How To Use A Knife Sharpener

Πώς Να Χρησιμοποιείτε A Μαχαίρι Sharpener

Posted on: January 17, 2023Δεν υπάρχει τίποτα σαν να καπνίζεις κρέας όταν θέλεις να αναδείξεις τις καλύτερες γεύσεις. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε τα συστατικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για την εργασία. Αυτό περιλαμβάνει τον καπνιστή φαγητού σας και το κρέας, είτε βοδινό, αρνί, χοιρινό, πουλερικά ή θαλασσινά, καθώς και το μαχαίρι που θα χρησιμοποιήσετε για να το κόψετε.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να καπνίζεις κρέας όταν θέλεις να αναδείξεις τις καλύτερες γεύσεις. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε τα συστατικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για την εργασία. Αυτό περιλαμβάνει τον καπνιστή φαγητού σας και το κρέας, είτε βοδινό, αρνί, χοιρινό, πουλερικά ή θαλασσινά, καθώς και το μαχαίρι που θα χρησιμοποιήσετε για να το κόψετε.

Έχοντας πει αυτό, μπορεί να νομίζετε ότι είστε έτοιμοι όταν έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά, αλλά δεν τελειώνει εδώ. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του μαχαιριού σας, πρέπει να είναι κοφτερό και σε καλή κατάσταση. Μια θαμπή λεπίδα είναι πιο επιρρεπής στο να γλιστρήσει ενώ κόβετε, επομένως μπορεί να καταλήξετε με λάθος αναλογίες ή, ακόμα χειρότερα, ένα δάχτυλο που αιμορραγεί. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε πόσο κοφτερό είναι το μαχαίρι σας πριν το χρησιμοποιήσετε για λόγους ακρίβειας και ασφάλειας.

Μην περιμένετε για λάθος μεγέθους κομμάτι κρέατος ή τραυματισμό πριν αποφασίσετε να κάνετε κάτι για ένα αμβλύ μαχαίρι. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες δοκιμές χρησιμοποιώντας υλικά που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο σπίτι σας για να διαπιστώσετε εάν το μαχαίρι σας είναι πολύ θαμπό για χρήση.

Συμβουλές για το ακόνισμα μαχαιριών

Ένας τρόπος για να ελέγξετε την ευκρίνεια ενός μαχαιριού είναι η δοκιμή χαρτιού. Βασικά, πρέπει να πάρετε οποιοδήποτε κομμάτι χαρτί, να το κρατήσετε στον αέρα και να κόψετε το μαχαίρι μέσα από αυτό. Εάν η κοπή είναι καθαρή και συνεχής, εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να το ακονίσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κόψετε σε φέτες ντομάτες ή κρεμμύδια. Το μαχαίρι θα πρέπει να μπορεί να τα κόβει χωρίς να συνθλίβει ή να σπάει τα εξωτερικά τους στρώματα.

Αφού δοκιμάσετε τους διαφορετικούς τρόπους για να ελέγξετε την ευκρίνεια ενός μαχαιριού και συνειδητοποιήσετε ότι είναι θαμπό, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα νέο. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύστρα μαχαιριού και να διαμορφώσετε την άκρη του μαχαιριού για να το κάνετε ξανά αιχμηρό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του εργαλείου που διατίθενται στην αγορά και όλα μπορούν να εξυπηρετήσουν καλά τον σκοπό τους.

Ο παραδοσιακός τρόπος για να αποκαταστήσετε την ευκρίνεια ενός μαχαιριού είναι να χρησιμοποιήσετε μια πέτρα ακονίσματος ή μια πέτρα ακονίσματος. Παίρνει τη μορφή του μέσα από ένα μικρό ορθογώνιο μπλοκ, συνήθως με χοντρό τρίξιμο στη μία πλευρά και λεπτό τρίξιμο στην άλλη. Αυτό θα σας επιτρέψει να ακονίσετε και στη συνέχεια να γυαλίσετε το μαχαίρι με ένα μόνο εργαλείο.

Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός ασβεστόλιθου είναι ότι έχει ως αποτέλεσμα το ακριβέστερο ακόνισμα των άκρων καθώς έχετε τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρώτα το καρφιτσώστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στεγνό είτε να λουστεί με λάδι, ανάλογα με την παραλλαγή. Στη συνέχεια, περάστε το μαχαίρι εμπρός-πίσω κατά μήκος της χονδρής πλευράς του τρίμματος μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή ευκρίνεια. Τέλος, γυρίστε το προς την πλευρά της λεπτής τρίχας και γυαλίστε ή καθαρίστε την τριμμένη λεπίδα.

Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση ενός ακονίσματος χειρός, pull-through ή χειροκίνητου ακονίσματος μαχαιριού, που είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ακονίσετε τις άκρες. Έρχεται με λαβή για λαβή και δύο υποδοχές για να ακονίσετε ή να γυαλίσετε το μαχαίρι. Ορισμένες μάρκες θα σας ζητήσουν να τραβήξετε τη λεπίδα μέσα από τις υποδοχές, ενώ άλλες θα σας χρειαστούν να τραβήξετε την ξύστρα πάνω από τις άκρες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, και τα δύο θα απαιτήσουν χειρωνακτική εργασία.

Αντίθετα, εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τις άκρες της λεπίδας με ελάχιστη δύναμη και προσπάθεια, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό ξύστρα μαχαιριών αντί για τα δύο προηγούμενα. Σε εμφάνιση και χρήση, μοιάζει αρκετά με ένα χειροκίνητο ξύστρα, εκτός από τις μηχανοκίνητες λεπίδες στις δύο υποδοχές και το ηλεκτρικό βύσμα που είναι συνδεδεμένο σε αυτό. Ορισμένες μάρκες διαθέτουν ακόμη και γωνιακούς οδηγούς για να διευκολύνουν την κατανόηση της σωστής τοποθέτησης.

Αυτό κάνει τη χρήση ενός ηλεκτρικού ακονίσματος μαχαιριού τον απλούστερο τρόπο για να ακονίσετε μια λεπίδα. Μερικά μαχαίρια είναι τόσο θαμπά που το λείανση των άκρων τους μπορεί να απαιτεί πολλή δουλειά, αλλά αυτό είναι μόνο μια απλή εργασία για αυτόν τον τύπο ακονίσματος. Ωστόσο, καθώς αλέθει περισσότερο μέταλλο σε κάθε χρήση λόγω των μηχανοκίνητων λεπίδων του, έχει την τάση να μειώνει τη διάρκεια ζωής του μαχαιριού.

Εν τω μεταξύ, εάν χρειάζεται μόνο να ευθυγραμμίσετε εκ νέου τις άκρες ενός λυγισμένου μαχαιριού, χρησιμοποιήστε ατσάλι ακονίσματος. Παρά αυτό που ονομάζεται, στην πραγματικότητα δεν ακονίζει τις λεπίδες, αλλά ισιώνει μόνο την αιχμηρή πλευρά όταν λυγίζει εκτός σχήματος λόγω υπερβολικής χρήσης. Απλώς ακουμπήστε την άκρη της ράβδου σε μια επιφάνεια και σκουπίστε τη λεπίδα κατά μήκος της μακριά από εσάς.

Τελικές σκέψεις

Ανεξάρτητα από το εργαλείο ακονίσματος που χρησιμοποιείτε για να ακονίσετε και να τελειοποιήσετε τις άκρες, θυμηθείτε να καθαρίσετε το μαχαίρι πριν το χρησιμοποιήσετε γιατί μπορεί να έχουν προσκολληθεί τα μεταλλικά γεμίσματα. Το μόνο που μένει είναι να κόψουμε το κρέας, να το ετοιμάσουμε Μπράντλεϊ Μπισκέ κατάλληλο για αυτό και μαγειρέψτε το μέσα στο Bradley Smoker σας. Μόλις περάσει ο κατάλληλος χρόνος για το κάπνισμα, σύμφωνα με τις συμβουλές & τα κόλπα του Bradley Smoker, μπορείτε στη συνέχεια να απολαύσετε το καπνιστό σας κρέας.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.