε διαγώνιες τομές στο κρέας. Έπειτα, γυρίστε το κρέας κατά 90 μοίρες και προσθέστε παντού διασταυρώσεις. Μπορείτε να σκοράρετε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας.

Φροντίστε να μαρινάρετε καλά το κρέας πριν το αποθηκεύσετε για να το διατηρήσετε τρυφερό, και μην ξεχάσετε να το σερβίρετε κομμένο κατά μήκος του κόκκου για να αποφύγετε την κούραση των σιαγόνων.

Age the Cut

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε μια φθηνή μπριζόλα πριν καπνίσετε είναι να την παλαιώσετε. Χρησιμοποιώντας μια μαρινάδα, μπορείτε να δημιουργήσετε την ίδια γεύση με το να κρεμάτε τη μπριζόλα για εβδομάδες. Το μυστικό είναι να αφαιρέσετε το νερό από το κρέας και να αφήσετε όλα τα άλλα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η μείωση των υγρών θα ενισχύσει τη γεύση. Το κρέας θα είναι τρυφερό και ζουμερό μετά την παλαίωση.

Συμπερασματικά

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καπνίσετε μια φτηνή μπριζόλα σε ζουμερή και τρυφερή κοπή. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοήθησαν να μάθετε λίγα περισσότερα για το πώς να μαγειρεύετε την τέλεια μπριζόλα, είτε πρόκειται για μια ειδική περίσταση είτε για μια συνηθισμένη βραδιά. Επισκεφθείτε μας στο Μπλόγκ για το κάπνισμα τροφίμων του Bradley για περισσότερες γευστικές συνταγές και hacks για φαγητό.

Δείτε μερικά ακόμα άρθρα για μπριζόλες εδώ:
5 Εσωτερικές Θερμοκρασίες & Χρόνοι Έγινες Μπριζόλα
Ο τρόπος που πρέπει να μαλακώσετε τη μπριζόλα
Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα New York strip
Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσετε τις καπνιστές σας μπριζόλες

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>