How to Slice a Tri-Tip

Πώς να Slice a Η Tri-Tip

Posted on: January 18, 2023



ή μπορείτε να πάρετε το αλμυρό, τρυφερό και ζουμερό κρέας στο τραπέζι, η διαδικασία καπνίσματος σας δεν θα πρέπει να τελειώνει σε καπνιστής τροφίμων. Πώς μπορείτε να αφήσετε το κρέας σας να ξεκουραστεί και πώς το φέτα πηγαίνει πολύ μακριά για να επηρεάσει την ποιότητα του κρέατος σας. Είναι καλό να ανιχνεύσει μέσα από το διαθέσιμο υλικό για να μάθετε πώς να κόψετε το συγκεκριμένο κομμάτι κρέας τέλεια.

Για να έχετε αλμυρό, τρυφερό και ζουμερό κρέας στο τραπέζι του δείπνου, η διαδικασία του καπνίσματος δεν πρέπει να τελειώνει στον καπνιστή. Το πώς αφήνετε το κρέας σας να ξεκουραστεί και το πώς το κόβετε σε φέτες επηρεάζει πολύ την ποιότητα του κρέατος σας. Είναι καλό να σαρώσετε το διαθέσιμο υλικό για να μάθετε πώς να κόβετε τέλεια το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος.

Σε αυτό το ιστολόγιο, θα μοιραστούμε μαζί σας τον ευκολότερο τρόπο για να κόψετε σε φέτες tri-tip.

Τι είναι το Tri-Tip;

Το Tri-tip είναι μια τριγωνική μπριζόλα που φτιάχνεται από κομμάτια του ψητού με τρεις μύτες. Ονομάζεται επίσης μπριζόλα Santa Maria, αφού το ετήσιο φεστιβάλ μπάρμπεκιου της πόλης της Καλιφόρνια έκανε διάσημο το ψητό με τρεις συμβουλές. Οι μπριζόλες χωρίς κόκαλα είναι άπαχες και χυμώδεις με καλό βαθμό μαρμάρωσης, με μέσο πάχος περίπου 1 ίντσας.

Το Tri-tip είναι μια νόστιμη μπριζόλα με ευχάριστη γεύση κρέατος και απαλό μάσημα. Αν και είναι πιο άπαχο βοδινό κρέας, έχει σημαντική ποσότητα λίπους, που του δίνει μια βουτυρώδη γεύση. Είναι επίσης ένα από τα πιο προσιτά κομμάτια κρέατος, αλλά ίσως χρειαστεί να το μαρινάρετε δύο με τρεις ώρες πριν το καπνίσετε για να αφήσετε τις γεύσεις να απορροφηθούν καλά.

Κόψιμο σε φέτες Tri-Tip

Αφού αφήσετε το καλά καπνισμένο μοσχαρίσιο κρέας σας να ξεκουραστεί σε αλουμινόχαρτο, το επόμενο βήμα θα είναι να το κόψετε σε φέτες για να το σερβίρετε. Αν και μπορεί να φαίνεται εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, ο λάθος τεμαχισμός μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του κρέατος. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει πλέον να είναι ταλαιπωρία καθώς θα μοιραστούμε απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε σε φέτες οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος είναι πάντα ενάντια στα δημητριακά για να αυξήσετε την κατακράτηση του χυμού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ένα κόψιμο με τρεις μύτες προέρχεται από μια άπαχη μπριζόλα που αποτελείται από διαφορετικές κατευθύνσεις κόκκων. Αυτή η μοναδική ιδιότητα καθιστά πιο δύσκολο τον κόψιμο σε φέτες τρίχας από οποιοδήποτε άλλο κρέας. Η τρυφερότητα των τριών άκρων καθορίζεται κυρίως από το πώς κόβεται σε φέτες μετά το κάπνισμα. Μια ωραία καπνιστή μπριζόλα μπορεί να γίνει σκληρή και μαστιχωτή αν το κρέας κόβεται λανθασμένα.

Ο κόκκος τριών άκρων εκτείνεται ακτινωτά από τη γωνία του κρέατος απέναντι από το στραβό, πράγμα που σημαίνει ότι το να κόψετε κάθε κομμάτι στη μέση, από άκρη σε άκρη, έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα μπορούσατε τεχνικά να ξεκινήσετε από την πιο λεπτή γωνία και να κόψετε σταυρωτά στους κόκκους καθώς προχωράτε, αλλά έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να τροποποιείτε λίγο τη γωνία του μαχαιριού σας κάθε φορά. Σε τελική ανάλυση, εδώ κόβουμε ένα υπέροχο κομμάτι μπριζόλας, όχι ένα λαχανικό. Γι' αυτό θέλουμε να είναι κομμένο σε δύο κομμάτια. Θα είναι ευκολότερο να βγάλετε φέτες παράλληλες με τον κόκκο με αυτόν τον τρόπο.

Πότε να κόψετε μια τριπλή συμβουλή

Μπορείτε να το κάνετε με κάθε τρόπο, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το να το κόψετε αφού μαγειρευτεί είναι πιο εύκολο. Επίσης, η διατήρηση της ακεραιότητας της κοπής καθ' όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος θα διατηρήσει την υγρασία μέσα, κάνοντας τις «μπριζόλες» σας πολύ πιο χυμώδεις από ό,τι αν τις κόψατε σε φέτες πριν και τις καπνίζατε ξεχωριστά. Εξαρτάται από εσάς πώς θα το μαγειρέψετε, αλλά συνιστούμε να το καπνίσετε σε έμμεση φωτιά και στη συνέχεια να το τυλίξετε για να ξεκουραστεί το κομμάτι του κρέατος. Αυτή είναι μια βασική διαδικασία καπνίσματος τροφίμων που επιτρέπει στους χυμούς να απορροφηθούν ξανά στο κρέας. Αλλά μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τη χυμότητα μαρινάροντας το τρίπτυχο πριν το καπνίσετε.

Μια Βήμα-Βήμα Προσέγγιση

  1. Αφήστε την καλά καπνισμένη μπριζόλα σας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι χυμοί θα επαναπορροφηθούν.
  2. Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε το σημείο που διασταυρώνονται οι δύο κόκκοι και κόβετε κάθετα, μειώνοντας περίπου στο μισό το ψητό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μία πλευρά πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερη σε μήκος σε σύγκριση με την άλλη. Η ιδέα είναι να γνωρίζετε το ακριβές σημείο για να κόψετε το τρίπτυχο σε δύο μισά.
  3. Εξετάστε προσεκτικά τους κόκκους κάθε κομματιού τριπλής μύτης και κόψτε κάθε μισό κάθετα στον κόκκο, όπως περιγράφηκε προηγουμένως. Συνιστούμε να λυγίζετε το μαχαίρι σας υπό γωνία, κοινώς γνωστό ως "κόψιμο με προκατάληψη".
  4. Μπορείτε να κάνετε λεπτές φέτες tri-tip για βέλτιστη τρυφερότητα, η οποία προτιμάται από τις χοντρές φέτες.
  5. Σερβίρετε το κομμένο, τρυφερό τρίπτυχό σας με όποια πλευρά προτιμάτε.

Αυτές είναι σαφείς, απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σημαντικά να γίνετε ένας πλήρως εξοπλισμένος pitmaster.

Περίληψη

Τώρα έχετε τις καλύτερες δεξιότητες για να σας καθοδηγήσουν στην επόμενη συνεδρία καπνίσματος με τρεις συμβουλές, αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή σας. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε πλέον να μεταφέρετε την τρυφερότητα και τη νοστιμιά του κρέατος σας όπως φαίνεται στη σχάρα στο πιάτο.

Θυμηθείτε, αφιερώνοντας μερικά λεπτά για να εξετάσετε το κόκκο της τριπλής άκρης πριν το μαγειρέψετε, και στη συνέχεια ξανά όταν τελειώσει, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το σιτάρι και να σχεδιάσετε τις περικοπές σας εκ των προτέρων. Θα σας εξοικονομήσει επίσης χρόνο, χωρίς να αφήνει περιθώριο για να στεγνώσει το κομμάτι του κρέατος.

Ενδιαφέρεστε για περισσότερα άρθρα σχετικά με το κάπνισμα κρέατος; Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος! Δείτε αυτά τα άρθρα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς:
Συμβουλή ειδικού: Πρέπει να καπνίζω κρέας με λίπος προς τα πάνω ή με λίπος κάτω;
Top 5 υγιεινά λιπαρά κρέατα που μπορείτε να καπνίσετε
Ξηρά τρίψιμο: Πασπαλίστε ή τρίψτε το καπνιστό κρέας;
Πώς να καπνίσετε πολλά είδη κρέατος μαζί

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>