Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να προσθέσετε μια καπνιστή γεύση στο φαγητό σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν καπνιστή φαγητού. Αυτό δίνει στο κρέας μια εξαιρετικά πλούσια καπνιστή γεύση, καθώς τις περισσότερες φορές, το φαγητό καπνίζεται απευθείας πάνω από ξύλο. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μερικές φορές μπορεί να βιάζεστε και να μην έχετε την υπομονή να περιμένετε να ψηθεί το κρέας σας στον καπνιστή φαγητού ή απλώς δεν έχετε χρήματα για να αγοράσετε έναν καπνιστή φαγητού, κάτι που μας οδηγεί στις επιλογές Β και Γ. Αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πώς να προσθέσετε μια καπνιστή γεύση στο φαγητό σας με πιπεριές Chipotle.
Τι είναι οι πιπεριές chipotle;
Αυτές είναι ώριμες πιπεριές τσίλι jalapeño που χρησιμοποιούνται για καρύκευμα, που παράγουν μια υπέροχη γεύση καπνού. Οι πιπεριές Chipotle διατίθενται σε σκόνη, ολόκληρες και νιφάδες.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε πιπεριές Chipotle
Όταν είναι αποξηραμένες και καπνιστές, οι πιπεριές Chipotle χρησιμοποιούνται κυρίως για να προσθέσουν μια καπνιστή γεύση στο φαγητό, επαναπροσδιορίζοντας τη συνολική γεύση του γεύματος. Ωστόσο, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο της πιπεριάς chipotle που χρησιμοποιείτε, τη μορφή σκόνης, ολόκληρη ή νιφάδες και τι θέλετε να πετύχετε.
Πώς να φτιάξετε πιπεριές Chipotle
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να αγοράσετε πιπεριές chipotle και δεν χρειάζεται απαραίτητα να τις φτιάξετε μόνοι σας.
Ο, τι χρειάζεσαι:
- Ώριμα κόκκινα jalapenos – Εάν δεν τα έχετε να μεγαλώνουν στον κήπο της κουζίνας σας, μπορείτε να τα αγοράσετε από το κατάστημα ή από ντόπιους αγρότες και να τα αφήσετε να ωριμάσουν.
- Καπνιστής φαγητού
- Τσιπς ξύλου – Υπάρχουν διάφορες γεύσεις, όπως αγριόφυλλο, πεκάν ή δρυς
Καπνίζοντας πιπεριές Chipotle
- Πλύνετε και στεγνώστε τα jalapenos σας
- Ρυθμίστε τον καπνιστή σας σε θερμοκρασία 200 °F (93 °C). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα και να την προθερμάνετε σε παρόμοια θερμοκρασία.
- Τοποθετήστε τα αποξηραμένα ώριμα jalapenos στο καπνιστή φαγητού και καπνίστε μέχρι να στεγνώσουν πολύ.
- Αφαιρέστε τα αποξηραμένα chipotles από τον καπνιστή φαγητού και συνθλίψτε τα σε λεπτή σκόνη.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τις πιπεριές Chipotle
Οι πιπεριές Chipotle μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πολλών μοναδικών πιάτων, όπως ψητές γαρίδες chipotle, ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας chipotle, παϊδάκια με μέλι-chipotle, quesadillas καπνιστού σολομού με κρεμώδη σάλτσα chipotle και τσίλι από μαύρο Chipotle.
Θα εξετάσουμε τώρα πώς να προετοιμάσουμε παϊδάκια με μέλι-τσιπόλ.
Προσθέτοντας καπνιστή γεύση στα παϊδάκια σας με πιπεριές Chipotle
Συστατικά:
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
- 6 κιλά παιδικά χοιρινά παϊδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές chipotle (προστιθέμενες σε σάλτσα adobo)
- 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Αλουμινόχαρτο
- Μεγάλο μπολ
- Κατσαρολάκι
- Σάλτσα μπάρμπεκιου
Τι θα χρειαστείτε για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια κέτσαπ
- 2 μπουκάλια (11,2 ουγγιές το καθένα) μπύρα Guinness
- 2/3 φλιτζάνι μέλι
- 2 φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου
Κατευθύνσεις
- Τυλίξτε τα παϊδάκια σας σε αλουμινόχαρτο και σφραγίστε τις άκρες του αλουμινόχαρτου.
- Ψήστε τα χοιρινά σας παϊδάκια σε έμμεση μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
- Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας μπάρμπεκιου και άλλα καρυκεύματα σε ένα μεγάλο μπολ και μετά μεταφέρετέ τα στην κατσαρόλα σας.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει (θυμηθείτε να ανακατεύετε περιστασιακά για καλύτερα αποτελέσματα)
- Αφαιρέστε τα παϊδάκια σας από το αλουμινόχαρτο και αλείψτε και τις δύο πλευρές με τη σάλτσα.
- Τοποθετήστε τα ξανά στη σχάρα σας σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Συμβουλές και κόλπα Bradley
Το να προσθέσετε μια καπνιστή γεύση στο φαγητό σας με πιπέρι chipotle δεν είναι πολύ περίπλοκο και ανάλογα με τον τύπο των ροκανιδιών που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να πάρετε διαφορετικές γεύσεις.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αναβαθμίσετε την μαγειρική σας εμπειρία καθώς μαγειρεύετε με πιπεριές τσιπότλε:
- Όταν καπνίζετε μόνοι σας την πιπεριά, για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως πριν καπνίσετε.
- Χρησιμοποιείτε μόνο πιπεριές chipotle που είναι απαλλαγμένες από σήψη ή κηλίδες.
- Εάν προσθέτετε τα chipotles στο adobo, όπως κάναμε στην περίπτωσή μας, προσθέστε τα μετά το αρχικό κάπνισμα. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Ωστόσο, εάν τα chipotles σας έχουν ήδη στεγνώσει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορείτε να τα ενυδατώσετε και να τα προσθέσετε στη σάλτσα.
- Εάν αποθηκεύσετε την πιπεριά σας στο ψυγείο, αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε το κάπνισμα.
- Για να αποφύγετε τη μούχλα και να καταστρέψετε τα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι η πιπεριά σας είναι πλήρως στεγνή και τραγανή.
Τελικές σκέψεις
Χωρίς αμφιβολία, η προσθήκη λίγης σκόνης chipotle σε ένα πιάτο μπορεί να ωραιοποιήσει τη μαγειρική σας και να προσθέσει τη καπνιστή γεύση.
Η έντονη γεύση τους κάνει το φαγητό να μην είναι πολύ ξινό ή πολύ γλυκό, δημιουργώντας ένα γεύμα που γλείφει τα δάχτυλα. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει το πιπέρι, θα πρέπει να προσέξετε πόσο θα προσθέσετε. Εκτός από αυτό, οι πιπεριές chipotle είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε αυτή την καπνιστή γεύση στα γεύματά σας χωρίς να χρησιμοποιείτε καπνιστή φαγητού.
Ακολουθούν μερικές συνταγές με chipotle που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι:
Πώς να φτιάξετε καπνιστό λουκάνικο Chipotle Maple Venison
Καπνισμένα φτερά Mango Chipotle
Συνταγή καπνιστών Chipotle BBQ Riblets