Πώς ετοιμάζετε το porterhouse ή το T-bone μπριζόλα σας; Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι μαγειρέματος για μπριζόλα porterhouse ή T-bone, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος.
Με τα χρόνια, το κάπνισμα φαγητού έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλές, εξελισσόμενο από μια απλή τεχνική συντήρησης τροφίμων σε μια βασική μέθοδο μαγειρέματος. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν κάνει τη μετάβαση ομαλή, με πολλούς καπνιστές τροφίμων στην αγορά που τώρα παρακινούν πολλούς ανθρώπους να ξεκινήσουν το κάπνισμα τροφίμων, για να μην αναφέρουμε τις πολυάριθμες συνταγές που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε έναν από τους τρόπους για να καπνίσετε το porterhouse ή τη μπριζόλα σας T-bone για να αναδείξετε μια γεύση που γλείφετε τα δάχτυλά σας, αλλά πρώτα, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός porterhouse και της μπριζόλας T-bone;
Πιθανότατα έχετε ακούσει τα δύο ονόματα να κυκλοφορούν σε εστιατόρια ή συνταγές, αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο; Το T-bone και το porterhouse είναι δύο σχεδόν παρόμοιες μπριζόλες, με τη βασική διαφορά να είναι ότι το porterhouse είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του T-bone.
Ακριβώς όπως το όνομά του, το οστό Τ έχει ένα οστό σε σχήμα Τ που διατρέχει αυτό και κόβεται από τη κοντή οσφυϊκή χώρα. Το T-bone έχει δύο διαφορετικές μπριζόλες προσαρτημένες στο κόκκαλο, με μια λωρίδα στη μία πλευρά και ένα φιλέτο στην άλλη πλευρά. Η μπριζόλα T-bone έχει επίσης μικρότερη μερίδα κρέατος από φιλέτο από το porterhouse.
Πώς να καπνίσετε porterhouse
Συστατικά:
- 2 μπριζόλες porterhouse πάχους 2 ιντσών (περίπου 3 λίβρες η καθεμία)
- 1 και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Θαλασσινό αλάτι (για πασπάλισμα μετά το κάπνισμα)
- Αλάτι kosher
- Τριμμένο πιπέρι
- Καπνιστής φαγητού
- Σπάτουλα ή λαβίδα
- Θερμόμετρο κρέατος
- Τσιπς - ανάλογα με τον τύπο του καπνιστή φαγητού σας, υπάρχουν προτιμώμενα ροκανίδια για το καθένα. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε ένα Bradley Smoker, προσφέρουμε Μπράντλεϊ Μπισκετ, ειδικά συμπιεσμένοι δίσκοι πριονιδιού ξύλου, διαθέσιμοι σε 17 διαφορετικές γεύσεις, συμπεριλαμβανομένων χικαριού, πεκάν, μήλου και κερασιού.
Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε
- Αν είχατε αποθηκεύσει το κρέας σας στο ψυγείο, βγάλτε το λίγες ώρες πριν και αφήστε το να ξεκουραστεί πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία του.
- Αλατοπιπερώνετε και ζάχαρη, φροντίζοντας να καλυφθεί κάθε άκρη με το μείγμα, και περιμένετε περίπου 30 λεπτά. Για την πιπεριά πρέπει να είναι χοντροτριμμένη.
- Μουλιάστε τα ξύλα αγριοκοκαλιάρου σας σε νερό (σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ροκανίδια).
- Προσθέστε τα ροκανίδια και προθερμάνετε το καπνιστή σας σε θερμοκρασία 225 °F (107 °C).
- Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα ή την λαβίδα σας, τοποθετήστε προσεκτικά τη μπριζόλα σας στην κάτω πλευρά της σχάρας, καλύψτε και αφήστε τη να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Αφαιρέστε το πορτιέρη σας από τη σχάρα και μεταφέρετέ το σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
- Αυξήστε τη φωτιά του γκριλ και ετοιμαστείτε για άμεσο μαγείρεμα, στη συνέχεια τοποθετήστε τη μπριζόλα σας σε άμεση φωτιά και μαγειρέψτε για επιπλέον 10–15 λεπτά, ελέγχοντας τη θερμοκρασία και την ετοιμότητα.
- Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε.
Πώς να καπνίζετε μπριζόλες T-bone
Συστατικά:
- Καπνιστής φαγητού
- Μπριζόλα T-bone (1 ½ έως ίντσες)
- Καρύκευμα
- Σκόρδο ψιλοκομμένο
- κρεμμύδια
- Κατσικίσιο τυρί
- Βούτυρο
- Αλουμινόχαρτο
- Αισθητήρας θερμοκρασίας
Κατευθύνσεις
- Ρυθμίστε τον καπνιστή φαγητού σας και προθερμάνετε σε θερμοκρασία 225 °F (107 °C).
- Ρίξτε αλάτι και άλλα καρυκεύματα στη μπριζόλα σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπριζόλα που προτιμάτε.
- Αφήστε το να μαριναριστεί για λίγη ώρα και μετά μεταφέρετε τη μπριζόλα σας στον καπνιστή φαγητού.
- Καπνίζετε μέχρι να είναι έτοιμο, ανάλογα με το πώς σας αρέσει το κρέας σας.
- Αφαιρέστε από το καπνιστή και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.
- Ετοιμάστε το βούτυρο κατσικίσιου τυριού σας – πολτοποιήστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τυρί και το βούτυρο όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Τελειώστε το στη σχάρα. Προθερμάνετε το στους 450 °F–500 ºF (232 °C–260 °C) για να ψηθεί η μπριζόλα.
- Καλύψτε τη μπριζόλα σας με μια ελαφριά επικάλυψη μαγιονέζας από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε την ξανά στη σχάρα, αφήνοντας κάθε πλευρά της μπριζόλας να ψηθεί για 30-45 δευτερόλεπτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το κατσικίσιο βούτυρο.
Σημεία που πρέπει να σημειωθούν
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα ή καπνιστή φαγητού για να καπνίσετε είτε μπριζόλα T-bone είτε porterhouse.
Και στα δύο, πρώτα καπνίζετε σε χαμηλή φωτιά και μετά αυξάνετε τη θερμότητα καθώς τελειώνετε.
Τα καρυκεύματα που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθούν από το τι θέλετε να πετύχετε, είτε περισσότερο είτε λιγότερο πικάντικο.
Οι μπριζόλες Porterhouse ή T-bone μπορούν να συνδυαστούν με μια ποικιλία πιάτων, όπως πουρέ πατάτας, ψητό μπρόκολο, σπανάκι κρέμας και πατάτες φούρνου.
Όπως συμπεραίνουμε
Η μαγειρική είναι μια διαδικασία μάθησης και έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, δεν υπάρχει σωστός τρόπος όταν πρόκειται για το μαγείρεμα. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να πετύχετε και πώς σας αρέσει το καπνιστό φαγητό σας. Οι παραπάνω είναι μερικές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την προετοιμασία της μπριζόλας T-bone και του porterhouse στον καπνιστή φαγητού σας.
Δείτε μερικά ακόμα άρθρα για μπριζόλες εδώ:
5 Εσωτερικές Θερμοκρασίες & Χρόνοι Έγινες Μπριζόλα
Ο τρόπος που πρέπει να μαλακώσετε τη μπριζόλα
Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα New York strip
Για περισσότερες συνταγές όπως αυτή, μπορείτε επίσης να ελέγξετε Ο ιστότοπος του Bradley.