Ένα από τα λίγα κομμάτια μπριζόλας που μπορεί να λατρέψει κάθε λάτρης της μπριζόλας είναι η strip steak της Νέας Υόρκης. Το New York strip είναι ένα από τα πιο ζουμερά και πιο γευστικά κομμάτια μπριζόλας εκεί έξω. Αν σκοπεύετε να έχετε αυτό το νόστιμο κομμάτι μπριζόλας για τον εαυτό σας ή με την οικογένεια και τους φίλους σας, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το New York strip. Η ικανότητα να καπνίζετε αυτό το απίστευτο κομμάτι στη δική σας άνετη αυλή είναι μια πρόσθετη ευλογία.
Έτσι, προτού βγείτε έξω για να αγοράσετε το New York strip σας και να προγραμματίσετε τη βραδιά σας, αφήστε μας να σας μεταφέρουμε μερικά απλά βήματα και οδηγίες για το πώς να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα New York strip.
Τι είναι το New York Strip Steak;
Πριν βουτήξετε στις τεχνικές μαγειρέματος, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη λωρίδα της Νέας Υόρκης και τι την ξεχωρίζει από τα άλλα κομμάτια μπριζόλας. Η λωρίδα της Νέας Υόρκης κόβεται από το μοσχαρίσιο φιλέτο. Αυτό το κόψιμο το κάνει έντονο και γεμάτο γεύση. Ωστόσο, μπορεί να είναι λιγότερο τρυφερό από ένα φιλέτο μινιόν. Ένας άλλος μοναδικός παράγοντας που προσθέτει στη σειρά των γεύσεων της λωρίδας της Νέας Υόρκης είναι το λίπος μάρμαρο, το οποίο τείνει να έχει περισσότερο από άλλα κομμάτια. Η λιγότερο τρυφερή υφή προσφέρει μια πιο στιβαρή μπουκιά και είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι αγαπούν τη μπριζόλα από τη Νέα Υόρκη.
Συστατικά
Μόλις καταλάβετε τι είναι η μπριζόλα New York strip steak, ας ελέγξουμε μερικά συστατικά από τη λίστα πριν μπούμε στο μαγείρεμα.
– 2 x 16 ουγκιές στριπ μπριζόλες Νέας Υόρκης
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher
– 1 κουταλιά της σούπας BBQ τρίψιμο
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι (μπορεί να είναι φυτικό, κουκούτσι σταφυλιού ή αβοκάντο)
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πώς να μαγειρέψετε New York Strip Steak
Τώρα που έχετε αναπτύξει μια βασική κατανόηση της μπριζόλας New York και των συστατικών που απαιτούνται για το μαγείρεμα της, ας βουτήξουμε στις οδηγίες μαγειρέματος.
Θα χρειαστείτε πρώτα αλάτι kosher και να καρυκεύσετε τις μπριζόλες περίπου 30 λεπτά πριν χτυπήσουν στον καπνιστή. Μέχρι τότε, οι μπριζόλες μπορούν να ξεκουραστούν στο ψυγείο.
- Αφού ρυθμίσετε τον καπνιστή σας στους 180 °F (82 °C), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο πεκάν ή βελανιδιάς. Μόλις ο καπνιστής φτάσει σε θερμοκρασία, τοποθετήστε τη μπριζόλα σας στις σχάρες.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο σε μια από τις μπριζόλες. Αυτό γίνεται για την παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να το βγάλετε όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 125 °F (52 °C) εσωτερικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα καπνίσετε για περίπου 45 λεπτά αν δεν έχετε θερμόμετρο για να μετρήσετε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος.
- Αφήστε το να καπνίσει!
- Μόλις φτάσετε την επιθυμητή θερμοκρασία, 52 °C, μπορείτε να τραβήξετε τις μπριζόλες από το καπνιστή.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο στη σόμπα σας και δυναμώστε τη φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι.
- Σοτάρετε τις μπριζόλες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά πριν τις αναποδογυρίσετε. Αν σας αρέσουν οι μπριζόλες σας λίγο ροζ, μπορείτε να τις τραβήξετε όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 130 °F (54 °C) ή απλά όταν νομίζετε ότι μοιάζουν με τις προτιμήσεις σας.
- Αφήστε τους να ξεκουραστούν! Δώστε στις μπριζόλες τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστούν και μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο από πάνω πριν τις σερβίρετε.
- Εγινε! Η πάντα τόσο νόστιμη μπριζόλα New York είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Σύνοψη Βήμα-Βήμα Γρήγορου Μαγειρέματος
Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην έχετε τον χρόνο για να εξετάσετε τα πάντα στην παραπάνω παράγραφο. Για να το κάνουμε ακόμα πιο απλό, συγκεντρώσαμε όλα τα πιο σημαντικά σημεία και τα συνοψίσαμε για μια γρήγορη παρατήρηση εάν δεν έχετε χρόνο.
- Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας, την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Φέρτε τον καπνιστή στους 180 °F (82 °C) και αρχίστε να καπνίζετε τη μπριζόλα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 125 °F (52 °C).
- Ψήστε τις μπριζόλες σας σε ένα τηγάνι από μαντεμένιο σε δυνατή φωτιά—και από τις δύο πλευρές, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρέστε το τηγάνι αφού οι μπριζόλες φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 130 °F (54 °C).
- Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Βάλτε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο και σερβίρετε.
Και εκεί το έχετε! Η strip steak της Νέας Υόρκης είναι μια πραγματικά υπέροχη μπριζόλα. Οι μοναδικές του ιδιότητες, όπως η εκρηκτικά νόστιμη γεύση και η υπέροχη υφή, προσθέτουν σωρούς προσωπικότητας σε αυτό το κομμάτι κρέατος. Το να μπορείτε να το καπνίζετε στο σπίτι σας είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.
Δείτε μερικά ακόμα άρθρα για μπριζόλες εδώ:
5 Εσωτερικές Θερμοκρασίες & Χρόνοι Έγινες Μπριζόλα
Ο τρόπος που πρέπει να μαλακώσετε τη μπριζόλα
Τώρα που καταλαβαίνετε όλα τα βασικά για το μαγείρεμα της τέλειας μπριζόλας στη Νέα Υόρκη, σίγουρα θα εντυπωσιάσετε όλους όσους δοκιμάζουν αυτή τη λαχταριστή μπριζόλα. Αν όχι, απλά απολαύστε το στην άνεση της δικής σας παρέας! Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.