How to Slice a Brisket

Πώς να Slice a Το Brisket

Posted on: January 17, 2023



Το κάπνισμα του τέλειου ψαρονέφρι σας πρέπει να τελειώνει όμορφα με καλά κομμένα κομμάτια. Τα καλά νέα είναι ότι το να τεμαχίσετε καπνιστό ψαρονέφρι είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εύκολα με μερικές οδηγίες. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε πώς να κόβετε το ψαρονέφρι σαν ειδικός σε μερικά βήματα.

Το κάπνισμα του τέλειου ψαρονέφρι σας πρέπει να τελειώνει όμορφα με καλά κομμένα κομμάτια. Τα καλά νέα είναι ότι το να τεμαχίσετε καπνιστό ψαρονέφρι είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εύκολα με μερικές οδηγίες. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε πώς να κόβετε το ψαρονέφρι σαν ειδικός σε μερικά βήματα.

Τι είναι το στήθος;

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, ας σταματήσουμε εδώ για ένα λεπτό και ας εξετάσουμε την ανατομία του στήθους. Ένα πλήρες ψαρονέφρι προέρχεται από την κάτω περιοχή του στήθους ενός ζώου.

Περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: το σημείο και το επίπεδο. Το σημείο είναι πιο λιπαρό και το επίπεδο είναι πιο αδύνατο. Μπορείτε να αγοράσετε κάθε ανταλλακτικό ξεχωριστά ή να αγοράσετε ολόκληρη τη συσκευασία.

Πότε πρέπει να αρχίσετε να κόβετε φέτες;

Για να αξιοποιήσετε καλύτερα το ψαρονέφρι σας, κόψτε το όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε. Μην βιαστείτε να το κόψετε αμέσως καθώς βγαίνει από τον καπνιστή. Αντίθετα, θα πρέπει να το αφήσετε να ξεκουραστεί.

Βγάζετε το ψαρονέφρι από τον καπνιστή μόλις ψηθεί πλήρως. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία περίπου 190–205 βαθμούς Φαρενάιτ (88–96 βαθμούς Κελσίου).

Τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο (αν δεν ήταν ήδη) και αφήστε το να ξεκουραστεί για 1-3 ώρες. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν σε όλο το κρέας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ψαρονέφρι τρυφερό.

Συγκεντρώστε τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να κόψετε το ψαρονέφρι καθώς περιμένετε.

Ποια εργαλεία χρειάζεστε για να κόψετε ένα ψαρονέφρι;

Τα σωστά εργαλεία θα διευκολύνουν τη διαδικασία κοπής του ψαρονέφριου σας. Χρειάζεσαι ένα κρεοπωλείο και ένα καλό μαχαίρι.

Ένα μαχαίρι ψαρονέφρι - Για να κάνετε τη διαδικασία κοπής πιο εύκολη, πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό μαχαίρι κοπής ψαρονέφρι. Το ιδανικό μαχαίρι πρέπει να είναι κοφτερό, μακρύ και καλά οδοντωτό. Το ιδανικό μήκος πρέπει να είναι περίπου 12-14 ίντσες.

Δεν θέλετε να πηγαίνετε πέρα δώθε καθώς κόβετε, και γι' αυτό είναι σημαντικό να έχετε ένα σωστό μαχαίρι.

Κρεοπωλείο – Θα σας είναι δύσκολο να κόψετε το ψαρονέφρι σας αν συνεχίζει να γλιστράει, και γι' αυτό το μπλοκ είναι σημαντικό. Θα σας επιτρέψει να μετακινήσετε μεγάλα κομμάτια κρέατος όπως θέλετε, διευκολύνοντας τη διαδικασία κοπής.

Μια τυπική σανίδα κοπής θα λειτουργούσε επίσης, αλλά χρειάζεστε μια που να συγκρατεί το βάρος του ψαρονέφρι και να το διατηρεί στη θέση του. Ίσως χρειαστεί να το στηρίξετε με μια βρεγμένη πετσέτα για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει στη θέση του.

Πώς μπορώ να κόψω ένα ψαρονέφρι;

Τώρα έχετε το καλά ξεκουρασμένο ψαρονέφρι σας και τα σωστά εργαλεία. Ας περάσουμε από τα βήματα του τεμαχισμού του ψαρονέφριού σας.

Διαχωρίστε τα μέρη

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας είναι να κόψετε το ψαρονέφρι σας στη μέση για να χωρίσετε το σημείο και το επίπεδο. Πρέπει να κόψετε σε φέτες κόντρα στον κόκκο για να εξασφαλίσετε ότι το ψαρονέφρι θα διατηρήσει τη ζουμερή του υφή.

Το κόψιμο του κόκκου θα κόψει τις μυϊκές ίνες, καθιστώντας τις πιο κοντές. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το κρέας είναι τρυφερό καθώς δεν θα έχετε πολλές ίνες να μασήσετε.

Οι ίνες του σημείου και του επίπεδου τρέχουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Κόψτε το περιττό λίπος

Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το μέρος εάν το ψαρονέφρι σας ήταν τέλεια κομμένο πριν το κάπνισμα. Αν δεν ήταν, θα γίνει λιπαρό και θα κρύψει τη γεύση στο σερβίρισμα. Κόψτε όποιο λίπος μπορείτε να δείτε.

Αφαιρέστε το άκρο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η άκρη του ψαρονέφριου καταλήγει να καίγεται και να ψηθεί υπερβολικά. Δεν προσθέτει τίποτα στο ψαρονέφρι σας, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε και να το κόψετε.

Βρείτε το σιτάρι

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας και δεν θέλετε να το ανακατέψετε.

Τοποθετήστε το ψαρονέφρι σας στο κρεοπωλείο και μελετήστε το προσεκτικά. Κοιτάξτε τους μυς που διατρέχουν το κρέας. Θα φαίνονται σαν χοντρές γραμμές. Αυτό είναι το σιτάρι.

Είπαμε ότι το κόψιμο του κόκκου κάνει το κρέας τρυφερό γιατί θα έχετε λιγότερες ίνες να μασήσετε, κάτι που πρέπει να είναι ο στόχος σας. Ξεκινήστε να κόβετε σε φέτες το σιτάρι μόλις το βρείτε. (Ρυθμίστε το μαχαίρι στις ίνες στις 90 μοίρες μόλις τις αναγνωρίσετε.)

Ξεκινήστε με το επίπεδο και μετά προχωρήστε στο σημείο. Θυμηθείτε, οι κόκκοι τρέχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις για τα δύο μέρη. Αφιερώστε ένα λεπτό για να επιβεβαιώσετε ότι εξακολουθείτε να κόβετε κόντρα όταν μετακινείστε από το επίπεδο στο σημείο.

Ωστόσο, μην κόψετε όλο το ψαρονέφρι αν δεν σκοπεύετε να το σερβίρετε όλο. Αυτό μόνο θα το κάνει να χάσει τη χυμότητά του και θα χαλάσει τις ώρες προσεκτικής φροντίδας του καπνιστή.

Μπορεί να μην μπορείτε να κόψετε μέχρι τέρμα με την πρώτη προσπάθεια, και αυτό είναι εντάξει. Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας με μια κίνηση τραμπάλα, δουλεύοντας από πάνω προς τα κάτω.

Συνιστάται να στοχεύσετε σε πάχος πλάτους μολυβιού κατά τον τεμαχισμό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε πιο λεπτά κομμάτια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα πιο χοντρό κόψιμο, εάν αυτό είναι πολύ λεπτό ή τα κομμάτια σας διαλύονται.

Ενδιαφέρεστε για περισσότερα άρθρα σχετικά με το κάπνισμα ψαρονέφρι; Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος! Δείτε αυτά τα άρθρα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς:
Πώς να καπνίζετε Brisket και Pro Brisket Tips
5 καλύτερα είδη ξύλου για ψαρονέφρι
Ψαρονέφρι ορολογία και μαγειρική για το κάπνισμα τροφίμων

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.