Το σερβίρισμα μιας ζουμερής και ζουμερής μπριζόλας είναι μια τέχνη που οι λάτρεις του μπάρμπεκιου πεθαίνουν για να κυριαρχήσουν. Είναι τέχνη γιατί απαιτεί υπομονή, δεξιότητες και εμπειρία για να φτάσεις στην τελειότητα. Ενώ οι pitmasters κρατούν τα μυστικά τους κοντά στην καρδιά τους, καταφέραμε να αποκωδικοποιήσουμε μερικά για εσάς. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δοκιμασμένα κόλπα για να καπνίσετε τις μπριζόλες στην τελειότητα χωρίς να τις στεγνώσετε.
Θα μοιραστούμε όλη τη διαδικασία μαλακώματος του κρέατος πριν και κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, αλλά σας παρακαλούμε να το κάνετε ένα βήμα τη φορά. Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.
Επιλέγοντας τη σωστή κοπή κρέατος
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ξεκινάει πάντα από το κρέας. Ένα κομμάτι φρέσκου ωμού κρέατος έχει περισσότερες δυνατότητες να απορροφά την υγρασία και να τη διατηρεί κατά το κάπνισμα. Εδώ είναι 4 τρόποι για να προσδιορίσετε το καλύτερο κρέας για το κάπνισμα ζουμερές μπριζόλες.
Πηγαίνετε για μαρμάρινο κρέας: Το μαρμάρινο κρέας έχει περισσότερους συνδετικούς ιστούς που λιώνουν στη θερμότητα για να εκκρίνουν φυσικό χυμό. Αυτό βοηθά να διατηρείται η μπριζόλα ενυδατωμένη κατά το κάπνισμα.
Αποφύγετε τα πιο αδύνατα κοψίματα: Τα πιο αδύνατα κομμάτια κρέατος τείνουν να χάνουν την υγρασία πιο γρήγορα. Είναι κατάλληλα για ψήσιμο στη σχάρα ή πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος. Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια αργή και σταθερή διαδικασία που μπορεί να κάνει το άπαχο κρέας να στεγνώσει.
Ψάξτε για λιπώδεις ιστούς: Τα λίπη μέσα στους ιστούς διαλύονται με τη θερμότητα για να παράγουν χυμό που μαλακώνει τη μπριζόλα κατά τη διάρκεια και μετά το κάπνισμα.
Μην το κόβετε σε φέτες πριν καπνίσετε: Είναι καλύτερα να μην κόβετε μεγαλύτερες φέτες κρέατος πριν το κάπνισμα γιατί τα μικρά κομμάτια μπορεί να στεγνώσουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με μια μεγάλη μπριζόλα. Εάν η μπριζόλα πρέπει να σερβιριστεί σε φέτες, μπορεί να γίνει αμέσως πριν το σερβίρισμα.
Προσθέστε υγρασία πριν το κάπνισμα
Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσετε τέλειες χυμώδεις μπριζόλες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε υγρασία στο κρέας πριν μπει μέσα στο καπνιστή. Ακολουθούν τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι για να αυξήσετε την ευαισθησία πριν το κάπνισμα.
Ξηρή/υγρή άλμη: Το άλμη όχι μόνο προσθέτει υγρασία στο κρέας αλλά αυξάνει επίσης την κυτταρική του δυνατότητα να συγκρατεί την υγρασία κατά το μαγείρεμα. Η ξηρή άλμη είναι συνήθως ένα μείγμα αλατιού που αλείφεται ομοιόμορφα στο κρέας. Καθώς το κρέας ψήνεται, το υγρό από αυτό συνδυάζεται με την άλμη για να βοηθήσει στην απορρόφηση μιας πλούσιας γεύσης καπνού και να διατηρήσει την τρυφερότητά του.
Μια υγρή άλμη είναι ένα συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και νερού στο οποίο το κρέας μουλιάζεται για ώρες. Αυτό βοηθά το κρέας να απορροφήσει τη βέλτιστη υγρασία για να αντικαταστήσει την ποσότητα που θα χαθεί κατά το κάπνισμα.
Λαχταράτε πιο χρήσιμες συμβουλές για αλάτι; Διαβάστε τα άρθρα μας στο Πώς το αλμυρό κρέας επηρεάζει τη γεύση και Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα!
Μαρινάδες: Οι μαρινάδες με βάση το λάδι ή το διάλυμα βοηθούν στην ενίσχυση της γεύσης του κρέατος και προσθέτουν επίσης υγρασία σε αυτό. Μουλιάζουμε το κρέας στη μαρινάδα για ώρες για να απορροφήσει τη μέγιστη ποσότητα υγρασίας πριν το καπνίσει.
Ένεση υγρών: Μερικές φορές, οι άλμη ή οι μαρινάδες δεν μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στο λιπαρό κρέας. Αυτό συμβαίνει όταν εγχέεται υγρό μέσα στο κρέας για να προσθέσει γεύση και να αποτρέψει την ξήρανση του.
Προσθέστε υγρασία κατά το κάπνισμα
Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η τεχνική είναι αξιόπιστη από τους pitmasters. Η προσθήκη υγρασίας στο κρέας κατά το κάπνισμα δεν αφήνει καμία πιθανότητα να στεγνώσει η μπριζόλα. Αυτό είναι το απόλυτο hack που αναμφίβολα σερβίρει απολαυστικές ζουμερές μπριζόλες. Εδώ είναι 3 δημοφιλείς τρόποι για να το κάνετε.
Αχνίζων: Μερικές φορές ένα δοχείο νερού διατηρείται μέσα στον καπνιστή για να αχνιστεί το κρέας ταυτόχρονα με το κάπνισμα. Βοηθά στην αντικατάσταση της χαμένης υγρασίας στη στιγμή στη μπριζόλα.
Ψεκασμός: Κρατώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό ή χυμό φρούτων κατά τη διάρκεια του καπνίσματος μπορεί να κάνει θαύματα. Ο συχνός ψεκασμός της μπριζόλας την εμποδίζει να στεγνώσει κατά το κάπνισμα.
Βούρτσισμα: Η διαδικασία ονομάζεται σφουγγάρισμα ή μπάσιμο. Εδώ χρησιμοποιείται ένα πινέλο για να απλώσει λίγο λάδι, βούτυρο ή χυμό πάνω από τη μπριζόλα ενώ καπνίζει. Είναι κατάλληλο για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος.
Οφέλη από τη χρήση ειδικού καπνιστή
Όλα αυτά τα κόλπα εξακολουθούν να μην μπορούν να πάρουν αυτή την τρυφερή ζουμερή μπριζόλα εάν ο καπνιστής φαγητού καταστρέψει το παιχνίδι. Η συνεχής προσοχή στην ετοιμότητα, το ξαναγέμισμα ξύλου, ο ψεκασμός κ.λπ. είναι περιττές δουλειές που φοβίζουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν το κάπνισμα. Ωστόσο, ένας αφοσιωμένος καπνιστής τροφίμων μπορεί να τα κάνει όλα αυτά αυτόματα. Μόνο η οδηγία για το μαγείρεμα πρέπει να ρυθμιστεί και αυτό είναι όλο, ο καπνιστής μπορεί να εκτελέσει ανεξάρτητα. Ευτυχώς, έχουμε το Bradley Pro P10 Smoker που ξεχωρίζει από άλλους καπνιστές τροφίμων λόγω των προηγμένων χαρακτηριστικών του. Δείτε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Bradley Smoker.
Αδιάλειπτη απόδοση: Με αυτόματο τροφοδότη ξύλου, το Bradley Smoker μπορεί να λειτουργεί συνεχώς έως και 10 ώρες με περιοδική επίβλεψη!
Πολλαπλές λειτουργίες: Το Bradley Smoker έχει σχεδιαστεί με διπλά στοιχεία θέρμανσης για να ανταποκρίνεται σε όλους τους τύπους απαιτήσεων καπνίσματος όπως ζεστό κάπνισμα, κρύο κάπνισμα, αφυδάτωση και χρήση φούρνου.
Ψηφιακή προρύθμιση: Ο χρόνος μαγειρέματος και η θερμοκρασία μπορούν να προκαθοριστούν στην ψηφιακή κονσόλα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του συχνού ελέγχου της ετοιμότητας.
Ελπίζουμε ότι αυτές οι εύκολες συμβουλές και κόλπα του Μπράντλεϊ θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν το κάπνισμα στο σπίτι χωρίς το φόβο να ανεχτούν περιττές δουλειές. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.