How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley

Πώς να κάνει το βόειο κρέας: Συμβουλές, Κόλπα & 2 Συνταγές για Bradley σας

Posted on: January 12, 2023



Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley! Το Beef Jerky είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές που ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες του Bradley Smoker. Και σήμερα θα μοιραστούμε δύο συνταγές για να διαλέξετε.

Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley! Το Beef Jerky είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές που ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες του Bradley Smoker. Και σήμερα θα μοιραστούμε δύο συνταγές για να διαλέξετε.

Στο παρακάτω βίντεο οι φίλοι μας από το κανάλι Armadillo Pepper θα σας δείξουν Πώς να φτιάξετε νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας στο Bradley P10 Professional Smoker.

Νόστιμο Μοσχαρίσιο Τζέρκι Φτιαγμένο στο Bradley P10 Professional Smoker

Πώς να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας: Συμβουλές και κόλπα

Η συνταγή του καπνιστή Bradley:

Οι βασικές οδηγίες επεξεργασίας για την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος είναι οι ίδιες. Μόνο το καρύκευμα είναι διαφορετικό. Προτείνουμε μοσχάρι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κρέας. Το χοιρινό ή οποιοδήποτε κρέας που μπορεί να περιέχει τριχίνες, θα πρέπει να θερμαίνεται έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του P10 είναι τουλάχιστον 160°F (71°C)

Επιλέξτε άπαχο κρέας, όπως το μοσχαρίσιο κάτω στρογγυλό ή πάνω στρογγυλό, επειδή το λιπαρό κρέας που έχει υποστεί επεξεργασία σε σπασμωδικό γίνεται γρήγορα ταγγισμένο. Λάβετε υπόψη ότι θα υπάρξει απώλεια βάρους 40% έως 50% όταν κάνετε jerky. Δέκα λίβρες (4,5 κιλά) ωμού κρέατος θα γίνουν 5 έως 6 λίβρες (2,25 έως 2,75 κιλά) σπαστό.

Οι παρακάτω σπασμωδικές φόρμουλες καρυκευμάτων δεν είναι αληθινές μαρινάδες, ούτε είναι αληθινές άλμη. Είναι κάπου ενδιάμεσα. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες λειτουργούν πολύ καλά για τα σπασμωδικά και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως μοντέλα για να φτιάξετε αμέτρητες άλλες φόρμουλες για σπασμωδικά καρυκεύματα.

Τα μπαχαρικά μας:

Καρυκεύματα για 5 LBS. (2,25 KG) Κρέατος σε φέτες

  • 3 κ.σ. (45 ml) θεραπεία κρέατος - οποιαδήποτε γεύση (Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από αυτήν την ποσότητα.)
  • 4 κουτ. (20 ml) τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 κουτ. (20 ml) σκόνη σκόρδου
  • 4 κουτ. (20 ml) πιπέρι, μαύρο
  • 1 κουτ. (5 ml) υγρή μαρινάδα μελιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι (360 ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 6 κ.σ. (90 ml) σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι (960 ml) κρύο νερό

Σημείωση: Εάν το κρέας ζυγίζει είτε περισσότερο είτε λιγότερο από 2,25 κιλά), η ποσότητα του μείγματος ωρίμανσης που εφαρμόζεται πρέπει να είναι ανάλογη με αυτό το βάρος. Για παράδειγμα, εάν το βάρος του κρέατος είναι 2 1/2 λίβρες (1,15 κιλά), τότε κάθε συστατικό, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας Bradley, πρέπει να κοπεί στη μέση.

Προετοιμασία και καρύκευμα

  1. Ξεκινήστε με κομμάτια κρέατος, αντί με κρέας που έχει κοπεί σε μπριζόλες ή μπριζόλες. (Οι μπριζόλες και οι μπριζόλες κόβονται κατά μήκος του κόκκου του κρέατος. Αυτό τις καθιστά ακατάλληλες για σπασμωδικά.)
  2. Ψύξτε καλά το κρέας. Το κρύο κρέας κόβεται ευκολότερα και η ανάπτυξη βακτηρίων καθυστερεί.
  3. Κόψτε το λίπος από το κρέας. Είναι αδύνατο να αφαιρέσετε τις λωρίδες λίπους που έχουν μαρμαρώσει στο κρέας, αλλά θα πρέπει να αφαιρέσετε όλο το λίπος που μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα μακρύ μαχαίρι σε φέτες ή έναν ηλεκτρικό κόφτη κρέατος για να κόψετε λωρίδες πάχους 1/4 ίντσας (7 mm). Οι λωρίδες πρέπει να έχουν πλάτος 1 έως 2 ίντσες (2,5 έως 5 cm). Κόβουμε το κρέας με το σιτάρι, όχι κατά μήκος του κόκκου. Εάν κόψετε το κρέας κατά μήκος του κόκκου, θα είναι πολύ εύθραυστο αφού στεγνώσει. Μπορείτε να προσδιορίσετε αν το κάνατε σωστά τραβώντας τα άκρα της λωρίδας. Εάν είναι σωστό, η λωρίδα θα τεντωθεί. Εάν όχι, οι μυϊκές ίνες θα διαχωριστούν και η λωρίδα θα σκιστεί.
  5. Ψύξτε ξανά το κρέας ενώ ετοιμάζετε το μείγμα καρυκευμάτων.
  6. Αμέσως μετά από αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας του jerky, υπάρχουν δύο jerky συνταγές: California Jerky και Wild West Jerky. Επιλέξτε και ετοιμάστε ένα από αυτά τα μείγματα καρυκευμάτων. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Ψύξτε καλά το μείγμα. Προσθέστε τις λωρίδες κρέατος και ανακατέψτε τις κατά διαστήματα, ειδικά κατά τις πρώτες ώρες ωρίμανσης. Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  7. Το πρωί της δεύτερης ημέρας, χρησιμοποιήστε ένα τρυπητό (ή παρόμοιο) για να στραγγίξετε το υγρό ωρίμανσης από το κρέας. Μην ξεπλύνετε!

Μοσχαρίσιο κρέας στη διαδικασία προετοιμασίας στο φούρνο, από κοντά

Στέγνωμα και κάπνισμα του Jerky

  1. Κρεμάστε τις λωρίδες, τοποθετήστε τις σε σχάρες καπνιστών ή βάλτε τις σε καλάθια καπνίσματος με συρμάτινο πλέγμα. (Τα καλάθια από συρμάτινο πλέγμα είναι προτιμότερα. Η κρέμασμα των λωρίδων θα επιτρέψει την επεξεργασία μεγαλύτερου μέρους του προϊόντος, αλλά η χρήση καλαθιών καθιστά την επεξεργασία ευκολότερη και ταχύτερη.) Δεν θα χρειαστείτε θερμόμετρο για βόειο κρέας, χοιρινό ή οποιοδήποτε άλλο είδος κρέας, αν ακολουθήσετε τις προτεινόμενες υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλους χρόνους επεξεργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό καπνιστή με πηγή θερμότητας μέσα. Για να διευκολυνθεί το στέγνωμα, ο αποσβεστήρας καπνοδόχου πρέπει να είναι πλήρως ανοιχτός.
  2. Στεγνώστε στους 140°F (60°C) χωρίς καπνό μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια. Αυτό θα απαιτήσει τουλάχιστον μία ώρα. Εάν οι λωρίδες είναι πάνω σε συρμάτινο πλέγμα, αναποδογυρίστε τις μετά από 30 έως 45 λεπτά για να μην κολλήσουν.
  3. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 160°F (71°C) και καπνίστε για 2 ή 3 ώρες.
  4. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 175°F (80°C) — για τα πουλερικά, αυξήστε τη θερμοκρασία στους 185°F (85°C) — και συνεχίστε να στεγνώνετε χωρίς καπνό, μέχρι να τελειώσετε. Αυτό το τελικό στάδιο στεγνώματος και μαγειρέματος θα απαιτήσει περίπου τρεις ώρες. Όταν τελειώσει το jerky, θα έχει περίπου το μισό πάχος του ακατέργαστου jerky και θα φαίνεται να έχει χάσει περίπου το 50% του βάρους του. Το τράνταγμα δεν θα σπάσει όταν λυγίσει, αλλά μερικές από τις μυϊκές ίνες θα ξεφτίσουν. Εάν το jerky στεγνώσει μέχρι να κουμπώσει όταν λυγίσει, θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά δεν θα είναι τόσο νόστιμο. Αφήνουμε το jerky να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και είτε το παγώνουμε είτε το βάζουμε στο ψυγείο.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ ήπια, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε αυτό το προϊόν, προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στη λίστα των συστατικών. Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ έντονη, μειώστε την ποσότητα του Bradley Cure κατά περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού.

Χρονοσήμανση

Bonus Pro Συμβουλή: Το Jerky μπορεί να κολλήσει στις σχάρες καπνιστών, και όταν είναι έτοιμο μπορείτε να χάσετε πολύ από το κρέας. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μαγικά χαλάκια Bradley Smoker, τοποθετήστε το πάνω από τα ράφια σας για μια εμπειρία που καθαρίζεται εύκολα και δεν κολλάει.

Βρείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες από το βίντεο:

Κόβοντας το βόειο κρέας 0:29

Φτιάχνοντας το Jerky Marinade & Cure 1:46 (Χρησιμοποιεί το Mandarin Teriyaki Jerky Cure and Seasoning) Έχουμε συμπεριλάβει τα δικά μας καρυκεύματα και οδηγίες παραπάνω)

Ξήρανση των φετών βοείου κρέατος 4:43

Bradley Professional P10 Smoke Overview 5:10

Βάζοντας τις φέτες βοείου κρέατος στο Bradley 8:49

Πώς να προσδιορίσετε πότε το Beef Jerky είναι έτοιμο 11:29

 Δοκιμή γεύσης μοσχάρι 12:16

Λοιπόν, το άρθρο μας σχετικά με το πώς να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας: συμβουλές, κόλπα και 2 συνταγές για το Bradley σας. Επισκεφθείτε μας blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα του Bradley!

Καλό κάπνισμα!